PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112688
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Wiem ,ze i tak sie to nigdy nie stanie ale chetnie zobczylbym teraz swiat wg kiepskich w wydaniu Waldka i Jolaski .Zwalszcza ,ze Ferdek i Pazdzioch to perfidna proba reanimacji trupa.

avada_kadavra

Walduś i Jolasia to już nie to samo. Może lepiej niech wymyślą coś nowego, może jakoś polską odpowiedzi na amerykańskich Simpsonów ?

Bilet95

masz na mysli animacje czy serial aktorski ?

avada_kadavra

Raczej animację. Ale znając naszych twórców zapewne zrobią nową wersje "współczesnej rodziny" albo "jak poznałam waszego ojca". :(

Bilet95

Polscy scenarzysci nie umieja robic dobrych seriali ,tym bardziej animacji .Brakuje im troche tego inteligentnego humoru

avada_kadavra

Nie tylko inteligentnego (choć nie lubię tej nazwy) ale tego głupkowatego też. Ale niestety tylko animowany sitkom byłby w Polsce nowością, a po "pingwinach z madagaskaru" można by wróżyć mu w Polsce a może i na świecie (jakaś nowość po średnio 15 sezonach każdego animowanego serialu dla dorosłych) niemały sukces.

Bilet95

wiem ,zle to troche ujelem :) chodzilo mi o to zeby byla rownwaga pomiedzy inteligentnym humorem a prymitywnym szjasem,w rodzince pl mamy przykad- straraja sie byc inteligeni i jednoczesnie smieszni ale wedlug mnie za bardzo im to nie wychodzi .W kiepskich w niektorych odcinkach mamy wlasnie takie cos jak piszesz (niestety zdarza sie czasami ,ze mamy prymitywne ''cos'' albo jak w rodzince pl).Powinni nowy sezon ''wladcow much zrobic '' podoba mi sie nawet taka Polska wersja south parku

avada_kadavra

przypal jest tez ,ze na razie na te animacje brak orginalnych pomyslow .Nasz najwiekszy animacyjny polski sukces to bolek i lolek

avada_kadavra

To jest największy sukces polskiego przemysłu animowanego, gdyby powstał w USA pokonałby South Park z zawiązanymi oczami. https://www.youtube.com/watch?v=YrTYv8j8T7E&list=PL0AC5E0D083023CFB

avada_kadavra

Władcy Much, byli fajni do momentu, jak dla mnie mogliby spróbować z animowaną wersją Simpsonów.

ocenił(a) serial na 10
avada_kadavra

Polskich scenarzystów na pewno stać na inteligentny humor, tylko, że niestety nie ma na niego popytu w stacjach telewizyjnych, które wolą zapychać ramówkę tandetą i bezmózgowiem - bo to zwyczajnie dużo łatwiejsze od wychowania widza z dobrym gustem.

Właśnie w Kiepskich - ale kiedyś, przed 300 odcinkiem (no i w kilku po) udawało się łączyć błyskotliwość z prymitywizmem bohatera/ów.

Bilet95

Szczyt kreatywności "polska odpowiedź na...". :D

Jakby ktoś pytał. Odpowiedź. :D