PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112693
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Odcinek 5 :-)

ocenił(a) serial na 8

Co sądzicie o odcinku 5? moim zdaniem to powrót do starego klimatu kiepskich

Ethan_Rom

ŻE CO???!!! jaki powrót do starego klimatu. Ten odcinek to nieporozumienie, chyba jeszcze gorszy od poprzedniego. Jaki jest wogole jego sens? Że wszystko się gibie? Nie no dajcie spokój. Patrzac na poziom tego sezonu, mogę powiedziec ze sezon 8 i 9 był nawet lepszy.
Nie patrze na druga część tego gówna i daje ocene. 1/10

kolejorzkks1

Dzisiejszy odcinek jest tragiczny.

polishserial

zobaczyłem do końca mając nadzieję ze podniose swoją ocenę, ale teraz moge stwierdzić ze był to najgorszy odcinek w Historii serialu ŚWK. Zna ktoś gorszy?? Prosze pisac.

ocenił(a) serial na 8
kolejorzkks1

Nie mowie ze byl dobry. Ale nie byl taki wybujany jak te poprzednie ze szkola tanca itp. Akcja w koncu miescila sie z powrotem w kamienicy. Fakt faktem nowe odcinki sa porazka. W dodatku bardzo ograniczono role Boczka.

Ethan_Rom

jak dla mnie odcinek jest extra.
jeden z najlepszych odcinków tej serii.

maxior

A mógłbyś powiedziec co w tym odcinku było dobrego, śmiesznego ( w końcu to serial komediowy) smiałes się z czegoś?

kolejorzkks1

A trzeba się zaraz śmiać ? Mozę wystarczy się uśmiechnąć ?

Kolebanie się chałupy, mebli, żyrandolu i w ogóle kłopoty z grawitacją były
materializacją czy tez wizuzalizacją przeczuć Ferynanda, ze w jego życiu za chwilę nastąpi jakaś zmiana. Można byłoby wydziergać jakiś psychodramat jak siedzi i się zastanawia, tylko to raczej do teatru by się nadawało, więc tutaj się chałupa mu kołysze, a wszystko to potęguje obawa, że mu żona zwieje i go zostawi na pastwę losu. Rozchwianie emocjonalne.

Co było śmiesznego ? To zależy co Ciebie osobiście śmieszy i jakie typu humor oczekujesz.

Ja lubię słuchać tych rozmów, monologów, dialogów, czy to pod kiblem, czy w kuchni, czy w pokoju, czy w wyrze nawet, a piwnicznymi nie gardzę :) Niekoniecznie musi mnie to wzbudzać do rechotu, po prostu to lubię. Od dawna nie traktuję Kiepskich jak sitcomu, dzieki któremu uda mi się ze.srać ze śmiechu.

Imo, ten serial, ta formuła się rozwija, poszerza, a niestety widownia, a przynajmniej jej część sentymentalna, stoi w miejscu, zafiksowana na 30 pierwszych odcinkach i wszystko do nich porównujaca, co się kończy oczywiście słabymi ocenami i frustracjami po kolejnych nowych epizodach.

manning

Ja nie jestem jedynie fanem starych odcinków było wiele nowszych ktore mi sie podobały np: naczynia połączone, podlaska, niezastraszeni, kocham biurokracje, Ferdynand K, Bob, Ogór, Marsz, Kicha Krecona itp itd. Zalezy tez od tego, kto (czego) oczekuje od tego serialu, Ciebie zadowalają rozmowy, monologi, czy to pod kiblem czy w łóżku, ja oczekuje czegoś więcej...

kolejorzkks1

Czyli czego "więcej" ? Tak konkretnie.

P.S : może po prostu oczekujesz czegoś INNEGO.