PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112566
4,9 18 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Moje typy:

1. Odcinek "Łabudibuda" jak Paździochowa mierzy wzrokiem Boczka grającego na talerzach i każe mu iść sobie coś zjeść.

2. Odcinek "Nie chcem, ale muszem" jak koleżanka Halinki naigrywa się z towarów Mariana, każe mu je spuszczać w kiblu itp. i Marian dostaje symulowanego zawału serca.

3. Odcinek "Twardy głaz": Jak Marian wyjaśnia Ferdusiowi w kuchni, że musi brać kasę od Boczka za spanie na korytarzu, ale się za to nienawidzi. Ferduś kpi z niego, Marian się unosi. A Ferdziu to kwituje, że to nie jest cyrk. Marian wychodzi z kuchni jak niepyszny.

4. Odcinek "Warszawa" jak Ferduś opowiada Waldusiowi, że Halinka jest gruba, stara jest, nikt się za nią nie obejrzy, ale za to robotna jest. Gdzie by jej przyszło jechać do Warszawy i puka się w czoło: "Tiu, tiu, tiu". A Halinka to wszystko słyszy i zaczyna się... Oj, Ferdziu-Pierdziu, jak ja się odwinę, jak ja się odwinę...

5. Odcinek "Ekolodzy" ja mieszkańcy radzą u Kiepskich, co zrobić z budową, którą im zaczęli pod oknem. Marian zaczyna się wymądrzać, ale Helenka studzi jego zapędy słowami: "Marian, najsampierw to sobie zasuń rozporek"...

6. Odcinek "Dolczewita" jak Ferdziu zabrał Jolasi telewizor i ta leży obrażona w pokoju. Walduś przychodzi do gościnnego pokoju. Halinka pyta, czy Jolasia nie będzie jadła. Walduś wrzeszczy: "Nieeee!"

7. Odcinek "Mężowie i żony" jak Helena niszczy Marianowi jego prywatne Idaho mówiąc "Srajdaho"...

I wiele, wiele innych...

ocenił(a) serial na 9
robokopo

Moje typy:

1.Odcinek "Kiepscy zboczeńcy" jak gościu z Wyciorexu gada do Waldka.

2.Odcinek "Właściciele" jak Waldek się zesikał bo go Paździoch nie chciał puścić do kibla.
3.jak Waldek nie chciał puścić do kibla Paździocha mimo,że ten miał sraczkę.

4.Odcinek "Niewidzialna kanalia" jak Ferdek w piżamie szedł sobie z walizką po mieście i wsiadł do tramwaju.
5.jak Czajka przyszedł odprawiać egzorcyzmy.
6.jak na koniec Waldek wszedł na golasa do pokoju z emerytami bo myślał,że jest niewidzialny.

7.Odcinek "Chłopaki okej" jak tańczyli i robili striptiz do piosenki "Kolorowe sny"

Te sceny oglądałem kilkadziesiąt razy...

robokopo

doskonałe podsumowanie rynsztokowego humoru i miałkości tego tasiemca.

ocenił(a) serial na 10
grande_fete

Bez przesady. Kiedyś nie był miałki (a przynajmniej nie zawsze), odnośnie prostactwa - pokazywać je tak, by było śmieszne, to też sztuka.

ocenił(a) serial na 7
robokopo

Moje typy:

1. Odcinek "Browar z kominem" jak Ferdek wygrał w konkursie piosenki piwnej beczkę piwa bezalkoholowego.

2. Odcinek "Paździerzyca" jak Ferdek wszędzie widział Paździocha.

3. Odcinek "Ogór" jak Paździoch wpada w nocy do sypialni Haliny.

4. Odcinek "Waldek w krainie czarów" jak Waldek uderza w głową w lustro i przenosi się do innego świata.

Dopisałbym coś jeszcze, ale na razie więcej nie pamiętam.