6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113065
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Oglądając stare odcinki człek se uświadamia jeszcze bardziej jaką stratą jest brak Waldusia w serialu. Ten śmiech, te niby skamlanie i ogólnie cała postać wymiatała i dźwigała ten serial. Teraz sam Ferdek i Marian to trochę za mało. A reszta gra nie w każdym odcinku. Ciekawe jak będzie teraz od 13 IX nowe odcinki.

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

Walduś po paru latach wrócił.... razem z tym strachem na wróble..... Ale serial niestety za Yoki zawrócił z dobrej drogi i Walduś już nic nie pomógł. ..................

ocenił(a) serial na 10
oleolek

Prawdopodobnie Żukowski nie chciał odgrywać tej roli w dawny sposób, ponieważ w naszym kraju, widzowie często nie są w stanie odróżnić fikcji od rzeczywistości. Z tego tytułu aktorzy spotykają się z ośmieszeniem na ulicy, w tramwaju itp. Andrzejowi Grabowskiemu nikt by czegoś takiego nie powiedział, bo jest to aktor z renomą, a Żukowski (przynajmniej wtedy) takowej nie miał.

użytkownik usunięty
LTE

Pamiętam, ze był kiedyś w TV był wywiad z Andrzejem Grabowskim. Były to czasy jego świetności, czyli kiedy Okił się nim zajmował. Tam Grabowski opowiadał, że kiedyś podszedł do niego fan serialu i powiedział: ,,Szanuję pana za to, że jest pan większym idiotą niż ja sam!''. Grabowski też był często mylony z Ferdkiem, którego grał. Nawet w jednym odcinku Miodowych lat wystąpił i razem z Żakiem i Barcisiem tłumaczyli widzom, że są zupełnie innymi ludźmi niż ci, których grają w serialach. Teraz już pewnie nie jest szufladkowany, ale na początku także i on się na to skarżył.

Jordan66

jak dla mnie, to się akurat nic nie zmieniło.
kiedyś się jąkał i na siłę przekręcał słowa.
teraz dostaje atakow histerii, równie sztucznych.
chociaż, w ostatnim odcinku "Tenteges" już było lepiej, może dlatego, że
ani nikt nie kazał mu się jąkać, ani histeryzować nie musiał.

manning

Najbardziej denerwuje mnie to, że nie potrafi rzucić tej głupiej Jolaśki, postawić na swoim.

użytkownik usunięty
konrado5

Waldek i stawianie na swoim? Przecież on zawsze się każdego słuchał. On nie ma swojego zdania. Zawsze robił co mu Ferdek powiedział. Ta uległość to chyba najlepszy dowód, ze zostało w nim coś z dawnych lat. Teraz się zakochał to poza żoną świata nie widzi i już Ferdek przestał być dla niego panem i władcą. Ciebie też pewnie kiedyś to spotka gdy się w kimś zakochasz :) .

Ale co by nie powiedzieć - mi dawny Waldek akurat pasował. To jego przekręcanie wyrazów zawsze mnie rozwalało. W ogóle wystarczy na reklamie zobaczyć przez 5 sekund roześmianą twarz Waldka, a człowiek sam się uśmiecha :D .

Żeście wygrzebali moją wypowiedź sprzed lat. Wtedy jego powrót miałby jakiś sens a dziś to on wrócił tylko po to by wkręcić na stałe postać Jolaśki vel Pupci.