Moim zdaniem serial stracił swój urok po odejściu z serialu postaci Waldka Kiepskiego. Odcinki od 2004 roku nie mają już tego czegoś, a gdy z reżyserowania zrezygnował Okił Khamidov, serial podupadł totalnie, dlatego 10 razy bardziej wolę powtórki z pierwszych 5 lat kręcenia filmu jak oglądać nowe ;P
Taa.. te ciągłe teksty typu "Wychodzę i nie wiem kiedy wrócę - no i arrivederci roma", za co tym scenarzystom w ogóle płacą :/
Wkurzający Ferdek (wygląd, zachowanie), a także nowe dźwięki/śmiechy w tle... wiem, że się powtarzam, ale naprawdę mogliby przywrócić stare, czemu tego nie zrobią?? :/ Tamte były super.
Zmieniłem ocenę z 5 na 4, choć to i tak dużo... za to reżyserowi dam może 1, bo nic z tym nie robi o czym pisałem wyżej, NIC...pewnie nawet nie zamierza nic zmieniać.
no właśnie, pomysły im się już wyczerpały. Ale jakby wrócił Waldek to nawet jak scenariusz lipny to by film podniósł na duchu :P
Trochę uroku wtedy stracił to fakt (pamiętny odcinek 190...ostatni z cycem) ale urok swój jeszcze posiadał do momentu przejęcia serialu przez Yoke. Ten facet ani nie potrafi pisać scenariuszy ani reżyserować. To największa porażka w historii kinematografii polskiej...:( A jeśli mowa o scenarzystach to Sobiszewscy nie maja zbyt dobrych pomysłów. Nawet niektóre stare odcinki, gdy mi się niepodobały to myślałem "oho, pisał Sobiszewski". A nie tak dawno, wyemitowany był odcinek "Ferdynand K.". Był świetny. I co? Nie pisał Sobiszewski tylko R. Lewandowski.
Ja tam wolę Daleko od noszy, gdzie dominuje humor niż nowe odcinki Kiepskich z Ferdkiem, który już nie jest zabawny jak kiedyś, lecz denerwuje swoim zachowaniem. Grabowski nie musi już się starać dobrze grać, bo po co jak i tak go nie wywalą?
Co do Daleko od noszy, sporo odcinków obejrzałem i prawie wszystkie były dobre, te nowe tak nie śmieszą, ale nie jest źle.. chociaż nie wiem jak z oglądalnością i zapewne jeśli mieliby jakiś serial zdejmować z anteny, to byłby to Daleko od noszy, a nie Kiepscy :/ no cóż, widocznie ludzie wolą prymitywny humor...
Wiadomo, że nowe odcinki są do bani (chyba tylko Paździoch jeszcze jako tako wypada, chociaż beznadziejne scenariusze i tak psują tę postać), ale nic na to się nie poradzi... Jakby ktoś nie wiedział, to informuję, że na Polsacie 2 puszczają właśnie stare odcinki, ostatni jaki leciał - wypas! "UMCIA UMCIA", jest i waldek, i świetny Ferdek, no i widać, że Halinka też kiedyś śmieszyła, w przeciwieństwie do Halinki z nowych odcinków.
Stare można także za free oglądać po ściągnięciu programu Ipla, w całkiem niezłej jakości zresztą.
I tylko szkoda, że nowe to jakaś walnięta profanacja tego serialu.
ja tam wolę po 10 razy oglądać stare odcinki za czasów Waldka i ciągle się na nich śmieję, a te nowe jak właśnie "Barek" to jest dno dna, śmieję się na nich, ale nie dlatego że mnie śmieszą tylko że to takie debilne i do dupy... niedługo to moda na sukces będzie śmieszniejsza jak dalej będą takie gówniane scenariusze, o kiepskiej reżyserce już ni wspomnę, oświetlenie planu jak dla domku barbie
No i właśnie ze względu na jakość nie każdy może oglądać ten serial w ipli... na co komu dobra jakość? Może być dobra, ale bez przesady! Wystarczyłaby tak jak na youtube, może trochę lepsza, bo ludzie by się chyba posrali :O za duże te wymagania w ipli... ale ma być chyba jeszcze w tym miesiącu wersja dla osób z łączem ok. 512 lub nawet niższym, tak pisali, no cóż, trzeba czekać...
Kiepskich w tv już nie oglądam, bo irytują mnie te nowe śmiechy w tle (zwłaszcza taki jeden), Ferdek, scenariusz, w ogóle beznadziejne są te nowe odcinki, wkurzają nie śmieszą, poza tym debile nie umieją puszczać odcinków, znów lecą wszystkie po kolei, 1 dziennie, nawet te najgorsze? I na co to komu?
Racja. Powinni albo nie emitować następnych odcinków i powtarzać tamte z Waldusiem, albo znowu zatrudnić tamtych scenarzystów i tamtego reżysera no i żeby cycu wrócił. Byłaby jazda. Ale serialowi daję 7/10 przez wspomnienie tamtych odcinków. Taki sentyment.
Cycu nie wróci bo sam zrezygnował, tamten reżyser również. A scenarzysta (Sobiszewski) jest ten sam od początku istnienia serialu. Co ty myślisz, że to takie proste, "powinni zatrudnić tamtego reżysera no i żeby cycu wrócił". Zrezygnowali sami i nie wrócą bo to była ich decyzja.