6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113068
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Witam na forum. Jestem fanką Kiepskich. Dlatego też smuci mnie upadek tego serialu. Ze
świetnie obśmiewającego polską rzeczywistość, a także po prostu zabawnego i ciepłego
serialu, stał się on zwyczajnie nudny. Twórcy jeśli chcą coś przekazać czynią to bardzo
nieudolnie.
Poza tym serial stracił klimat. Lata 90-te już nie wrócą, ale czy nie można by przywrócić
chociaż miły klimat z lat 2006-2008? Mi obecny dość ciężki i ponuru nie odpowiada.
Ostatnia konkluzja. Świat według Kiepskich jest obecnie po prostu słaby. Oglądam ostatnie
odcinki już naprawdę na siłę i chyba lada dzień dam sobie spokój.
Pozdrawiam fanów.
Ania.

użytkownik usunięty
ania_g1

Witaj. Twoje zdrowie.

użytkownik usunięty
ania_g1

No niestety, najlepsze czasy tego serialu minely, nowe odcinki sa dosc meczace , zawsze cenilem serial za abusrdalny humor ale rowniez za trafne obserwacje polskiego spoleczenstwa, ale juz nie mam ochoty ogladac dziada Ferdka i tego uposledzonego Boczka w nowych odcinkach

ocenił(a) serial na 10

Właśnie. Bardzo brakuje babki, Pana Edzia Listonosza, dawnych Waldka i Ferdka, a także mądrzejszego Boczka.

ania_g1

w przedostatnim odcinku masz obśmiewanie polskich lęków przed "ukrytą opcją niemiecką" i "kondominum".

we wczorajszym, możesz dopatrzeć się krytyki strosunków pracy i rynku pracy w Polsce. Cynizm plityka, który bezrobotnym sugeruje nosić koszulki z napisem ":Szukam pracy" - rewelacyjny pomysł. Choroby zawodowe na wesoło. Molestowanie i mobbing w miejscu pracy na wesoło. Masz co chcesz. Pod warstwą zabawową jak najbardziej realne i namacalne problemy codzienności.

może, po prostu, nie dostrzegasz pewnych problemów, sygnalizowanych i komentowanych przez Kiepskich.

w ostatnich 3 sezonach, tak krytykowanych przez niektórych, jako "upadek Kiepskich", tak naprawdę 90 % odcinków jest komentarzem nt. konkretnych przejawów rzeczywistości polskiej, kulturalnej, politycznej, obyczajowej itd.

w Kiepskich dawnych znacznie więcej odcinków dotyczyło, że tak to nazwę : wewnętrznego życia kamienicy Ćwiartki 3/4, mniej wychodziło w świat, w kraj, w otoczenie. Kiepscy zdecydoaanie bardziej otworzyli się okolo 170-180 odcinka.Wcześniej miewali epizody, ale później poszli pełnym frontem.

spróbuj używać konkretów w postach. Piszesz dośc enigmatycznie. Co to znazczy "jeśli twórcy chcą coś przekazac czynią to bardzo nieudolnie" - to okrągłe stwierdzenie, wydmuszka, brak w tym treści. Konkret, co "nieudolnie" i kiedy ?

ocenił(a) serial na 10
ania_g1

nie czytaj tego, co wypisuje osobnik powyżej mnie
on jest niereformowalny

użytkownik usunięty
ania_g1

W górę!

ocenił(a) serial na 7
ania_g1

Witaj, ja też się z tym zgodzę kiedyś to był według mnie jeden z lepszych seriali komediowych w telewizji. A te nowe odcinki jakoś nie przypadły mi do gustu,jak pamiętam śmiałem się tylko na jednej scenie na samym końcu tego odcinka o rybkach i tym sztucznym kocie. Wybaczcie ale nie pamiętam jak się on nazywał;) wydaje mi się że kiepscy powinni się już skończyć, bo ewidentnie Yoce brakuje już pomysłów. A Okił zamiast pamiętników z wakacji powinien wrócić do kręcenia kiepskich z powrotem może wtedy można by jeszcze jakoś uratować ten serial,a tak to tego już nie widzę.

ocenił(a) serial na 10
oleks24

Nie wróci już Nasz Okił. Zresztą po co? Nie wiem czy by to coś dało. Serial upada.