że Ferdek przygarnia do domu bezdomne psy i koty, a Halina jest wściekła i straszy Ferdka adwokatem. I żeby te bezdomne psy i koty, były śmieszne i żeby robiły zamieszanie i awantury w całej kamienicy. Gdyby taki odcinek wyemitowali, to byłby chyba jedyny najlepszy odcinek z tej nowej serii.
To tylko twoje zdanie. Był już podobny odcinek o hotelu dla zwierząt. Po co powielać?
Czy w którymś odcinku była mawa co się stało z Babką? Oficjalnie chba nie. Więc odcinek mógłby wyglądac tak: Mija druga rocznica śmierci babki Kiepskiej, Halina chce urzadzić z tej okazji uroczystośc upamiętniająca nieboszkę, Ferdek stanowczo protestuje. Pewnej nocy Ferdka dochodzą dziwne głosy i wizje, okazuję się że Rozalia powróciła w rocznicę swojej śmierci aby zamścić sie na zięciu...(Można do odcinka wykorzystac głos babki z poprzednich odcinków)
O, i to by było według mnie fajne. Ale raczej tego nie zrobią, zależy czy ktoś posiada prawa autorskie do głosu Babki :D.
Aha, zgadza się, w żadnym odcinku nie było nic o tym co się dzieje z Babką, podobnie jak w przypadku Waldka (wielu mówi, że Ameryka itd. Owszem on był w Ameryce ale później wrócił do serialu, ostatni odcinek z nim to chyba "Krawczyk", później już o Waldku nie było słowa)
te nowe odcinki to juz nie to co dawniej
najlepsze były jak była cała rodzinka Waldek i babka Kiepska
Wiem, mogliby jeszcze wyemitować odcinek o tym, że Halina uświadamia Ferdkowi, że teraz jest okropny i że go wolała, jako pomysłowego i optymistycznego, próbującego zarobić pieniądze.
Nie obraź się ale mam nadzieję, że nie wiążesz swojej przyszłości z pisaniem scenariuszy.
Halinka narzeka na Ferdasa w każdym odcinku więc twój pomysł jest mniej więcej na tym samym poziomie co obecne odcinki serialu.
Do kolejorzkks1:
Albo przeczytałeś to wcześniej i tutaj napisałeś, albo masz jednomyślność z twórcami. Według wikipedii właśnie będzie taki odcinek jak ty zaproponowałeś. Duch babki zacznie nawiedzać Ferdka.
Podaję źródło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_odcinków_serialu_Świat_według_Kiepskich
(na samym dole)
Fajnie by było gdyby taki odcinek sie pojawił,ale szczerze mówiąc myślę że takiego odcinka nie będzie.Dlaczego?Bo skoro ma w nim wystąpić duch babki to powiniem wyglądać jak babka tylko być przeźroczysty,ale jak twórcy to zrobią,skoro Krystyna Feldman nie żyje?Myślę iż opis tego odcinka na wikipedii napisał ten sam człowiek, który napisał tą propozycję na filmwebie.
Filipedia masz całkowita rację, to ja napisałem ten opis odcinka na Wikipedii.:P Poprostu chciałbym żeby taki odcinek sie pojawił, ale to raczej mało prawdopodobne...
ale z drugiej strony mogliby zrobić model ducha babki, ich kreacje 3d coraz lepiej wychodzą a jako duch nie musi mieć wyraźnej twarzy.
głos? głos może być zupełnie inny, np taki z piekła rodem :D
Co do głosu to chyba nie ma problemu, mozna wziąć głos Babki z poprzednich odcinków np takie zdania jak: Ty kanalio lub np: gdy ferdek bedzie oglądał TV, zza ściany bedzie słychać: "oddawaj zmieniarke"...
Serio to ja, (to nie Ironia), ale chyba z dwa tygodnie temu, dźiwię się że ten opis się pojawił...Może ktoś kompetentny to zobaczy i powstanie kiedyś taki odcinek, myślę że byłby trudny do zrealizowania ale efekt byłby bardzo dobry...
No według wikipedii to taki odcinek już został nakręcony i ma zostać wyemitowany. Zobaczymy...
Według Wikiepdii? Chyba według mnie, to ja napisałem na Wiki taki scenariusz i dlatego się tam znalazł, możecie być pewni że takiego odcinka przynajmniej w tej serii nie będzie..
Faktycznie zniknął. Ale nie tylko ten, bo były też chyba i inne. Wikipedia jak widać nie jest do końca wiarygodnym źródłem. Wielu przez te 2 dni mogła wprowadzić w błąd. Nie ma też odcinka z tym wiedźminem czy jakoś tak.
hehe, wikipedii jako źródła informacji w ogóle bym nie używał... Nie jeden (zresztą ja sam) się przez to przejechał...