6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113053
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Błąd w serialu.

użytkownik usunięty

Około odcinka 200-206 na szafce nocnej obok łóżka po stronie Ferdka stoi zdjęcie całej rodziny (Ferdek, Halina, Waldek i Mariolka). Natomiast w od-cinku 207 pt. ,,Okaz zdrowia" zdjęcie dalej stoi na szafce, ale nie ma już na nim Waldka, jest tylko Ferdek, Halina i Mariolka. To dziwne, bo on tak jak-by zniknął z tego zdjęcia.No i mam jeszcze jedno pytanie: Dlaczego Halinka zawsze gdy idzie spać na głowie ma jakieś kolorowe gąbki czy coś takie-go? I zauważyliście, że od odcinka 204 (,,Trendi") Marian nosi ten beżowy beret, bo uważa że jest trendi, a w kolejnych odcinkach też go nosi, chociaż ten jego klub już nie istnieje. No i chciałbym jeszcze dodać, w związku z jednym z poprzednich tematów, że w odcinkach z maja br., emitowanych o 19:30 Edzio pojawił się tylko dwa razy: w 200 (,,Bo dziś Andrzeja") i w 202 (,,Edzio ośmiornica"), więc nie rozumiem dlaczego występuje w czołówce.

1. Odcinki 203-244 są przemieszaniem dwóch różnych okresów zdjęciowych - pierwszy pochodzi z lata 2005 i są to odcinki, które miały być emitowane jesienią 2005, lecz ich emisja została wstrzymana decyzją Tomasza Lisa. Kilka miesięcy później Polsat jednak podjął decyzję o wznowieniu serialu i wiosną 2006 zostały dokręcone nowe odcinki, nieco różniące się stylistycznie. Obie serie zostały wymieszane i wyemitowane jesienią 2006. Który odcinek z jakiej serii pochodzi, możesz sprawdzić na Wyroczni, gdzie zostały one wyróżnione kolorystycznie.
2. Ciekawa sprawa, sam nie wiem (fryzurę układa?) Te gąbki nazywają się papiloty.
3. Beret jest jednym z charakterystycznych ubiorów Paździocha, nosi go w wielu odcinkach, także tych powstałych przed "Trendi". A to, że nosi go po likwidacji klubu, nie ma znaczenia, gdyż jedną z cech sitcomu jest brak powiązania ze sobą odcinków, np. kilku bohaterów przeżyło... swoją śmierć (np. Malinowska, Badura, wujek Władek), dwukrotnie odcinek zakończył się końcem świata.
4. Czy Twoim zdaniem do każdego odcinka muszą specjalnie zmieniać czołówkę i dawać aktorów tylko występujących w odcinku? Czołówka jest ogólnym poglądem na postaci, dokładne dane są w napisach końcowych.
Pozdrawiam i witam w gronie fanów serialu :)

użytkownik usunięty
Ferdas_2

1-3. Dzięki.
4. Nie do każdego odcinka, tylko wg mnie Edzia w ogóle nie powinno w niej być.

ocenił(a) serial na 8

A niby czemu. Przez pierwsze 100 odcinków pojawiał się bardzo często.

użytkownik usunięty
buisnes

No właśnie, przez pierwsze 100 odcinków. Więc mogliby zrobić tak, że po 100. odcinku zamiast niego w czołówce występowałaby Helena.

ocenił(a) serial na 8

Helena w czołówce powinna był od 4 sezonu (albo 7 - podział zgodny z Wikipedią) czyli od ok. 170 odcinka.

użytkownik usunięty
buisnes

Jak uważasz. Jak dla mnie ona powinna być w czołówce po 100 odcinku za Edzia albo po 200 odcinku za Waldka. ;)