Gdzie w mieszkaniu Kiepiskich jest pokoj Waldka i MAriolki ?
No bo tak : wchodzi sie od korytarza przez drzwi to na lewo jest sypialnia Ferdka i Halinki, na prawo duzy pokoj i dalej kuchnia.
kuchnia jest przejściowa z tego co wiem i po drugiej stronie kuchni jest pokoj Waldka i pewnie gdzies tam pokoj Mariolki.
Ostatnio ogladalem jeden z pierwszych odcinkow i wydawalo mi sie ze te pokoje wychodzą od razu do duzego pokoju, a nie przez kuchnie, ale nie jestem pewien
Pokój Waldka jest za tymi żaluzjami w kuchni. Pokazano go m. in. w odcinkach Happy Family, Wal Magistra, Wio.
Mariolka nie ma pokoju. Jej łózko w czołówce (gdy wyrzuca budzik przez okno) stoi w kuchni naprzeciwko wejścia.
Na początku odcinka 6 pt. Umcia Umcia jest pokazana cała droga do różnych pomieszczeń w kamienicy. Dawno tego nie widziałem ale pamiętam że widziałem śpiącego Waldusia w swoim pokoju.
Pierwszych kilkadziesiąt odcinków i pierwsza czołówka były kręcone w mieszkaniu we Wrocławiu ,jednak już od dawna wszystko dzieje się w profesjonalnym studiu ,więc wszelkie dyskusje na temat tego jak urządzone jest mieszkanie Kiepskich powinno się toczyć tylko na podstawie tych pierwszych odcinków.