PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112690
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Najlepszy odcinek tej serii (niestety nie najlepszej), jak dotąd - 9/10.

ocenił(a) serial na 9
maestroem

Odcinek rzeczywiście super,. a tak przy okazji tego wspaniałego odcinka mam apel do młodszej widowni - Drogie dzieci nie oglądajcie nowych odcinków "Kiepskich" i nie biadolcie nad upadkiem poziomu serialu bo dla was są tylko i wyłącznie zrozumiałe te starsze z babką Kiepską. Trzeba mieć swoje lata i i cokolwiek życia przeżyć żeby te nowe odcinki zrozumieć i wyłapać wspaniały humor w nich zawarty - nowe są dla ludzi w wieku 30+ i więcej, a nawet dużo więcej i trzeba pożyć trochę na własnym garnuszku ze swoją rodziną, dziećmi, żoną, a wtedy będziecie srać ze śmiechu i jednocześnie mieć różne ciekawe refleksje i w pełni docenicie nowe odcinki, a nie zakładać tysiące tematów o tym samym że poziom spadł - poziom wzrósł, tylko trzeba dorosnąć do niego i tyle.

użytkownik usunięty
adso41

otóż to. odcinek "jubel" równie świetny. tematyka obu odcinków bardzo bliska szarej codzienności, ale do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć. wiedziałem, że prędzej czy później skończy się libacją, bo mimo , że trwali w abstynencji, to temat alkohol był nr. 1, a w zasadzie próby obrzydzania sobie picia. wszyscy to znamy, dlatego każdy się uśmiechnie. a gimbaza i podbaza ma kilkaset starych odcinków okiła, to niech se oglądają do znudzenia odcinki z babką, koziołkiem matołkiem, interesy z krasnalami, gadające jajka i zapłodnienie ferdka przez ufo. ja już jestem za stary na takie pierdoły.

ocenił(a) serial na 9

I ja.

ocenił(a) serial na 10
adso41

W takim razie gratuluję. Zwłaszcza tego "srania ze śmiechu" na odcinkach z ostatnich kilku lat - mimo lansowania mitu o wysubtelnieniu i wzroście poziomu tak samo prostych jak cep jak i te stare. Tylko o 10 pięter mniej błyskotliwych, z siermiężnymi fabułami, a dialogami tak ciężko wymęczonymi, że raczej powinny przyprawiać o obstrukcję :)
Ale co kto woli. To na pewno fajne - śmiać się ze wszystkiego co tylko pokażą i powiedzą :)

ocenił(a) serial na 8
adso41

W starych odcinkach na pewno swojski był klimat, ale - niestety - zbyt często najważniejszą treść, ukazaną zresztą zazwyczaj nieszczególnie, przytłaczał charakter śmiechowiska, oczywiście pomijając wyjątki od reguły. To wszystko zalatywało tanią rozrywką Klasy B, nic więc dziwnego, że sami aktorzy i czasami też twórcy wstydzili się, iż tam grają. Dopiero od jesieni 2004 serial wydobył się z tych meandrów, a od jesieni 2009 wzniósł się na naprawdę wysoki poziom, na którym, z pewnymi zawahaniami, trwa do dziś. Zresztą, zmienia się i ocena nowych odcinków tego serialu wśród widzów - parę lat temu ,,fani starych" stanowili przytłaczającą większość. Obecnie ,,fanów starych" i ,,fanów nowych" jest niemal po równo, a tendencja jest sprzyjająca dla nowych odcinków. Widać to choćby po tym rankingu na Filmwebie, gdzie w ostatnich latach zaszły duże zmiany - http://www.filmweb.pl/serial/%C5%9Awiat+wed%C5%82ug+Kiepskich-1999-87947/episode s/ranking. Nowe odcinki mają oczywiście swoje wady, jak np. czasami prorządowo-lewicową tendencję, emanowanie seksem czy wulgaryzmami, ale i tak są lepsze, niż stare.

ocenił(a) serial na 8
adso41

http://www.filmweb.pl/serial/%C5%9Awiat+wed%C5%82ug+Kiepskich-1999-87947/episode s/ranking
To właściwy adres.
P. S. Odcinek Klimakterium rzeczywiście bardzo dobry, ale Jubel jest jak dla mnie lepszy.

ocenił(a) serial na 10
maestroem

To jest odcinek 453 ;)