6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113059
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Kiedyś emitowano na Polsacie taki reportażyk prosto z planu. Na szczęście ktoś to zgrał, widać, że vhs, ale cieszmy się tym, co jest. Ciekawe jest to, co reżyser mówi na początku "Kiepskich Świat" - taki był tytuł pierwotny, roboczy. Znajdują się tam krótkie wypowiedzi aktorów, sceny z przerwy na planie (ciekawa scena gilgotania serialowej Haliny z Waldusiem) czy też sceny kręcenia samej ramówki i zespół "Big Cyc". I mamy jasność, dlaczego bardzo mało jest scen w pokoju Marioli, gdyż znajdowała się tam kanciapa dla aktorów (pokazane na filmie) <uśmiech>

Miłego seansu: http://www.youtube.com/watch?v=r6vnlzYlFa0
Co o tym sądzicie?

Danielultras1

To jest niestety przerobiona później wersja. Oryginalna była emitowana w TV w grudniu 1999, zawierała dodatkowo wywiad z Krystyną Feldman i sposób realizacji świateł (chyba przez skrzynki z owoców). Sceny te jednak zostały później usunięte i zastąpione fragmentami odcinków "Rybny targ" i "Experyment sen", które zostały nakręcone w 2000.

Ferdas_2

Ktoś zarejestrował ten oryginał, o którym piszesz?

ocenił(a) serial na 8
Danielultras1

Oryginał to nie był odcinek, tylko tak jakby zwykły dokument, później po pół roku wyemitowano go w nowej wersjil, jako odcinek Od kuchni - czyli jak powstał serial - 27 czerwca 2000 r. po odcinku Przezorny zawsze ubezpieczony, pod numerem s02 (odcinek specjalny nr 2, pierwszy to był Wielki Bal wymeitowany w 2 cześciach - przed i po północy z 31.12.1999 r. na 01.01.2000 r.).

jaroslaw_kaczynski

Tak, wiem, że nie odcinek. Pytam, czy ktoś zarejestrował, bo obejrzałbym na pewno.

ocenił(a) serial na 8
Danielultras1

Znajdziesz gdzieś w archiwach Polsatu w Warszawie. Jeśli ich przekonasz, to może udostępnią ci taśmę.

ocenił(a) serial na 8
TradycjaPrzyszlosc

Polsat powinien stare odobre odcinki, również te specjalne, puszczac po kolei od 1, a kręcenie i emitowanie nowych sobie darować.

jaroslaw_kaczynski

Co niby? Odcinka "Przezorny..." na pewno nie było 27 czerwca 2000. Daty na FW są błędne, prawdziwe są na Kiepscy Wiki. (o czym była kiedyś mowa na forum).

Ferdas_2

A Odcinek Od kulis kiedy w ogóle leciał 1 raz w tv? Chodzi mi o tą znaną wersję z 2000 r.

ocenił(a) serial na 10
Danielultras1

W którym odcinku Kiepskich Waldek i Halina się tak gilgotali?

top10

Link podałem w poście. 8:30

ocenił(a) serial na 8
Danielultras1

Odcinek na Youtube nie ma nawet dobrego tytułu.

jaroslaw_kaczynski

Odcinek czy tytuł, który wpisał przesyłający? To nie ma nic do rzeczy. Nagranie jest.

ocenił(a) serial na 8
Danielultras1

Tytuł, który wpisał przesyłający, jest błędny.

TradycjaPrzyszlosc

Oczywiście, jestem świadomy.

ocenił(a) serial na 8
TradycjaPrzyszlosc

Tytuł tak, ale treść nie - odpwiada podanemu tytułowi.

ocenił(a) serial na 10
Danielultras1

Tamten materiał usunięto z serwisu, ale jest kolejna wrzutka: http://www.youtube.com/watch?v=DylT3AtJNow

ocenił(a) serial na 8
LTE

A masz może link do odcinki Wielki Bal, bo też cenzura go usunęła? I na Youtube i na Filmwebie jest ona ostatnio bardzo aktywna.