Niech nowe odcinki będą oceniane osobno! Bo z jednej strony chciałbym dać 10 za stare dobre czasy,
gdy reżyserował Okił Khamidow a z drugiej NIEPOROZUMIENIE za to co puszczają obecnie. Jedyną
słuszną stacją, która umożliwia oglądanie "dobrych" Kiepskich jest w tej chwili ATM Rozrywka, w kółko
te same stare odcinki ale ciągle śmieszne i błyskotliwe. A Polsat... niestety pogrąża się z tym
patologicznym humorem serwowanym w nowych odcinkach:/
To zaczynamy.
Odc. pilotażowe - 9
Sezon 1 - 10
Sezon 2 - 10
Sezon 3 - 10
Sezon 4 - 10
Sezon 5 - 7
Sezon 6 - 9
Sezon 7 - 9
Sezon 8 - 8
Sezon 9 - 8
Sezon 10 - 7
Sezon 11 - 7
Sezon 12 - 6
Sezon 13 - 6
Sezon 14 - 5
Sezon 15 - 4
Sezon 16 - 4
Sezon 17 - 3
Sezon 18 - 2
Sezon 19 - 2
Od sezonu 20 przestałem oglądać.
czemu ty oceniasz sezony których jeszcze nie było. Sezonów oficjalnie jest 18 a nie tak jak wikipedia mówi 22.
Gdyby oficjalnie ktoś powiedział, że ziemia jest płaska, też byś tak uważał, "bo tak zostało oficjalnie powiedziane"? Już było wielokrotnie na tym forum mówione. Ten "oficjalny" podział nie pochodzi z Ipli, oni tak naprawdę zerżnęli go... z Wikipedii, a wziął się na niej znikąd, po prostu ktoś go wymyślił. Obecny na niej podział jest oparty na emisjach w TV i na definicji słowa sezon. Póki to nie dotrze do wszystkich, dalej będziemy widzieć tego typu posty.
Sami aktorzy mówili w kulisach serialu, że spotykają się już w 18 transzy czyli sezonie . Więc kto ma racje aktorzy czy wikipedia ?
Nawet gdyby któryś tak powiedział (w co wątpię, gdyż wywiady z nimi widziałem i nikt tak nie powiedział), nadal nie mają racji. Jeszcze raz powiem - TO NIE AKTORZY, TO WIKIPEDIA, więc Twoje pytanie powinno brzmieć: "Kto ma rację: Wikipedia 2007 czy Wikipedia 2013?" Dziś na Wikipedii taki podział zostałby natychmiast wycofany za brak źródeł. Kilka lat temu nie było tego wymogu, każdy mógł do niej pisać co chce, nikt tego nie usuwał i się przyjęło. Dzisiaj jest silny nacisk na źródła (w tym wypadku daty emisji w TV), a każda edycja jest przeglądana przez administratora lub redaktora.
Wrzucę komentarz zdziwionego Wikipedysty z lutego 2008: (pisownia oryginalna)
"A sezonami to jest tak: zazwyczaj trwa od przerwy letniej do przerwy zimowej, czyli wtedy gdy emitowane są nowe odcinki. Często przedłuża się czas trwania sezonu na jesień roku X-wiosnę roky Y, a nawet do całego roku (wiosna-jesień roku X). Ale nigdy do kilku lat, tak jak jest w tym przypadku--P...k (dyskusja) 19:10, 14 lut 2008 (CET) "
A teraz sprawdź, kiedy Ipla umieściła na swojej stronie "Kiepskich" i porównaj z datą tego postu. Zdziwiony?
PS. Polsat dzieli to jeszcze inaczej - u nich jest dopiero... 15 sezon. Nie wiem jednak, jak tam dzielą.
Nie do końca chodzi mi o tego typu rozdzielenie. Uczciwie oceniasz ale ja widziałbym na Filmwebie miejsce dla Kiepskich kręconych od 1999 do 2007 oraz np. "Świat wg Kiepskich 2" kręconych od 2007. Zmiana reżysera i pewnie kilku osób z ekipy spowodowała znaczną zmianę konwencji serialu. Inna obsada, inne poczucie humoru... jak dla mnie to zupełnie inna bajka.
1999 - 2007: ocena 9/10
2008 - do dziś: ocena 1/10