16 seria odcinków jest lepsza od 15. Ostatni odcinek 401 ,,Kurze ziele''' całkiem udany. Ja powiem że wolę trochę te nowe sezony ponieważ są mniej wulgarne. Ktoś kto ogląda Kiepskich od początku pewnie przyzwyczaił się do ciągłego wyzywania i obrażania pod kiblem każdy każdego i teraz tego nie ma więc wiele osób jest zawiedzionych. Widać to na tym forum. Mój ulubiony odcinek to 295 pt. ,,Twardy Głaz'' w którym Boczek mieszkał na korytarzu a Ferdek chciał go wykurzyć. Najgorszy moim zdaniem to niestety odcinek jubileuszowy nr 400 pt. ,,Ciapciaki'' Nie przypadł Mi do gustu zupełnie i oby takie dziwne odcinki więcej się nie powtarzały. Nie wiem co może być zabawnego i ciekawego w jedzeniu chipsów przez pół odcinka. ten odcinek to porażka scenarzystów.
Świetnych odcinków była cała masa i gdybym chciał je wymieniać to zeszłoby mi się do wiosny :D
Za to najgorszy odcinek to "Psyhuszkin"
Nowe odcinki mniej wulgarne?Chyba oglądamy inny serial.Przecież teraz ciągle lecą takie teksty jak d**a g**no itp.
Najlepszy odcinek trudno mi wskazac, a najgorszy to "Krzyżacy".
Najgorsze są te "fantastyczne", napewno z pizzą pożerającą wszystko, i wszelkie z kosmitami / podróżami w czasie.
A za najlepsze uważam te, gdzie dobrze udało się trafnie pokazać jakąś (polską) wadę i polewkę z niej zrobić, ze starszych przykładowo ten, gdzie Waldek przeniósł się na drugą stronę lustra. Z nowszych ten o chipsach uważam za świetny, widać, że jest dojść przemyślnie skonstruowany. Krok po kroku ukazane, jak się zachowuje polak gdy się bogaci. Jak zmienia się jego światopogląd, jak zacznają go postrzegać sąsiedzi (i chcą na nim zarobić).
Przepraszam, że tak tłumaczę, ale z wypowiedzi Bernard515 wynika że nie zrozumiał on przesłania odcinka, bo jedzenie chipsów było najmniej istotnym elementem w odcinku.