6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113068
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Można powiedzieć, że się na nich wychowałam ;P Tak, stare odcinki są wspaniałe...
Pomysłowe, śmieszne, ciekawe... A nowe - przykro mi to mówić (pisać), ale szkoda gadać.
Mam wrażenie, że aktorzy nie czerpią już radości z grania w "Kiepskich". Że robią to dla
pieniędzy. To już nie Ci sami "Kiepscy". Walduś cały czas kłóci się z Ferdkiem, Mariolka ma
laptopa, mimo że Kiepscy zawsze byli ubogą rodziną... Teraz panuje tam zupełnie inna
atmosfera. Mogli nie kręcić nowych odcinków, by nie psuć magii "Kiepskich"... Dałam 10/10
właśnie za tych starych, niepowtarzalnych "Kiepskich" :)

ocenił(a) serial na 10

To prawda mistrzowski i kultowy serial. Takiego nie było 1000lat temu i nie będzie przez następne 1000lat. Znam prawie wszystkie odcinki na pamięć do 280 odc. Co jakiś czas oglądam na okrągło te same odcinki to i tak przewracam się ze śmiechu na kanapie:) Wystarczy już sam wygląd i głos Babki, Ferdka czy Waldusia:)

ocenił(a) serial na 10

Też się wychowałem na ŚWK.

użytkownik usunięty

Zgadzam się z tb:) Też wychowałam się na Kiepskich. Pamiętam jak nie miałam laptopa, ani internetu i zawsze z utęsknieniem czekałam na kolejny odcinek. Bardzo dobry serial, pomysłowy, ciekawy, oryginalny- coś co skutecznie poprawiało humor. Niestety dzisiejsze odcinki bardzo odbiegają od starych. Nie są już takie jak kiedyś. Jednym słowem- są nudne

ocenił(a) serial na 8

Ja miałem już trochę lat, jak Kiepscy powstawali, ale również darzę ich wielkim sentymentem.