6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113093
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Pomimo, że nie już bardzo wyrazistych postaci- babka i Walduś, serial nie stracił aż tak jak przypuszczałem. Mariolka i Paździochowa wysunęły się na pierwsz plan. Można rzec- nie ma tego zlego, co by na dobre niw wyszło...Obie są świetne.
Noo a babka i Walduś to była klasa sama w sobie...Oskar to za mało za tak kapitalne role. Nie wszyscy lubią, nie wszyscy rozumieją, nie wszyscy tolerują ten serial. Ja jestem jego fanatykiem na równi z Dr-m House'em /chyba nawet bardziej lubię Kiepskich ;-)/
Starsze odcinki były nieco mniej realne, często działy się "cuda i dziwy", i w dosłownie paru odcinkach czasem nieszkodliwie "kulał" scenariusz i była kiepska pointa /na palcach jednej ręki można policzyć ciut słabsze odcinki/.
Młodsze są bardziej realne, "poważne" ;-) i przedtawiają bardziej realne zjawiska :-) Niemniej wszystkie odcinki mają gigantyczny, niepowtarzalny urok, super obsadę i zabójczy klimat.
Chwała twórcom i wykonawcom...Mam nadzieję, że ta bajka nigdy się nie skończy i że powstanie jeszcze co najmniej tyle odcinków co "Mody na sukces" :-)))

ocenił(a) serial na 10
lisoszakal

Pomimo, że nie MA już bardzo wyrazistych postaci....zawsze cholera coś ucieknie ;-)