6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113059
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Im starsze, tym lepsze :) Zgadzacie się?

ocenił(a) serial na 10
AdamBayern01

Trochę dziwne spostrzeżenie i skojarzenie.Jak wino?.Nie wiem jak można smakować odcinki

ocenił(a) serial na 8
top10

Zrozum to jako porównanie w języku potocznym :)

ocenił(a) serial na 5
AdamBayern01

Nie. Uważam, że jest zupełnie na odwrót, odcinki im starsze tym gorsze. :P

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Czyli uważasz, że nowe odcinki są najlepsze i przebijają te stare(mam na myśli lata 1999-2008).? -.-

ocenił(a) serial na 5
AdamBayern01

Pomyliłem się.

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Tak też myślałem :) Pozdrawiam.

AdamBayern01

I tak i nie. Zależy od odcinka. Fajne były odcinki z Waldusiem, ale później tak mniej więcej od 200 do 300 są fenomenalne i zabójczo śmieszne. Ale to nie znaczy, że te stare z waldusiem były złe.

AdamBayern01

Ostatnio chciałem obejrzeć pierwszy sezon ale darowałem sobie po 5 odcinkach.

Te odcinki są tak przaśne, ciężkostrawne, głupie i o niczym że osoba nie obyta w temacie naprawdę może uznać że to serial dla ludzi niedorozwiniętych.

Zdecydowanie na dobre wyszło serialowi pozbycie się Waldusia i oparcie fabuły na trzech najbardziej wyrazistych postaciach w tym serialu czyli trio Kiepski-Pazdzioch-Boczek i osobiście odcinki w których grają pierwsze skrzypce uważam za najlepsze.

ocenił(a) serial na 9
dantee86

Nie bądź manningiem,trzeba się wyluzować...

ocenił(a) serial na 7
dantee86

Pierwsze odcinki zbyt dobre nie były - pierwszy odcinek całego serialu to jeden z najgorszych. Obejrzyj resztę sezonu, bo im dalej, tym lepiej.

użytkownik usunięty
dantee86

Mi się właśnie te trzy pierwsze odcinki najbardziej podobały. Szkoda, ze serial do końca nie pozostał w tej realistycznej konwencji, czyli odwiedziny księdza, zboczeniec na osiedlu i seks telefon - sprawy przyziemne i realne. Później zaczeli coraz bardziej popadać w absurd i wymyślać jakieś mumie, kosmitów itd. Pierwszy odcinek był strasznie głupkowaty (chyba najbardziej ze wszystkich), ale ja mam do niego wielki sentyment , bo to w końcu pierwszy odcinek jaki oglądałem. I od niego wszystko się zaczęło.

ocenił(a) serial na 7

Nawiasem mówiąc podobne myślenie, że stare odcinki są lepsze, było już 10 lat temu :)
http://www.filmweb.pl/serial/%C5%9Awiat+wed%C5%82ug+Kiepskich-1999-87947/discuss ion/Doczekali%C5%9Bmy+si%C4%99+najgorszego+polskiego+serialu+komediowego,149517

ocenił(a) serial na 8
kamiledi15

Wtedy odcinki były znakomite (o niebo lepsze niż dzisiejesz, chociaż te tez nie sa najgorsze), ale gorsze niż wcześniej, więc było to, tak jak dziś, zupełnie uprawnione.

AdamBayern01

starsze wg numeracji -owszem.

ocenił(a) serial na 8
manning

Chcesz mi powiedzieć, że odcinki Yoki teraźniejsze, są lepsze o starszych, Khamidova?

ocenił(a) serial na 8
AdamBayern01

Zgadzam się w zupełności.

ocenił(a) serial na 8
AdamBayern01

Podpisuje się pod tym