Witam na forum. Jestem fanką Kiepskich. Dlatego też smuci mnie upadek tego serialu. Ze
świetnie obśmiewającego polską rzeczywistość, a także po prostu zabawnego i ciepłego
serialu, stał się on zwyczajnie nudny. Twórcy jeśli chcą coś przekazać czynią to bardzo
nieudolnie.
Poza tym serial stracił klimat. Lata 90-te już nie wrócą, ale czy nie można by przywrócić
chociaż miły klimat z lat 2006-2008? Mi obecny dość ciężki i ponuru nie odpowiada.
Ostatnia konkluzja. Świat według Kiepskich jest obecnie po prostu słaby. Oglądam ostatnie
odcinki już naprawdę na siłę i chyba lada dzień dam sobie spokój.
Pozdrawiam fanów.
Ania.
No niestety, najlepsze czasy tego serialu minely, nowe odcinki sa dosc meczace , zawsze cenilem serial za abusrdalny humor ale rowniez za trafne obserwacje polskiego spoleczenstwa, ale juz nie mam ochoty ogladac dziada Ferdka i tego uposledzonego Boczka w nowych odcinkach
Właśnie. Bardzo brakuje babki, Pana Edzia Listonosza, dawnych Waldka i Ferdka, a także mądrzejszego Boczka.
w przedostatnim odcinku masz obśmiewanie polskich lęków przed "ukrytą opcją niemiecką" i "kondominum".
we wczorajszym, możesz dopatrzeć się krytyki strosunków pracy i rynku pracy w Polsce. Cynizm plityka, który bezrobotnym sugeruje nosić koszulki z napisem ":Szukam pracy" - rewelacyjny pomysł. Choroby zawodowe na wesoło. Molestowanie i mobbing w miejscu pracy na wesoło. Masz co chcesz. Pod warstwą zabawową jak najbardziej realne i namacalne problemy codzienności.
może, po prostu, nie dostrzegasz pewnych problemów, sygnalizowanych i komentowanych przez Kiepskich.
w ostatnich 3 sezonach, tak krytykowanych przez niektórych, jako "upadek Kiepskich", tak naprawdę 90 % odcinków jest komentarzem nt. konkretnych przejawów rzeczywistości polskiej, kulturalnej, politycznej, obyczajowej itd.
w Kiepskich dawnych znacznie więcej odcinków dotyczyło, że tak to nazwę : wewnętrznego życia kamienicy Ćwiartki 3/4, mniej wychodziło w świat, w kraj, w otoczenie. Kiepscy zdecydoaanie bardziej otworzyli się okolo 170-180 odcinka.Wcześniej miewali epizody, ale później poszli pełnym frontem.
spróbuj używać konkretów w postach. Piszesz dośc enigmatycznie. Co to znazczy "jeśli twórcy chcą coś przekazac czynią to bardzo nieudolnie" - to okrągłe stwierdzenie, wydmuszka, brak w tym treści. Konkret, co "nieudolnie" i kiedy ?
Witaj, ja też się z tym zgodzę kiedyś to był według mnie jeden z lepszych seriali komediowych w telewizji. A te nowe odcinki jakoś nie przypadły mi do gustu,jak pamiętam śmiałem się tylko na jednej scenie na samym końcu tego odcinka o rybkach i tym sztucznym kocie. Wybaczcie ale nie pamiętam jak się on nazywał;) wydaje mi się że kiepscy powinni się już skończyć, bo ewidentnie Yoce brakuje już pomysłów. A Okił zamiast pamiętników z wakacji powinien wrócić do kręcenia kiepskich z powrotem może wtedy można by jeszcze jakoś uratować ten serial,a tak to tego już nie widzę.