PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112692
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Moim zdaniem serial stracił swój urok po odejściu z serialu postaci Waldka Kiepskiego. Odcinki od 2004 roku nie mają już tego czegoś, a gdy z reżyserowania zrezygnował Okił Khamidov, serial podupadł totalnie, dlatego 10 razy bardziej wolę powtórki z pierwszych 5 lat kręcenia filmu jak oglądać nowe ;P

Schackoo

Taa.. te ciągłe teksty typu "Wychodzę i nie wiem kiedy wrócę - no i arrivederci roma", za co tym scenarzystom w ogóle płacą :/

Wkurzający Ferdek (wygląd, zachowanie), a także nowe dźwięki/śmiechy w tle... wiem, że się powtarzam, ale naprawdę mogliby przywrócić stare, czemu tego nie zrobią?? :/ Tamte były super.

Zmieniłem ocenę z 5 na 4, choć to i tak dużo... za to reżyserowi dam może 1, bo nic z tym nie robi o czym pisałem wyżej, NIC...pewnie nawet nie zamierza nic zmieniać.

ocenił(a) serial na 8
Schackoo

no właśnie, pomysły im się już wyczerpały. Ale jakby wrócił Waldek to nawet jak scenariusz lipny to by film podniósł na duchu :P

ocenił(a) serial na 10
Schackoo

Trochę uroku wtedy stracił to fakt (pamiętny odcinek 190...ostatni z cycem) ale urok swój jeszcze posiadał do momentu przejęcia serialu przez Yoke. Ten facet ani nie potrafi pisać scenariuszy ani reżyserować. To największa porażka w historii kinematografii polskiej...:( A jeśli mowa o scenarzystach to Sobiszewscy nie maja zbyt dobrych pomysłów. Nawet niektóre stare odcinki, gdy mi się niepodobały to myślałem "oho, pisał Sobiszewski". A nie tak dawno, wyemitowany był odcinek "Ferdynand K.". Był świetny. I co? Nie pisał Sobiszewski tylko R. Lewandowski.

przemekmosur

Ja tam wolę Daleko od noszy, gdzie dominuje humor niż nowe odcinki Kiepskich z Ferdkiem, który już nie jest zabawny jak kiedyś, lecz denerwuje swoim zachowaniem. Grabowski nie musi już się starać dobrze grać, bo po co jak i tak go nie wywalą?

Co do Daleko od noszy, sporo odcinków obejrzałem i prawie wszystkie były dobre, te nowe tak nie śmieszą, ale nie jest źle.. chociaż nie wiem jak z oglądalnością i zapewne jeśli mieliby jakiś serial zdejmować z anteny, to byłby to Daleko od noszy, a nie Kiepscy :/ no cóż, widocznie ludzie wolą prymitywny humor...

użytkownik usunięty
Schackoo

Wiadomo, że nowe odcinki są do bani (chyba tylko Paździoch jeszcze jako tako wypada, chociaż beznadziejne scenariusze i tak psują tę postać), ale nic na to się nie poradzi... Jakby ktoś nie wiedział, to informuję, że na Polsacie 2 puszczają właśnie stare odcinki, ostatni jaki leciał - wypas! "UMCIA UMCIA", jest i waldek, i świetny Ferdek, no i widać, że Halinka też kiedyś śmieszyła, w przeciwieństwie do Halinki z nowych odcinków.
Stare można także za free oglądać po ściągnięciu programu Ipla, w całkiem niezłej jakości zresztą.
I tylko szkoda, że nowe to jakaś walnięta profanacja tego serialu.

ocenił(a) serial na 8

ja tam wolę po 10 razy oglądać stare odcinki za czasów Waldka i ciągle się na nich śmieję, a te nowe jak właśnie "Barek" to jest dno dna, śmieję się na nich, ale nie dlatego że mnie śmieszą tylko że to takie debilne i do dupy... niedługo to moda na sukces będzie śmieszniejsza jak dalej będą takie gówniane scenariusze, o kiepskiej reżyserce już ni wspomnę, oświetlenie planu jak dla domku barbie

Schackoo

No i właśnie ze względu na jakość nie każdy może oglądać ten serial w ipli... na co komu dobra jakość? Może być dobra, ale bez przesady! Wystarczyłaby tak jak na youtube, może trochę lepsza, bo ludzie by się chyba posrali :O za duże te wymagania w ipli... ale ma być chyba jeszcze w tym miesiącu wersja dla osób z łączem ok. 512 lub nawet niższym, tak pisali, no cóż, trzeba czekać...

Kiepskich w tv już nie oglądam, bo irytują mnie te nowe śmiechy w tle (zwłaszcza taki jeden), Ferdek, scenariusz, w ogóle beznadziejne są te nowe odcinki, wkurzają nie śmieszą, poza tym debile nie umieją puszczać odcinków, znów lecą wszystkie po kolei, 1 dziennie, nawet te najgorsze? I na co to komu?

Schackoo

Racja. Powinni albo nie emitować następnych odcinków i powtarzać tamte z Waldusiem, albo znowu zatrudnić tamtych scenarzystów i tamtego reżysera no i żeby cycu wrócił. Byłaby jazda. Ale serialowi daję 7/10 przez wspomnienie tamtych odcinków. Taki sentyment.

ocenił(a) serial na 10
EM_DE_KE_AS

Cycu nie wróci bo sam zrezygnował, tamten reżyser również. A scenarzysta (Sobiszewski) jest ten sam od początku istnienia serialu. Co ty myślisz, że to takie proste, "powinni zatrudnić tamtego reżysera no i żeby cycu wrócił". Zrezygnowali sami i nie wrócą bo to była ich decyzja.