PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112690
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Tak jak w nagłówku . Uważam ,że obecnie nowe odcinki są pchane do Tv na siłę i dla kasy bo
nic w nich szczególnego nie ma . Zacznijmy od postaci :

Ferdek - Kiedyś gość lubiący piwko i kombinujący na wszystkie strony jak by tu zarobić aby się
dorobić ,ale się za dużo nie narobić . W każdym Odcinku jakieś pomysły na zarabianie pieniędzy
oraz otwieranie nowego biznesu . Obecnie Ferdek to zwykły kompletny dziadziuś żłopiący wódę ,
z innymi lamusami typu [ Prezes Kozłowski czy Badura ] . Nic już nie przejawia po za chlaniem
gorzałki , oglądaniem tv i lataniem do sklepu w pidżamie ,

Walduś - [ najbardziej zniszczona postać ] - Kiedyś głupawy chłopaczek - Dresiarz .
Interesowało go tylko aby mieć nowiutkie Adidasy albo nowy dres . Zawsze podążał za Ferdkiem
nawet z najgłupszymi pomysłami . Chłopak nie jednemu chciał przysłowiowo ,, W dyńkę
przypierniczyć '' / Teraz Walduś to zwykła Piz** bojąca się nawet tego jego zrytej żony [ której
zachowanie i wygląd budzi różnego typu odczucia [ nie mam na myśli tu samej aktorki ale rolę
jaką gra ] . Postać Waldusia stała się taką jak w Odcinku ,, Waldek w Krainie Czarów '' Gdzie to
wpadł w lustro i z drugiej strony był inny świat . I takie właśnie mam o nim teraz odczucie .

Mógłbym tu do rana pisać wiec jeszcze dodam tylko ,że w filmie są wieczne ocenzurowane bluzki
na : K , H , P , itd i prawie każdy do każdego rzuca wymienionymi poprzednio epitetami . Nowe
Odcinki są żałosne i nie obrażając nikogo nie są śmieszne a wręcz żenujące . Mam wrażenie są
one wyprodukowane dla jakiś pół-mózgów . Dla mnie serial ten skończył się na Sezonie 14 i to
jeszcze z przymrużeniem oka bo najlepsza seria jest do Sezonu 12 i nic i nikt tego nie zmieni .

ocenił(a) serial na 10
Dawidos2914

I tak, że z pojawiających się jakiś czas temu scenek w kościółku zrezygnowali :) Siedzący tam w ławach ponury Ferdek - patentowany leser i lewus, robiący kiedyś tylko to, co mogło mu dać przyjemność - to była dopiero naciągana beznadzieja.

Dawidos2914

jeszcze nie całe 50 odc nakręcą i już koniec z kiepskimi :)