Serial Swiat według Kiepskich uważam za najlepszy i najbardziej zabawny współczesny polski serial.Oglądam go od prawie od początu.Każdy odcinek jest niezwykle przemyślany i pokazuje nas wszystkich w krzywym zwierciadle.Doskonała reżyseria i wspaniała gra wszystkich bohaterów serialu gwarantują niezwykłą rozrywkę.Moim ukochanym odcinkiem jest WIO,przez który kiedyś prawie nie umarłem ze śmiechu!Niestety nowsze odcinki nie są już takie rewelacyjne jak te z lat 2000-2005.Podziwiam twórców za niezwykłą wyobrażnie i pomysły,które zaskakują widza na każdym prawie kroku.Moimi ulubionymi bohaterami są Pażdziochowa,Borysek i oczywiście genialny Ferdek.Wątpię czy kiedykolwiek powstanie lepszy polski serial komediowy,komediowy ale zarazem tak prawdziwie ukazujący nasze życie..Jest to jedyny naturalnie zagrany polski sitcom.Inne seriale są bardzo sztuczne,z niezwykle naciąganym humorem.Kiepskich to nie dotyczy.Pozdrawiam wszystkich fanów tego prześmiesznego serialu.
Tak rzeczywiście najlepszy serial komediowy!! To prawda,że w niektórych serialach komediowych jest sztucznie np.Faceci do wzięcia, Sąsiedzi. Ten serial ma wspaniałe wyniki oglądalności (teraz raczej słabnie) i 292 odcinki to już jest coś. Ja jestem fanem Kiepskich i nie przegapiłem żadnego odcinka (nawet niektóre oglądałem po 5 razy). Teraz w tych nowych odcinkach nie jest za śmieszny ale i tak oglądam. Szkoda,że nie ma babki i Waldusia,bo bez nich to nie ten sam serial.
W nowych odcinkach nie ma nic śmiesznego niestety. :( Te wszystkie zmiany były niepotrzebne, tj. fryzura Ferdka, różowa koszula, format kinowy 16:9, lepsza jakość, nowe, głupie dźwięki, poza tym Kiepscy jakby stali się bogatsi, bardziej zadbani. :/ 0 napisów namalowanych sprayem w kiblu, dużo by jeszcze wymieniać... szkoda, że to pozmieniali, dawniej serial był naprawdę niezły.