6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113048
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Niech Mariolka pobierze się z łysym, a Waldek niech weźmie rozwód z Jolasią, obetnie się na pałe,
założy dresy i znowu niech będzie typowym synkiem Ferdka tak jak to było wcześniej :)

użytkownik usunięty
Igor11pl

Taa. Nie wiem ile masz lat, ale skoro tak piszesz to najpierw sam zamiast iść z kolegami na piwo albo na randkę z dziewczyną pobaw się z kolegami w wojnę karabinami z plastiku, albo resorakami w piaskownicy. Waldek ma 40 lat i będzie ganiał w dresie z kolegami na siłkę? On ma już ten okres życia dawno za sobą. Był młody to robił głupoty, teraz się już trochę ogarnął. Postaci z serialu tak samo jak ludzie w rzeczywistości podlegają upływowi czasu.

Nadal jest głupi więc może do tego wrócić…

ocenił(a) serial na 9

To jest sitcom człowieku, nie prawdziwe życie. SITCOM, rozumiesz to? To nie jest telenowela, gdzie bohater wraz z upływem czasu się zmienia. Gdyby Walduś nie odszedł w 2004, to za pewne do dziś byłby takim samym głupolem, co kiedyś. "Dorósł" tylko dlatego, że twórcy to wymyślili, bo nie mięli innego pomysłu.

użytkownik usunięty
Dejmian_filmweb

Gdzieś czytałem (na forum Kiepskich to chyba nawet było), że Żukowski sam powiedział do Yoki że wróci do gry w serialu tylko pod warunkiem, że postać Waldka ulegnie zmianie.. Więc pretensje kieruj do Żukowskiego.

Dejmian_filmweb

Coś mnie się wydaje, że i bez odejścia byłoby to samo :P
W jednym z ostatnich odcinków przed jego odejściem z serialu, "Korumpcja" mamy próbkę tego co nas będzie czekać. Waldek wtedy był w "Unii Sąsiedzkiej" razem z Halinką i Paździochem, lecz przeciwko ojcu. Gdy chciał go przenieść na swoją stronę, częstując faworkiem, Ferdek powiedział "Spier*alaj". Zresztą ogólnie uważam, że w całej serii jesień 2004 Walduś grał stosunkowo słabo i wnosił już niewiele do serialu.

Dejmian_filmweb

co z tego, że "sitcom" ?
w "Świecie wg Bundych" Bud tez dorasta i się zmienia.

każdy, kto choć trochę orientuje się w temacie - wie, że zmiana wizerunku
Waldka, to efekt nieprzyjemności, jakie spotykały w realu aktora, który tę
postać odgrywa.

zmiana wyszła naturalnie, a że Waldek był zawsze i jest wciąż postacią
niespecjalnie zabawną i mało twórczą, to temat na inny wątek.

ocenił(a) serial na 8

Waldek ma 33 lata, a nie 40.

użytkownik usunięty
buisnes

Ale to chyba postać, bo Żukowski ma czterdziechę na karku. I pewnie dlatego nie chce już grać tej postaci w taki sam sposób co dawniej.

Zapewne Żukowski ma Facebooka to napiszcie mu swoje uwagi dotyczące postaci Waldka. Czy któryś z krytykantów kiedykolwiek wpadł na pomysł podjęcia dialogu z twórcami Kiepskich? To chyba byłoby bardziej sensowne niż wylewanie żalu na Filmwebie.

ocenił(a) serial na 9

Niestety twórcy konsekwentnie olewają fanów. Nie odpowiadają na żadne próby dialogu...

ocenił(a) serial na 8

Były wysłane 2 petycje, a nie zmieniło się nic.

Igor11pl

No dobra, jest poruszona moja propozycja dotycząca Waldka, a Mariolki ??