PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112689
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Gdzie w mieszkaniu Kiepiskich jest pokoj Waldka i MAriolki ?
No bo tak : wchodzi sie od korytarza przez drzwi to na lewo jest sypialnia Ferdka i Halinki, na prawo duzy pokoj i dalej kuchnia.

ocenił(a) serial na 10
tomasz_user

kuchnia jest przejściowa z tego co wiem i po drugiej stronie kuchni jest pokoj Waldka i pewnie gdzies tam pokoj Mariolki.

MastaBlasta

Ostatnio ogladalem jeden z pierwszych odcinkow i wydawalo mi sie ze te pokoje wychodzą od razu do duzego pokoju, a nie przez kuchnie, ale nie jestem pewien

ocenił(a) serial na 7
tomasz_user

Pokój Waldka jest za tymi żaluzjami w kuchni. Pokazano go m. in. w odcinkach Happy Family, Wal Magistra, Wio.
Mariolka nie ma pokoju. Jej łózko w czołówce (gdy wyrzuca budzik przez okno) stoi w kuchni naprzeciwko wejścia.

użytkownik usunięty
tomasz_user

Na początku odcinka 6 pt. Umcia Umcia jest pokazana cała droga do różnych pomieszczeń w kamienicy. Dawno tego nie widziałem ale pamiętam że widziałem śpiącego Waldusia w swoim pokoju.

ocenił(a) serial na 10

Pierwszych kilkadziesiąt odcinków i pierwsza czołówka były kręcone w mieszkaniu we Wrocławiu ,jednak już od dawna wszystko dzieje się w profesjonalnym studiu ,więc wszelkie dyskusje na temat tego jak urządzone jest mieszkanie Kiepskich powinno się toczyć tylko na podstawie tych pierwszych odcinków.

Assurbanipall

faktycznie Waldek ma pokoj za kuchnią (widac go przez okno w kuchni)

tomasz_user

Do tego jak Ferdek siedzi w kuchni to Halinka do kuchni wchodzi od tyłu pytam sie ? to chyba przejście z sypialni ale czy kiedykolwiek to pokazali ? nie przypominam sobie .