6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113065
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

W przeciwnym razie widownia zmaleje do tego stopnia że tv Polsat zrezygnuje z jego emitowania. Yoka na 16 sezonie kończy! tak więc jest nadzieja. Pytanie co ma się zmienić. Według Mnie należy powrócić do utartych schematów które polubili widzowie czyli więcej Paździocha i Boczka a jak najmniej Waldusia z Jolańcią a Badurę z Kozłowskim to na księżyc wysłać.

użytkownik usunięty
Bernard515

yoka kończy na 16 sezonie? co to za bzdura wyssana z palca?

Z tego, co mi wiadomo, to może odejść, ale tylko od rezyserowania serialu, o ile będzie kręcił Rodzinkę.pl i coś tam jeszcze, i to tylko na 1 sezon, czyli że tak czy siak zostaje przy serialu, bo ewentualnie wróci na jesień 2013.
Co do jakości, to i tak nic się nie zmieni, ewentualnie na gorsze, patrząc na te ostatnie odcinki.

użytkownik usunięty
ludek_kiepski

z tego co mi wiadomo 'rodzinka' ma trzech reżyserów ,a yoka w ostatnim sezonie wyreżyserował tylko 4 odcinki, większość reżyseruje Klementowicz, który jest jednocześnie scenarzystą. poza tym realizacja nie zbiega się w czasie z kręceniem "kiepskich", więc ta wiadomość jest kompletnie wyssana z palca.

Bernard515

Badura i Kozłowski mogliy zostac, jako postacie epizidyczne, ale Jolaśka i Walduś pasują do tego serialu, jak pięść do nosa i ciągną go w dół. Szkoda, że Paździoch ze względu na wiek, a Boczek i Edzioze względu na zdrowie nie mogą tak jak kiedyś angażować się w serial.

ocenił(a) serial na 10
Bernard515

Yoka raczej nie odejdzie. Z planów dodatkowej kaski też wyjdą nici.

ocenił(a) serial na 10
Bernard515

Yoka nie kończy pracy nad serialem. Podobno sezon wiosenny wyreżyseruje Aleksander Sobiszewski, co nie jest pewne, ponieważ Patrick Yoka ma umowę z ATM Grupą, a co za tym idzie - zobowiązania. W 2012 roku wygląda na to, że oprócz Yoki Rodzinkę reżyseruje Karol Klementewicz, Łukasz Kośmicki i Kinga Lewińska, był Marcin Ziębiński, ale coś go nie widuję w napisach :D Jak widać ma kto zastąpić Patricka Yokę w Rodzince, którą zresztą moim zdaniem najlepiej reżyseruje, jakoś nie bawią mnie odcinki Klementewicza, pojawił się Bolo i w ogóle zrobiła się obyczajówka. Dla mnie zmiany w Kiepskich są plotką, bo ATM podałby tejże informację jeszcze jesienią, zwłaszcza że już w styczniu zaczynają zdjęcia do kolejnego sezonu ŚwK. Yoka pewnie zostanie, to jest najbardziej prawdopodobne, a ATM podpisuje umowy z reżyserem na więcej, niż jeden sezon - bo nie opłaca im się tak krótki kontrakt, w dodatku gdyby jesienią miał wrócić Yoka. Z Okiłem było identycznie.