Powiem to szczerze.Odcinek był znakomity.Pomysłowa fabuła,ciekawy finał,dobre
teksty,śmieszny.Świetne zakończenie sezonu.Czekamy na następny sezon.Ktoś się ze mną
zgadza odnośnie tego odcinka?
brakowało mi w tym odcinku retrospekcji Boczka jak robił łazany i popił wszystko dużą ilością maślanki. poza tym odcinek na bardzo przyzwoitym poziomie, utrzymany w takiej jakby konwencji kryminału, zwłaszcza ta ostatnia retrospekcja kręcona kamerą "z ręki".
plus za klimat, fabułę i muzykę.
minus za brak konsekwencji w postaci nie pokazania retrospekcji Boczka, no ale z drugiej strony mieszkanie Boczka nigdy nie było pokazane w serialu, więc....
z tego co pamiętam to wtedy wykorzystano korytarz, stawiając tylko dodatkową ściankę z tyłu.
ale rzeczywiście umknęło mi to.
Nie ważne kiedy ważne,że będą.Nie mogę się doczekać następnego sezonu.Bo ten był bardzo dobry.
nie ma żadnego wiarygodnego źródła ,potwierdzającego realizację 18 sezonu.
jakiś czas temu ktoś wprowadził masę ludzi w błąd pisząc, że 18 sezon już jest zapowiedziany, tymczasem ten news dotyczył 17 sezonu.
tak więc jeszcze nic nie wiadomo. polsat pewnie musi przeanalizować wyniki oglądalności oraz dochody z reklam, dopiero potem może podjąć decyzję o zamówieniu kolejnego sezonu. nigdy nie jest tak, że stacja podejmuje decyzje o kontynuacji jakieś produkcji przed zakończeniem danej transzy.
perfekt odcinek.
psychoportet Heleny w wykonaniu Mariana : prima sort.
w ogóle, ich kłótnie mają intensywność, im częsciej będą - tym lepiej.
tekst Jolaśki o "oskarżonym niewinnym" Ferdku - to samo.
w ogole, dziewczyna ma styl, Ilczuk rewelacyjnie to rozgrywa.
rymowanka Marioli.
cała intryga "kryminalna"-klasa.
Paździoch porównujący rozwalenie deski klozetowej do "zbrodni".
nocna rozmówka Paździocha z Kiepskim w kuchni przy wódce - jak
zawsze świetna.
dobry był ten mały dziadek, który ostro jechał po Paździochu, powinien
być częściej wkręcany w scenariusze
Boczek mógłby być nieco chociaż mądrzejszy i mniej debilowaty.
Waldek w cieniu i tak powinno byc, bez jego sztucznych histerii każdy
odcinek wygląda lepiej.