PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112690
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

...w polskim wykonaniu...

Nie wiem dlaczego, ale do mnie ten humor nie przemawia, tak samo jak znaczna większość polskich kabaretów (mam na myśli polskie seriale i kabarety "nowożytne";) te które powstają systematycznie od kilku lat...

Przerost formy nad treścią, marne pomysły i brak błyskotliwego humoru (mówię tu również o kabaretach)

Wystarczy się przebrać jak wieśniak, założyć okulary, zrobić sobie żałosną fryzurkę i powygłupiać się trochę, lub "popolitykować" w marny sposób...i publika jest rozbawiona...

Jakie społeczeństwo taka pokarm w tv...

mowcie_mi_mistrzu

Powiem Ci, że ten serial był naprawdę dobry ale dawniej. Te odcinki bez Bartosza Żukowskiego już nie podchodzą nawet pod dobre. Po śmierci pani Krystyny powinni nakręcić "epilog" i emitować początkowe odcinki, które jak na tamte lata naprawdę były dobre :)
pozdrawiam :)

Kariaa

Widziałem parę odcinków nawet z "Waldusiem" i moim zdaniem były słabe :) jakoś humor tego typu mnie nie rusza...
również pozdrawiam :)

mowcie_mi_mistrzu

Te pierwsze odcinki niezbyt mi się podobają i też jakoś ten humor do mnie nie przemawia... Wg mnie najwięcej dobrych odcinków było od 70 do 145 i choć było kilka słabych, to jednak większość mi się podobały, czasem nawet 10~ pod rząd.