co za żenada.
stary odcinek - ach, och, cudo na kiju.
nowy odcinek - słabizna, hańba, dno.
człowieku, radykalizm to ma do siebie, że jego wyznawcy narażają się
na brak wiarygodności. Nic nie jest czarne albo białe, są rózne odcienie
szarości. Są dobre stare odcinki i słabe nowe, są słabe stare i dobre nowe.
a tymczasem, tacy jak ty zafiksowali się na zero-jedynkowy odbiór tego serialu.
w twoje sztuczne zachwyty tylko ktoś mało rozgarnięty może uwierzyć.
o, widzę że się z czymś nie zgadzasz, co napisałem :]
a z czym konkretnie ?
chętnie rozwieję wątpliwości. Tylko zacytuj mnie i napisz konkretnie,
co przemawia za tym, ze się "nie znam za grosz".
a swoje szarże ułańskie, synku, zostaw na lepsze okazje, w domu i zagrodzie.
zastanawia mnie jedno,po co piszac takie bzdury jak np szarże ułańskie',wszelako' itp?
niby ma to pokazac twoje wysublimowane slownictwo,niby ci sie wydaje ze jak napiszesz wiecej 'madrzej' to na tym zyskasz,niby...no wlasnie niby udajesz godnego rozmowce a jak przychodzic o do czego to zaslaniasz sie takimi pier.dolami jak te powyzej.
hmm...doprawdy zastanawiajace
a moze taki masz juz sposob bycia?
po co ?
po to, że takiego słownictwa używam na codzień i nie będę go zmieniał dla czyjegoś
widzimisię.
synku, przed czym się "zasłaniam" ? przed prostackimi epitetami, przed chamskim
obrażaniem.
dostał tan zbanowany szansę merytorycznej rozmowy ? dalem mu ją. Skorzystał ?
nie skorzystał, póki co.
no i sie wyjasnilo,po porstu masz taki sposob bycia.
zalezy,ja tez nie dyskutuje z kompletnymi baranami ktorzy rzucaja tylko miesem na lewo i prawo.
nie wiem kogo masz na mysli.
owszem, zatem swoje "po co pisać takie bzdury" mozesz sobie schować w skarpetę.
ale, jak widać, kibicujesz im i dawanie im riposty nazywasz 'zasłanianiem się pier.dolami".
gratuluję logicznej postawy.
a komu wpis w tym wątku usunięto, drzewko jest go wglądu.
niemniej nadal mnie to bawi.musisz byc wyjatkowo nieciekawym czlowiekm w realu.
kibicuje kazdemu kto jest przeciwko tobie,1,5 roku niczego cie nie nauczylo?rowniez gratuluje logicznej postawy.
Na żywo to pewnie pryszczaty, chuderlawy nerd, który nawet by nie miał jaj żeby powtórzyć swoje obelgi komuś prosto w twarz. Jedyne co by zrobił to pewnie spuścił by głowę i oblał się wiejskim rumieńcem. Dostał by raz i drugi "kopa" i na tym by się skończyło.
Parafrazując Ferdka - "mądralować się zza monitora to każdy jeden głupi umie" .
a ty najlepiej jak bys nie pisal na forum kiepskich bo sie za przeproszeniem gow***** znasz.
dałeś Pierwszej Miłości 9/10 :]
i ty chcesz oceniać moją wiedzę i znawstwo ?
chłopcze... zejdź na ziemię :]
Może umów się z nim na jakiś wywiad na którym manning będzie ci omawiał każdy odcinek...co ci tak bardzo zależy na jego zdaniu? Jakiś twoje guru, czy co?
no to fatalnie, skoro ktoś kto dał Pierwszej Miłości 9/10 "zgadza się"..
swoim zgadzaniem się posyłasz wątkom "pocałunek śmierci".
a "nie zgadzaniem się" - nobilitujesz adresatów i adresatki.
jak parę razy sięgniesz do słownika, żeby sprawdzić, co znaczą słowa, których
używam, to ci tylko na dobre wyjdzie.
Zatem, podziękuj, zamiast się... egzaltować.
tu nie chodzi o to ze ja nie znam tych slow.problem tkwi w tym ze to nie jest lekcja polskiego ani pismo urzedowe,forum polega na krotkich wpisach/skrotach myslowych itd,chyba ze dyskusja wymaga wiekszego nakladu 'wysiulku'.
jedyne za co ci moge podziekowac to za duza dawke smiechu ktory wywoluja twoje posciki:)
ludzie jako tako wykształceni używają takich słów, jak "nobilitacja", odruchowo i w sposób
naturalny. to że akurat ktoś taki jak ty ma problem, żeby to zrozumieć - wcale mnie nie dziwi.
wcale nie wyglądasz na rozbawionego.
człowiek rozbawiony nie informuje, że ten drugi go bawi - powód ?
mógłby się obawiac, ze ten drugi zechce zmienić ton i już nie będzie
mu "[dostarczał] dużej dawki śmiechu".
ergo : wcale nie jesteś rozbawiony, myślę, ze raczej jesteś zdenerwowany i
to solidnie. Ludzie zdenerwowani zawsze usiłują nachalnie przekonywać otoczenie, jak
dobrze się bawią.
nie, ludzie jako tako wyksztalceni pisza krotko tresciwie nie uzywajac archaicznych wyrazen,zarowno na forum jak i podczas normalnej rozmowy (na zywo).
ergo:wyzej srasz niz dupe masz:)
dziwi mnie ze nie masz problemu z uzywaniem takiego slownictwa a masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.no coz..
phi,nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z jakiego powodu bawi mnie twoja osoba.najwidoczniej nie.
ergo: bawi mnie twoja osoba i twoje posty co niestety sie nie zmieni wiec nie musze sie tym obawiac i dalej doskonale sie bawic,panie psycholog:)
niech mi ktoś w końcu powie o co chodziło w tym odcinku a nie wykłada lekcje polskiego przeplatanego z zasadami wysławiania się i używania różnego rodzaju wyrazów czy też pokazywaniu jakim to się jest wykształconym człowiekiem
krótko i na temat, o czym był ten odcinek
O tym że ludzie z wydawało by się nawet takich "nieskazitelnych" rzeczy jak religia potrafią zrobić interes,wykorzystać do własnych celów, oraz często pod płaszczykiem pobożności ukrywają swoją złośliwość i zawiść wobec drugiego człowieka.
Coś jak modlitwa Polaka z "Dnia Świra". Przynajmniej ja to tak rozumiem.
o i dziękuje bardzo! należą się wyrazu podziękowania.
swoją drogą uwielbiam jak Kiepscy robią na wszystkim biznes, jak był pogrzeb członka rodziny Halinki, to zorganizowali go w piwnicy, jak babka szukała trumny, to Ferdek z Waldusiem zrobili elegancką trumnę ze starego tapczanu. no i ten Paździoch, który zawsze podsłucha a później sam to robi