6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113065
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Pierwsze 13 odcinków było takich klimatycznych, zwykłych Ferdek był takim dobrym Ferdkiem takim innym niż później taki był prawdziwym chłopem lat 90 - siątych, Waldek też był takim inteligentem który ładnie i spółnie mówił dopiero po 30 odcinkach zaczął się jąkać, gdyby cały czas była taka koncepcja serialu jak od pierwszego odcinka i taki klimat, ale później się kiepscy rozkręcili .

Prezydent_2

Powiem szczerze, że ciężko mi było posklejać twoje zdania w całość- nalałeś wody, że ciężko skumać.

ocenił(a) serial na 9
Prezydent_2

Zmiana Ferdka jakoś mi nie przeszkadzała ale zmiana Waldka owszem.W pierwszych odcinkach był on takim kozakiem,takim kolesiem z pakierni co niejednemu z dyńki by walnął a później zrobili z niego jąkającego się przygłupa.Wiadomo,że Bartosz Żukowski zrezygnował z serialu między innymi dlatego,że go ludzie na ulicy zaczepiali i nie dawali mu żyć ale podejrzewam,że inaczej wyglądały by te zaczepki gdyby był on nadal kozakiem z pakierni....

ocenił(a) serial na 7
Znawca kina

I Boczek był na początku ciut mniej głupawy

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

tak tylko jego przemiana nastąpiła później i była przynajmniej dla mnie mniej zauważalna...

ocenił(a) serial na 7
Znawca kina

Dla mnie była zauważalna, ale wg mnie to nie była zmiana na gorsze więc mi to nie przeszkadza.

Znawca kina

Postaci w Kiepskich nie moga byc jednoznacznie określone [Waldek też miał rózne "odchyły"].
Musza mieć otwartą fomułę, zeby dało się coraz nowe tożsamości i charaktery na nie nakładać
i w ten sposób opowiadać o tym, co tam akurat się w głowie scenarzystów zalęgło.

"Pan/pani jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie", ten tekst Paździocha doskonale ową zasadę opisuje