Zgadzam się ale tylko pierwsze 5-6 sezonów, potem naciągane . Pozdrawiam fana serialu : ))
Do końca życia nie zapomnę dwóch scen :
1: Ferdek w ludowym stroju w stanie upojenia toczy monolog ze sobą na temat społeczeństwa, jak to wszystko ,,zapierdziela,, , w odcinku o przyspieszeniu narodu .
2: podobna scena Ferdek narzeka na społeczeństwo , mówi , że jest za stare drzewo by go przesadzać, że jest rodowitym Polakiem, tu jest Jego miejsce , i się nigdzie nie wyprowadzi . Ciekawe monologi i ta dramaturgia :)) ...
Jak dla mnie to ten serial jest totalną szmirą. Rozumiem, że pokazuje prawdę o człowieku i państwie polskim, jak to sie u nas dzieje, ale jak dla mnie ten serial jest nieporozumieniem. Według mnie jarają się nim tylko głupie nastolaty i gimbusy, które chichrają się na każdą obrazę.
Przepraszam, ale jakbyś zauważył moją historię filmów, to zauważyłbyś, że nie lubię takich dennych serialików z fabułą o głębokości denka od słoika. -.-
,,Według mnie jarają się nim tylko głupie nastolaty i gimbusy, które chichrają się na każdą obrazę.''.
A czy typowy gimbus byłby w stanie zrozumieć odcinki typu Pożegnanie z Afryką, albo Psychuszkin? Serial podoba się ludziom w każdym wieku i z każdego szczebla społecznego. Jest uniwersalny i każdego bawi w inny sposób. Mniej wymagających śmieszy prosty humor i teksty, zaś widzowie np. oczytani i wykształceni zwrócą uwagę na liczne nawiązania do literatury oraz właśnie ukazanie społeczeństwa w krzywym zwierciadle. Tobie może się serial nie podobać, ale nie powinieneś szufladkować jego widowni widząc w nich tylko gimbusów i nastolatki, bo to bardzo krzywdzące.
Rozumiem, może niewłaściwie to ujęłam. Ja ten serial tak postrzegam. Nie oglądałam wszystkich odcinków, a zaledwie parę pierwszych i na ich podstawie oceniam serial. Każdy ma swoje zdanie, a moje ukazuje krytykę.
tutaj to mówisz chyba głównie o pierwszych sezonach :]
a generalnie, mam wrażenie, że twoje doświadczenie z Kiepskimi kończy się, jak w przypadku
większości krytykantów, na obejrzeniu czołówki, którą już dawno powinni zmienić, bo jej durnota
nie licuje z zawartością odcinków właściwych.
Może to prawda, że jest wartościowy, ale ja tego nie widzę. Z tego co czytam, to zauważam wiele opinii, że daje dobry przekaz tego co się dzieje w kraju. Może to być prawda, nie wykluczam. Jedynym plusem jak dla mnie jaki ukazuje ten serial to właśnie pokazanie sytuacji kraju; brak perspektyw, brak pracy itp.
Manning, dziękuję za spokojne podejście do mojej opinii, każdy ma swoją i powinniśmy przyjąć ją i zaakceptować.
"wedlug mnie jaraja sie nim tylko glupie nastolaty i gimbusy"
taką opinią wyraziłaś.
opinię równie subtelną i oględną, jak rzut kamieniem.
dla twojej wiadomości, nie akceptuję twojej opinii i nie przyjmuję, a twoje sugestie że powinienem
są oderwane od rzeczywistości.
ja po prostu nie odpowiedziałem ci w takim stylu w jakim ty obrzuciłaś mnie błotem.
twoja opinia jest tak marnej jakości, tak pozbawiona argumentów, tak głupia do bólu, że
aż nie warto się irytować. najgorsze jest to, że z takimi opiniami jak twoja nie sposob polemizować.
mozna tylko zdecydowac, czy w odpowiedzi zatkać nos i zejśc do poziomu rynsztoka, czy jednak
zachować resztkę powagi.
Wypraszam sobie takie traktowanie. Mam prawo ocenić serial jak chcę. Moja opinia jest krótka i zwięzła (dla Ciebie może głupia, cóż, nie będę się w to zagłębiała), bo nie lubię i nie trawię tego serialu. I przepraszam bardzo, ale gdzie obrzuciłam Cię błotem? To, iż powiedziałam, że lubią to małolaty, to nie oznacza, że ty nim jesteś i w żadnej mojej wypowiedzi nie znajdziesz dosłownego zwrócenia się do twojej osoby.
Co do mojej opinii, tak jak powiedziałam wcześniej, dla mnie ten serial jest marnej jakości i dla mnie nie przekazuje wartości,a jeśli to w dalszych odcinkach,których nie widziałam. Teraz ty obrażając mnie, zniżyłeś się do poziomu rynsztoka, jak to wyraziłeś się o mnie, jest to nie tyle żałosne, a smutne, iż mówisz tak o mnie, o osobie której nie znasz i osobie która chciała wyrazić jedynie opinię na temat tego czy lubi ten serial, czy też nie.
Tyle w temacie z mojej strony. Sądziłam, że znajdę tu osoby, które chociaż trochę kultury w sobie będą miały, nie chodzi mi tu o kwestię języka jakim się wysławiasz, ale uszanowanie słowa innego człowieka, ale cóż widać nawet tutaj na tak poważnym forum, nie można porozmawiać normalnie. -.- Więcej wypowiadać się nie będę, bo bezsensownej walki toczyć nie będę z zaślepionymi na jedną drogę ludźmi.
Pozdrawiam wszystkich normalnych.