PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112689
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Czemu !?

użytkownik usunięty

Heh "Świat wg kiepskich" był dobry ale przez 200 odcinków wydawało się że wyeksploatowali wszystkie tematy , jednak nie! Scenarzystom ewidentnie się nie znudziło pisanie o niczym bo piszą dalej to samo i o tym samym , bohaterowie przez 200 odcinków odgrywali różne komedie i kolejne 30 nie posunęło zasadniczo do przodu akcji serialu , tylko jeszcze bardziej serial pogrążyło w kiczu i nudzie , dowcipy i texty wciąż te same :"Kurde" , "W morde jeża" to mnie się już przejadło ale sa na ziemii jeszcze takie istoty co mogą ten tasiemiec oglądać do śmierci. Mimo że ktorzy się starzeją i chyba umrą z tym serialem i zrobi się z tego najdłuższy sitcom komediowy , niby "Przyjaciele" mieli też coś ze 200 odcinków ale ile się tam działo ! Tutaj owszem działo się wiele ale gdzieś tak ok.150 odcinka serial stracił "power" i ma się wrażenie że każdy kolejny odcinek to powielenie czegoś co już było , pełno tu pustego gadania i moim zdaniem serial jest świetny ale właśnie do 150 odcinka te kontynuowanie go na siłę sprawiło że stał się nudny,obleśny i stracił humor.Zresztą porównajcie sobie np. Złote kierpce z ostatnio emitowanymi , gra aktorska poniżej przeciętnej , fabuła wzięta z podłogi i humor najniższej jakości taki mix buraczany z taniego przydrożnego baru.Oglądajcie jak chcecie ale nie spodziewajcie się czegoś oryginalnego bo tego już w tym serialu nie będzie ...
Moim zadniem "Świat wg kiepskich" powinno się obejrzeć ale do odcinka 150 bo im dalej w las ... o tym już było :)

heh tobie serial się znudził tymczasem 10 stycznia padł rekord oglądalności tej serii "Kiepskich" :)

ocenił(a) serial na 9
push_upek

Niektóre odcinki są naprawde dobre, ale tylko jak gra sporo bohaterów, brakuje waldka.

ocenił(a) serial na 8

Jeżeli masz się wypowiadać o "scenarzystach, którym nie znudziło się pisanie o niczym..." to najlepiej siedź cicho.
Zapewne wiesz iż Kiepscy są ponownie emitowani na antenie Polsat, jednakże nowa seria nie jest jakimś wymysłem producentów czy scenarzystów. Cała rzesza fanów, po zakończeniu Kiepskich wysyłali miliony prośb i petycji aby producenci Świata wg. Kiepskich stworzyli kolejne odcinki tego serialu.
Owszem, niektórym [takim jak ty] mogło się to już przejeść i znudzić sąsiedzkie perypetie - ale nie wiernym fanom, dla których ten serial właśnie jest- i nie tylko... Mimo iż oglądnąłem prawie wszystkie odcinki Kiepskich nadal pozostawał niedosyt, dlatego cieszę się i Dziękuje za wysłuchanie tylu fanów.

neeth

Witam wszystkich fanow rodziny Kiepskich :) mam jedno pytanie: jaki jest tytul odcinka,w ktorym przyjezdza do Kiepskich rodzina ze wsi ( wujek Wladek, 2 grube ciotki i koza)? Caly odcinek jest o "wielkim interesie wujka Wladka :D na koncu odcinka pokazuj nawet swoj interes w telewizji podczas gdy tanczy w Paryzu z koza i z ciotkami. Jest to jeden z najlepszych moim zdaniem odcinkow i bardzo prosilbym o podanie tytulu. A jesli by ktos jeszcze podal stronke gdzie ten odcinek mozna obejrzec/sciagnac to wogole bylbym mega happy :)
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 6
batman333

ten odcinek to "interes" (o wójku władku)

ocenił(a) serial na 3

100% poparcia. Bardzo lubiłem Kiepskich, ale tak jak piszesz to co teraz kręcą to nuda jak cholera. Serial powinien się skończyć z chwilą odejścia Żukowskiego. Potwierdza sie fakt że wymiana głównych postaci w serialach wychodzi bardzo źle. Kiedyś nawet jak odcinek był o niczym ciekawym to ratowały go pokoleniowe rozmowy Waldka z Ferdkiem i kłótnie z babką, a teraz?? Paździoch udaje kota? Litości :( Tak jak pisałem kiedyś oglądałem prawie każdy odcinek ale teraz jak dla mnie nic sie tam nie dzieje i już mnie nie bawi :( Niestety te późniejsze odcinki rzutują na moją dobrą ocenę tego serialu, choć i tak cenie go wysoko. A co do Przyjaciół to są obok Bundych chyba jedynym tak długim sitcomem w którym cały czas sie coś działo i nadal bawił.