Nowa seria Kiepskich nie bardzo zachwyca. Miało być śmieszniej, a wychodzi średnio. Jedyne narazie najlepsze odcinki tej nowej serii, to: Kochaj albo Tańcz, Kalendarz i Skok w Bok, a reszta odcinków cieniutko. Gdyby nie te odcinki: Kochaj albo Tańcz, Kalendarz i Skok w Bok, to ta nowa seria, byłaby zjebana na maksa. Twórcom serialu, kończą się pomysły, więc my wymyślmy swoje pomysły na odcinki Kiepskich, np. moje to :
- Koty i Psy - Ferdek przygarnia bezdomne koty i psy do domu. Halina protestuje i grozi adwokatem.
- Diss na Paździocha - Paździoch staje sie jeszcze większą mendą. aldek postanawia nagrać na niego Diss.
- Stare dobre czasy - Ferdek i Waldek, wspominają dawne czasy.
Piszcie wasze pomysły na odcinki Kiepskich.
sorry, chciałem napisać "- Diss na Paździocha - Paździoch staje sie jeszcze większą mendą. Waldek postanawia nagrać na niego Diss." sorry za błąd
Zgadzam się. Teraz to już nie to samo. Kiepscy już tak nie zachwycają jak kiedyś. Ten serial, przestał mi się podobać od odcinka 203. Juz nie proszę, żeby do serialu, wróciła Babka, bo ona już nie zyje, ale niech chociaż Walduś wróci. Bez Waldusia, to już nie Kiepscy. Nic dodać nic ująć:
Stare odcinki Kiepskich 10/10
Nowe odcinki Kiepskich 1/10
Eeee twoje pomysły są nie realne z jednego prostego powodu : Żukowski już do Kiepskich nigdy nie wróci.
Żukowski może jeszcze kiedyś wróci. A jak jesteś taki mądry, to wymyśl coś lepszego cwaniaku. Napisz swoje pomysły na odcinki Kiepskich. Bo ja swoje pomysły na odcinki z Waldusiem napisałem, żeby choć trochę przywrócić stary klimat Kiepskich. Babka już wogóle nie wróci, ale niech Walduś chociaż wróci.
Walduś pod koniec tragicznie grał. Włącz sobie odcinek np. "Waldemar" i posłuchaj jak on w ogóle mówi, jakby zęby zgubił -.- i nie mów tylko, że nie widzisz różnicy między "nowym" Waldkiem, a tym ze starych odcinków... Lepiej niech nie wraca, no chyba, że grałby tak jak dawniej, ale wątpię.
Tego serialu nie da się już uratować. Nie z takimi twórcami. Gdybym to ja kręcił Kiepskich, to chyba tylko aktorzy by zostali :) Sam byłbym kamerzystą, reżyserem, montażystą, wyjebałbym wszystkich z roboty. A co bym zmienił? Na przykład:
- dodałbym stare śmiechy w tle i podczas przejść video oraz zmienił oświetlenie
- przywiązałbym gdzieś kamerę tak aby nie można było robić nią żadnych ruchów (jak mnie denerwują te przybliżenia itp. rodem z głupawych serialików!!!)
- Ferdkowi zdjął różową koszulę i dał tą co kiedyś miał (biała bodajże) oraz te debilne klapki zamienił na KAPCIE, które kiedyś nosił.
- piżamę Ferdkowi zamienić na taką co kiedyś miał (coś jak "marynarz?"), chociaż pod względem piżamy ta co ma teraz jest w porządku.
- zamiast tego pomarańczowego "czegoś" na czym trzyma nogę siedząc na fotelu, dałbym taboret jak dawniej.
- przywrócił starą czołówkę (ale tą bez scen z Waldusiem oraz z fragmentami innych odcinków). W odcinku np. "Bob" taka leci, super jest.
- Kręciłbym odcinki w słabszej jakości w formacie 4:3
- Nie pisał scenariuszy ze słowami typu "Arrivederci Roma", "Dupa", bez żadnych przekleństw itp. Scenarzyści chyba nie wiedzą, że to leci o 20. I co z tego, że jest dźwięk "piii"? Zbędne są te wulgaryzmy.
- Jak najmniej efektów specjalnych.
- firanki w mieszkaniu Kiepskich mnie bardzo wkurzają, powinni stare dać, a nie jakieś złote -.-
- za bardzo malują tych aktorów :/
- nie dawał Grażynki do odcinków lecz np. zawsze zabawną Dominikę Kurdziel lub Mariusza Czajkę, choć tu mam pewne zastrzeżenia.
- pobrudziłbym ściany na korytarzu, dodał jakieś napisy jak dawniej.
- Paździochowej powiedziałbym, aby nie grała tak sztucznie w momencie, gdy kłóci się z Paździochem. Boczek żeby grał jak kiedyś i robił głupich min oraz żeby umiał się śmiać jak kiedyś, a nie takim wymuszonym śmiechem, a także, aby Halinka nie podśpiewywała sobie w kuchni czy gdzieś indziej, bo to jednak trochę denerwuje.
- dałbym Edzia do serialu, chociaż z tego co wiem nie może grać ze względu na zły stan zdrowia.
A co do twoich pomysłów, też mi się nie podobają :/
Nawet jakbyś wymyślił jakiś dobry, to co z tego? Najpierw należy cofnąć wprowadzone kiedyś zmiany (to o czym wyżej pisałem - niestety część z nich Okił wprowadził, a niby taki dobry :s).
Przyznaje, że moje pomysły, to nie jest dzieło sztuki, ale złe też nie są. Ale dobrze napisałeś o tej zmianie scenografii. Ale napisz swoje pomysły na jakieś odcinki Kiepskich.
Mi się twoje pomysły w ogóle nie podobają. Poczytaj sobie niektóre na forum Kiepskich, tam są naprawdę niezłe. Od razu wyprzedzę twoją odpowiedź "to napisz lepsze": moje pomysły też tam są. www.kiepscy.boo.pl