Najlepszy serial jaki do tej pory powstał na świecie. Fabuła jak i gra aktorska jest epicka. Na
dodatek dodam, że Ferdynand Kiepski to mój idol który swoimi cytatami bije na głowę
wszystkich - W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem - ogólnie mysle tak
samo jak on.
- Praca to prymitywny sposob spedzania wolnego czasu.
Zreszta Swiat wedlug Kiepskich to nie serial - To styl zycia.
Polecam Serdecznie i pozdrawiam moich fanow:
~ Koneser Filmow.
Jeden z najlepszych polskich seriali po 1989 r. (ale raczej tylko odcinki do 2008 r.), obok Ekstradycji, Tajemnicy Sagali, Pokój 107, Pitbull i Rodziny zastępczej.
hehe musze przyznac ze seriale ktore wyminieles sa bliskie mojej osobie, jak bylem mlodszy pamietam ze z wypiekami na twarzy ogladalem tajemnice sagali,podobnie z pokojem 107 dziwna nostalgia mnie nachodzi kiedy patrze na te mlode facjaty,pitbull to najlepszy serial policyjno-kryminalny jaki powstal w polsce,grabowski w roli gebelsa wychodzi 1000 x wiarygodniej niz jako zdziadzialy tetryk w obecnych kiepskich,oczywsicie 1# sezon mistrzostwo reszta ok z tym ze trzeci robiony juz na sile.
Szkoda, że właśnie od Pitbulla Grabowski zaczął traktować Kiepskich, jako zło konieczne i co najwyżej źródło niezłego zarobku. Ok. 2004-2005 r. też zmienił wizerunek - zglił włosy i wąsy - własnie wtedy tez zaczął zmieniac się charakter Ferdka, niestety na gorsze. ?Z seriali lubiłem na początku też inne polskie - tak dziś krytykowane Na dobre i na złe (które swoją drogą teraz przeżywa swoją drugą młodośc), Klan, Złotopolscy czy nawet M jak Miłość czy Plebania prezentowały całkiem niezły poziom - moja rodzina dekadę - 15 lat temu chłonęła te serial, ja w mniejszym stopniu, ale musze ptrzyznać, że prawie każdy je wtedy oglądał. z ciekawych seriali to pamiętam jeszcze kilka dziecięcych, młodziezowych z lat 90-tych - ale tytułów sobie nie przypomnę bez programu tv - wtedy rzeczywiście telewizja publiczna miała jakąs misję, nie to, co teraz.
Zgodze się ze wszystkim poza jednym - M jak Miłość? No prosze Cię - ten serial to zawsze było badziewie.
"praca, chamski sport", jak mawiał Perła :]
inna rzecz, że tylko dla tych, którzy mają kasę z innych źródeł niż zarobkowanie, a to niewielka grupa jest.
Moim zdaniem dobre były do 2010.r.Ale może w 17 sezonie zmieni się coś patrząc na pomysły na odcinki scenarzystów
no te z lat 2008-2010 byly niezle dopiero potem nastapila totalna katastrofa,a co do przyszłego sezonu to bedzie on jeszcze gorszy niz poprzednie,boczka,edzia podobna ma byc bardzo mało pazdziocha tez srednio a wiecej ma byc jolaski i waldka czyli katastrofy,lepiej zaoszczedzic pradu i nie właczac tego chłamu.