PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112692
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

że Ferdek przygarnia do domu bezdomne psy i koty, a Halina jest wściekła i straszy Ferdka adwokatem. I żeby te bezdomne psy i koty, były śmieszne i żeby robiły zamieszanie i awantury w całej kamienicy. Gdyby taki odcinek wyemitowali, to byłby chyba jedyny najlepszy odcinek z tej nowej serii.

ocenił(a) serial na 10
szpszakal123

To tylko twoje zdanie. Był już podobny odcinek o hotelu dla zwierząt. Po co powielać?

przemekmosur

Czy w którymś odcinku była mawa co się stało z Babką? Oficjalnie chba nie. Więc odcinek mógłby wyglądac tak: Mija druga rocznica śmierci babki Kiepskiej, Halina chce urzadzić z tej okazji uroczystośc upamiętniająca nieboszkę, Ferdek stanowczo protestuje. Pewnej nocy Ferdka dochodzą dziwne głosy i wizje, okazuję się że Rozalia powróciła w rocznicę swojej śmierci aby zamścić sie na zięciu...(Można do odcinka wykorzystac głos babki z poprzednich odcinków)

ocenił(a) serial na 10
kolejorzkks1

O, i to by było według mnie fajne. Ale raczej tego nie zrobią, zależy czy ktoś posiada prawa autorskie do głosu Babki :D.

Aha, zgadza się, w żadnym odcinku nie było nic o tym co się dzieje z Babką, podobnie jak w przypadku Waldka (wielu mówi, że Ameryka itd. Owszem on był w Ameryce ale później wrócił do serialu, ostatni odcinek z nim to chyba "Krawczyk", później już o Waldku nie było słowa)

ocenił(a) serial na 10
przemekmosur

te nowe odcinki to juz nie to co dawniej
najlepsze były jak była cała rodzinka Waldek i babka Kiepska

ocenił(a) serial na 10
szpszakal123

Wiem, mogliby jeszcze wyemitować odcinek o tym, że Halina uświadamia Ferdkowi, że teraz jest okropny i że go wolała, jako pomysłowego i optymistycznego, próbującego zarobić pieniądze.

ocenił(a) serial na 10
szpszakal123

Nie obraź się ale mam nadzieję, że nie wiążesz swojej przyszłości z pisaniem scenariuszy.

Halinka narzeka na Ferdasa w każdym odcinku więc twój pomysł jest mniej więcej na tym samym poziomie co obecne odcinki serialu.

ocenił(a) serial na 10
przemekmosur

przemekmosur, ja nie chcę zostać scenarzystą.

ocenił(a) serial na 9
szpszakal123

Do kolejorzkks1:
Albo przeczytałeś to wcześniej i tutaj napisałeś, albo masz jednomyślność z twórcami. Według wikipedii właśnie będzie taki odcinek jak ty zaproponowałeś. Duch babki zacznie nawiedzać Ferdka.

Podaję źródło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_odcinków_serialu_Świat_według_Kiepskich
(na samym dole)

Ceglas

Fajnie by było gdyby taki odcinek sie pojawił,ale szczerze mówiąc myślę że takiego odcinka nie będzie.Dlaczego?Bo skoro ma w nim wystąpić duch babki to powiniem wyglądać jak babka tylko być przeźroczysty,ale jak twórcy to zrobią,skoro Krystyna Feldman nie żyje?Myślę iż opis tego odcinka na wikipedii napisał ten sam człowiek, który napisał tą propozycję na filmwebie.

filipedia

Filipedia masz całkowita rację, to ja napisałem ten opis odcinka na Wikipedii.:P Poprostu chciałbym żeby taki odcinek sie pojawił, ale to raczej mało prawdopodobne...

ocenił(a) serial na 9
kolejorzkks1

Serio ty napisałeś?

ocenił(a) serial na 4
Ceglas

ale z drugiej strony mogliby zrobić model ducha babki, ich kreacje 3d coraz lepiej wychodzą a jako duch nie musi mieć wyraźnej twarzy.

głos? głos może być zupełnie inny, np taki z piekła rodem :D

MegaSzczota

Co do głosu to chyba nie ma problemu, mozna wziąć głos Babki z poprzednich odcinków np takie zdania jak: Ty kanalio lub np: gdy ferdek bedzie oglądał TV, zza ściany bedzie słychać: "oddawaj zmieniarke"...

Ceglas

Serio to ja, (to nie Ironia), ale chyba z dwa tygodnie temu, dźiwię się że ten opis się pojawił...Może ktoś kompetentny to zobaczy i powstanie kiedyś taki odcinek, myślę że byłby trudny do zrealizowania ale efekt byłby bardzo dobry...

ocenił(a) serial na 9
kolejorzkks1

No według wikipedii to taki odcinek już został nakręcony i ma zostać wyemitowany. Zobaczymy...

Ceglas

Według Wikiepdii? Chyba według mnie, to ja napisałem na Wiki taki scenariusz i dlatego się tam znalazł, możecie być pewni że takiego odcinka przynajmniej w tej serii nie będzie..

ocenił(a) serial na 10
kolejorzkks1

Nie widzę tego odcinka na liście, zatem pytam, jaki dałeś tytuł? :D

przemekmosur

Odcinek "Duch" był chyba przez dwa dni na WIkipedii, teraz usunęli.

ocenił(a) serial na 9
kolejorzkks1

Faktycznie zniknął. Ale nie tylko ten, bo były też chyba i inne. Wikipedia jak widać nie jest do końca wiarygodnym źródłem. Wielu przez te 2 dni mogła wprowadzić w błąd. Nie ma też odcinka z tym wiedźminem czy jakoś tak.

ocenił(a) serial na 4
Ceglas

hehe, wikipedii jako źródła informacji w ogóle bym nie używał... Nie jeden (zresztą ja sam) się przez to przejechał...

ocenił(a) serial na 9
MegaSzczota

Tzn. wikipedia jest dobrym źródłem ogólnie, wiele osób z niej korzysta i ma bogate zasoby, ale jak widzisz każdy może tam wejść, napisać jakąś głupotę, a potem ktoś to przeczyta i wiadomo co dalej...