6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113089
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Pierwsze 90 odcinków - znakomite
Reszta, z małymi wyjątkami - bardzo słaba

ewerton22

Mam inne zdanie, dla mnie najlepsze są odcinki od 203 do 292. Humor bardziej inteligentny, i dobre ukazanie absurdów życia codziennego.

ocenił(a) serial na 10
Domin_X

zgadzam się w 100 %. Wcześniej można było ŚWK oglądać z przymrużeniem oka, śmiać się z żartów sytuacyjnych, czy w ogóle konwencji. Ale teraz to zakrawa niemal o teatr. Aktorzy grają brawurowo, postacie znają się na wylot , także dialogi są mistrzowskie, a większość odcinków to to bardzo dobra satyra na obecną sytuacje Polski i jej dzieci. Polecam ŚWK po liftingu

Domin_X

W pełni podzielam opinię Domin_X. Przedział odcinków przez niego podanych zdecydowanie wyróżniał się w stosunku do pozostałych bardziej wyrafinowanym humorem oraz świetną grą aktorską(mam na myśli głównie pana Grabowskiego i pana Kotysa).

ewerton22

Najlepszy był 5 sezon, inteligentny humor, bo reszta dla prymitywów taka prawda. A Walduś to był głupek i mnie denerwuje już, można być głupim, ale są jakieś granice udawania idioty, on je przekroczył i był sztuczny, a pod koniec to już w ogóle ;/ skoro dawniej dobrze grał, to po co stał się słaby?? mógł poćwiczyć przed lustrem byłoby ok, ale po co nie?? już ja bym lepiej zagrał

ocenił(a) serial na 7
ewerton22

Wasze zdanie jest takie - akceptuje to, ale mam swoje. Rożne rzeczy się
ludziom podobają.

użytkownik usunięty
ewerton22

Ja mam tak - pierwsze odcinki doskonałe, dalej do ok. 190 bardzo dobre,
przeciętne lub nawet słabe (zależy od konkretnego odcinka), natomiast
później słabiutkie aż do obecnych-beznadziejnych Yoki.

ocenił(a) serial na 8

wirkszosc ludzi uwaza,ja takze ze ŚWK byl znakomity do odejscia waldusia.reszta odcinkow owoli staczala si w dol.no niestety taka prawda

linkin14

Dla mnie najlepsze odcinki zaczęły się właśnie po odejściu Waldusia.

ocenił(a) serial na 8
ewerton22

Hehe ja też ostatnio zrobiłem sobie powtórkę pierwszych odcinków. Siedziałem na ipla chyba ze 5 godzin robiąc maraton z serialem "Świat według Kiepskich". Polecam! :D Babka i Walduś dawali radę hehe

ocenił(a) serial na 4
CamilloIpla

jak się okazuje, oglądacze starych odcinków są kulturalniejsi od oglądaczy nowych. My, lubiący stare odcinki potrafimy zrozumieć, że wy wolicie mniej żywe, inteligentniejsze odcinki, ale dlaczego nazywacie nas często idiotami tylko dlatego, że lubimy obejrzeć śmieszniejsze odcinki z puentą przynajmniej tak dobrą jak w nowych odcinkach?

czekam na odpowiedź

MegaSzczota

Świat Według Kiepskich ciężko zachorował wraz z odejściem z serialu
Waldusia gdyż odcinki pozbawione jego postaci straciły to coś. Serial
natomiast umarł wraz z odejściem Ś.P Krystyny Feldman czyli babki Rozalii.
Nowe odcinki są robione tylko dla kasy a pijący wódę i klnący Ferdek robi z
serialu istne Psy 3. ;-)