6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113093
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Z jednej strony niektóre sceny śmieszą , ale z drugiej od tego serialu bije taka prostota , kicz i idiotyzmy że az sie rzygać chce!
Debilny serial dla debili?

ocenił(a) serial na 9
mate05

W rodzinie wszyscy zdrowi?

credens

zajmij się sobą 'Jestem sobie Kamil . A poza tym to jestem ze wsi i nie lubię zapachu gnojowicy.

ocenił(a) serial na 9
mate05

Och, jakiś ty mądry, elokwentny i w ogóle człowiek orkiestra, ale prowokator z Ciebie marny.

ocenił(a) serial na 4
credens

powiem więcej, obrona więcej zdziałała niż atak :P

mate05

Po części się zgadzam z założycielem tematu.

Jak byłem trochę młodszy z przyjemnością oglądałem ten serial. Ba, nawet idąc za głosem reżysera twierdziłem, że w serialu występują uniwersalne treści i sporo politycznych odniesień.
Obecnie uważam, że z tymi ambicjami twórców, to jest mniej więcej tak, jak z politycznym przesłaniem "Moherowych beretów" Big cyca - niby występują tu dyskusyjne tematy, które wciąż są dla społeczeństwa istotne, ale nie są one nijak rozwijane. Służą jedynie wyprowadzeniu kolejnego żartu, a nie przekazaniu treści. Jest to mniej więcej takie samo przekazanie swojego stanowiska, jak kolejne tematy na forach Filmwebu o treści "1/10 - żenada".

Przy trochę odpychającej formie serialu sprawia to wrażenie żerowania na kontrowersyjnych tematach, którego obecnie nie potrafię w żaden sposób docenić.

Nie będę zaniżał oceny, ale nie polecam. :(

mate05

"Debilny serial dla debili?"

To również dotyczy ludzi z Polsatu, oni chyba na złość to robią osobom, którym nie podobają się nowe odcinki. Na siłę kręcą nowe odcinki, nie potrafią normalnie ich puszczać w tv, tylko lecą jakieś beznadziejne.

Na ch.. komu 1 odcinek dziennie na Polsacie 2? I to jeszcze wszystkie po kolei, jak leci, zamiast puszczać tylko wybrane (te lepsze).