6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113053
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Całe wakacje czekałem na nowe odcinki i w końcu się doczekałem ;d Pozytywne zaskoczenie.
Paździoch trzyma formę i nie widać, że ma 80-tkę na karku xD Paździochowa też nieźle się trzyma.
Miło było popatrzeć na Halinkę. Ferdek ma większy brzuch od Boczka XDD Jolasia jak zawsze
mnie wkurzała, a Waldek prawie cały odcinek siedział cicho, no ale mówi się trudno. Co do gry
pani mularczyk się nie wypowiem, bo Mariolka była tylko w jednej scenie. Czekam na kolejne
odcinki ;d

ocenił(a) serial na 9
James_14

Co do gry Mularczyk się nie wypowiesz, bo była tylko w jednej scenie? To nigdy nie widziałeś jej szerokiego wachlarza umiejętności aktorskich? Boże, widzisz i nie grzmisz? Przecież Mularczyk to jest takie drewno, że aż zęby bolą, jak się patrzy na to, co ona wyczynia na ekranie!

A z drugiej strony nie wiedziałem, ze Kotys ma 80 lat. Wygląda ciutkę młodziej.

ocenił(a) serial na 10
robokopo

Mularczyk pojawia się ostatnio dosyć rzadko i z tego co kojarzę to głównie w scenach z Ilczuk, która strasznie mnie irytuje więc na Mularczyk nawet nie zwracałem uwagi. No a Kotys rzeczywiście wygląda młodziej i jest wciąż pełen energii. Bardzo zaskoczyła mnie (oczywiście pozytywnie) scena w łóżku, która dotychczas była zarezerwowana dla Ferdka i Halinki :D

ocenił(a) serial na 9
James_14

Jak się porówna, co się działo wcześniej, to teraz jest jeszcze gorzej. Dawniej Mularczyk coś beznamiętnie bąknęła i znikała. Jakoś to mniej raziło. Teraz chyba doszła chyba do wniosku, że ona może konkurować z zawodowymi aktorami. Zaczęła się wić, stroić miny, naśladować Jolasię (Ilczuk). Ona nie ma nawet dobrej wymowy. Jej dykcja też woła o pomstę do nieba. Fyfyfy... To jest coś okropnego. Ona nie ma nic do szukania.

Reszta aktorów - nic do zarzucenia. Są po prostu świetni. Tego nowego odcinka jeszcze nie widziałem. Niestety. Ale wcześniejsze prawie znam na pamięć...

robokopo

Nowy sezon mega! Bardzo dobre dwa odcinki :)

ocenił(a) serial na 10
James_14

À propos sceny w łóżku. Świat według Kiepskich jest często tytułowany jako "Jedyny polski serial, w którym w każdym odcinku jest scena łóżkowa". :)

ocenił(a) serial na 1
James_14

a mym zdaniem to strata czasu

ocenił(a) serial na 7
James_14

Ja nie mogłem uwierzyć, że się uśmiałem oglądając nowy odcinek Kiepskich. Oby tak dalej ;)

ocenił(a) serial na 10
Shadover

do Mularczyk nie mam nic, Ilczuk wywalić... Nieśmieszne to w ogóle.

ocenił(a) serial na 9
Bogdan4674

Jak nie śmieszne jak śmieszne.

Raczej nie inaczej bynajmniej kuźwa

ocenił(a) serial na 5
Bogdan4674

nie tyle nieśmieszna co żenująca

użytkownik usunięty
James_14

Wszedłem tutaj tylko żeby się przekonać, z ciekawości, czy są w ogóle ludzie którzy to oglądają... Jak widać są. Zastanawiam się, po co, ale pytać na głos nie będę.

użytkownik usunięty

pewnie dlatego, że na tle dzisiejszych wybitnie słabych seriali i różnych paradokumentów, kiepscy wypadają naprawdę dobrze.

ocenił(a) serial na 5

Na tle obecnych seriali Kiepskim bliżej do paradokumentów.

