6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113059
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Jeden z moich ulubionych odcinków wiele osób krytykuje odcinki z 2004 roku ale moim zdaniem w porównaniu z odcinkami z 2011-2012 te odcinki z 2004 powinny dostać Oscara mówię poważnie aż się zdziwiłem ze do odcinka Grubas scenariusz pisał między innymi pan Yoka gdyby zostali przy takim układzie ze reżyserem nadal zostałby pan Okił a scenariusz pisał by pan Yoka to serial zapewne nadal byłby kultowy a tak to zostaje go tylko zdjąć z anteny i dalej cieszyć się starymi kultowymi odcinkami pozdrawiam wszystkich fanów kultowych starych Kiepskich.

numer6

manning: jak oceniasz i interpretujesz ten odcinek?

konrado5

chodzi facet, żre, tyje, a reszta go strofuje.
co tu oceniać ?
słaby odcinek, wg mnie, żadnych ciekawych odniesień.

manning

A ta rozmowa? "Kto powiedział, że chude jest piękne" "Jakto kto? prasa, telewizja" "Prasa? Prasa kłamie".

konrado5

nie zostało to podniesione do rangi tezy,wokół której kręci się odcinek,a Ferdek reprezentuje
postawę buntownika przeciw modzie i presji medialnej.

w kontekście zarysowanym w odcinku, jest to forma wymówki.
dlatego nie daje się rozwinąć w jakąś głębszą obserwację/myśl.

ocenił(a) serial na 8
numer6

Zgadzam się. Naprawdę świetny odcinek. A z 2004 krytykowane są bardziej te z wiosny (3 sezon), natomiast te z jesieni (4 sezon) są rewelacyjne.

ocenił(a) serial na 8
buisnes

Krytykują malkontenci. Odcinki z 2003 i I połowy 2004 r. były znakomite, a Ferdek wyglądał normalnie - nie był zbyt otyły i nosił bujne wąsy.

ocenił(a) serial na 8
jaroslaw_kaczynski

Krytykuje je głównie Metyl, który jak uparcie to powtarza, że ma się wrażenie, że pisze to wiele osób.

ocenił(a) serial na 8
buisnes

Czyli nikt istotny. A odcinek bardzo dobry. Dałem mu 8/10. :)

ocenił(a) serial na 8
numer6

Odcinek dobry, nic nadzwyczajnego.

ocenił(a) serial na 8
PolakPrawdziwy

Oglądałem chyba kiedyś dawno temu, słabo pamiętam.