użytkownik usunięty
Harpagan_Kamember

masz na myśli takie hity jak ten nowy serial o grubych babach 2XL czy może malanowskiego?
nie no prawdziwym hitem jest poranne pasmo dla bezrobotnych na polsacie, które obfituje w nowe zajebiste produkcje okiła.

ocenił(a) serial na 5

Ziew.
Kolejny żałosny "argument" o paradokumentach na których Okił zbił kokosy a teraz każda stacja go naśladuje.
Jeżeli widzisz tylko tę sieczkę i Kiepskich to współczuje klapek na oczach.

użytkownik usunięty
Harpagan_Kamember

no tak jeszcze jest rodzinka yoki i wawa non stop xD

ocenił(a) serial na 5

NO!! hehe hehe xD

ocenił(a) serial na 9

Tak jak użytkownik pode mną napisał,o jest jeden z nielicznych dobrych seriali komediowych

użytkownik usunięty
dominik9051

Sam już nie wiem czy ironizujesz czy mówisz poważnie... Co w nim jest w ogóle śmiesznego? Rozumiem, że to (do pewnego stopnia) groteska, ale to może było śmieszne 15 lat temu i to przez 1-2 sezony.

ocenił(a) serial na 9
James_14

Mularczyk już się ,,wypaliła'' w tej roli. W ostatnim odcinku ma do wypowiedzenia jedną kwestię; widać że gra jakby od niechcenia i też scenarzyści nie mają już pomysłów na więcej scen z Jej udziałem.

ocenił(a) serial na 10
Bernard515

Jesli Mularczyk sie wypalila, to co powiedziec o reszcie, a przede wszystkim o scenarzystach i rezyserze...

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

To że scenarzystom brakuje pomysłów jest zrozumiałe, w końcu mamy już 420 - ty odcinek. Ciężko jest wymyślić coś nowego czego jeszcze nie było. Do innych aktorów nie mam zastrzeżeń, starają się żeby to było w miarę; na pewno większość tych co grają od początku czuje monotonię po 14 latach grania w tym serialu. To zrozumiałe że nie grają już z takim zapałem i chęcią jak 10 lat temu.

ocenił(a) serial na 10
Bernard515

Lepszy materiał, lepszy reżyser - i zapał by wrócił. Ja się wcale nie dziwię ich znużeniu skoro ich postaciom odebrano wyrazisty charakter, "zarzynając" je bezbarwnym, nudnym ględzeniem.

użytkownik usunięty
jan_niezbedny0

ze scenariuszami bywa różnie, ale uważam, że poziom reżyserii od dwóch sezonów jest bardzo wysoki. do teraz mam ciarki po tej scenie, w której ferdek ostrzył szpadelek. w ogóle yoka ma jakąś niesamowitą umiejętność tworzenia takiego mrocznego klimatu i uważam, że bardzo się marnuje jako reżyser polsatowskiego sitcomu. spokojnie mógłby reżyserować amerykańskie seriale z najwyższej półki.

użytkownik usunięty

dobrze że istnieje filmweb, bo za taki post na forum.gimbusy.org dostałbym bana z miejsca i 10 ostrzeżeń.

ocenił(a) serial na 10

A ja uważam, że się do tego serialu kompletnie nie nadaje i go nie czuje. Z tym swoim zamiłowaniem do mroczności powinien był zrobić coś własnego od podstaw, a nie wpychać się do Kiepskich i rozwalać ich klimat ponuractwem.

I nie przeżywaj tak tej sceny ze szpadlem - to bardzo banalna czynność. Spróbuj coś naostrzyć na szlifierce, od razu przejdzie.

ocenił(a) serial na 9
James_14

Uff, właśnie obejrzałem "Ferdydurkę". Bogu dzięki, Mularczyk się w ogóle nie odzywała nawet. I tak powinno być! Nie odzywać się w ogóle, a najlepiej w ogóle jej nawet nie pokazywać...