6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113053
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Nie wiem jak to może być śmieszne!!! W całym dorobku tego serialu może ze 4 odcinki były powyżej średniej.

(pewnie prymitywy mnie zjadą)

ocenił(a) serial na 10
Baiken_aka_Serpico

1. ciekawe, co ty oglądasz
2. dlaczego uważasz, że jest to prymitywny serial? może w naszym kraju tak nie jest, co??
3. nie nazywaj mnie prymitywem i innych, którzy to oglądają!

ocenił(a) serial na 5
Przemek

1.napewno ciekawsze żeczy
2.napewno u nas tak nie jest
3.no bo kto to ogląda???

ocenił(a) serial na 10
Baiken_aka_Serpico

kup sobie słownik ortograficzny, bo piszemy "rzeczy", marny polonisto!!!

ocenił(a) serial na 5
Przemek

No ok każdy może popełnić błąd. Wypowiadaj się na temat.

ocenił(a) serial na 10
Baiken_aka_Serpico

1.takie błędy...hahaha
2.jakbys chcial wiedzieć, to mnóstwo ludzi to ogląda :)

ocenił(a) serial na 5
Przemek

To że mnóstwo ludzi to ogląda to ich sprawa, chodzi mi o to że ŚWK prezentuje żenująco niskie poczucie humoru.

ocenił(a) serial na 10
Baiken_aka_Serpico

a wiesz co ja ci teraz powiem??? że żenujący poziom to reprezentuje nasza władza, a Świat według Kiepskich" doskonale obrazuje sytuację polityczną i gospodarczą w naszym kraju. Teraz to ty możesz mnie zjeść, ale ja uważam, że dzięki "Kiepskim..." to przynajmniej można się pośmiać z czegoś i nie myśleć choć przez chwilę o tym, że chleb podrożał, benzyna podrożała, owoce i warzywa podrożały, czynsz i podatki skaczą w górę, woda, prąd i gaz też, a emerytura, renta czy też wypłata nie idzie w górę, tylko cały czas jest na takim samym poziomie. Ile razy odejdę od telewizora po emisji "Świata..." to humor zawsze mi się poprawia, zresztą nie tylko mi. Nie trzeba się użalać nad sobą. Ja uwielbiam ten serial i bardzo się cieszę, że wrócił na antenę. Ale jeśli go nie lubisz- to trudno, to jest twoje zdanie, ja się ze swoim zdaniem nie narzucam nikomu. Humor "Kiepskich...."jest z życia wzięty!!!

Przemek

Gościu ogląda pewnie Magdę M. i Dlaczego Nie :-)

Baiken_aka_Serpico

Kiedyś lubiłem ten serial, ale jak dzisiaj obejżałem jeden odcinek to po prostu żenada... jak to mogło mi się podobać :| To jest poprostu baaardzo słaba podróba Świat według Bundych który jest o milion razy lepszy

ocenił(a) serial na 10
Baiken_aka_Serpico

mów, jak chcesz-"Świat według Kiepskich" jest najlepszym polskim serialem komediowym i nic mu nie dorówna...a tak w ogóle, dlaczego uważacie, że to żenada? co wam się w nim nie podoba? napiszcie, proszę

ocenił(a) serial na 3
Baiken_aka_Serpico

Der_SpeeDer Strikes Back... :D

Do Franca Serpico: sam się z Alem i resztą kłóciłem na tym blogu, ostro atakując ŚWK, ale ciebie w ogóle nie popieram. Dlatego, że posuwasz się o wiele za daleko, wyzywając tysiące Bogu ducha winnych ludzi od prymitywów dlatego, że wybrali inny serial, niż ty. Twoje zachowanie daje tylko negatywny obraz tego, do jakiej publiczności ten film NIE trafia. W tym przypadku: do chamów pozbawionych jakiejkolwiek ogłady.

Szczerze, odpuść sobie...

ocenił(a) serial na 3
Der_SpeeDer

Huhu, ja tu patrzę, jak aszgil i memek rzucają się sobie do gardeł. To fenomen, rzeczywiście. Jeden to fan Kiepskich, drugi antyfan. Ale obaj są siebie warci :). Każdy "dyskutuje" jak prymityw.

Przynajmniej mnie powoli przekonujecie, że to, jaki kto film ogląda, GUZIK świadczy o jego inteligencji i zdolnościach mentalnych.

ocenił(a) serial na 10
Der_SpeeDer

Jak jesteś taki "mądry" to coś ci uświadomię:
prymityw-dzieło artysty działającego we wczesnym okresie jakiejś kultury lub jego naśladowcy albo artysty-samouka; dzieło sztuki odznaczające się bezpośredniością i naiwnością (jak np. w sztuce ludowej albo dziecięcej); przenośnie prostactwo, prostak; zjawisko,dzieło prymitywne, pierwotne, niedojrzałe, nierozwinięte ("Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych", Władysław Kopaliński).
To, że się tak tu wypowiadam, to nie znaczy, że jestem prymitywem. Tak samo przestań się więc szarogęsić i wywyższać, bo myślisz, że jesteś tutaj nieznany, anonimowy, w Internecie, to ci wszystko wolno. Za kogo ty się uważasz!?
A jeśli uważasz, że ci, którzy grają w "Świecie według Kiepskich" są prymitywami, to źle o tobie świadczy, bo oni są aktorami i w ten sposób pracują. Oni tylko grają swoje role, a ty zaraz uważasz, że to "prymitywy, bo mówią "dupa", "cholera", "kurwa" itd, palą papierosy i piją alkohol, źle się ubierają i nie pracują". Zachowujesz się tak, że zaraz przekreślasz każdego, kto ci w czymś podpadnie, kto zachowuje się tak, jakbyś sobie tego nie życzył. Współczuję wszystkim, którzy stanęli na twojej drodze, bo wiem, że ci ludzie mają z tobą przekichane, bo jakiś tam Der_SpeeDer zaraz wyzywa ich od gnoi, prymitywów i wieśniaków, bo robią tak, a nie inaczej.
I rada na przyszłość: jak ci się "Kiepscy" nie podobają, to po prostu ich nie oglądaj.
Aha, bardzo mi przykro, że dla ciebie prymitywem jest każdy, kto ogląda "Kiepskich". Tak się składa, że ogląda to moja cała rodzina i bardzo lubią ten serial. Mój ojciec bardzo by się wkurzył, gdyby się dowiedział, że jakiś gnojek z Internetu nazywa go prymitywem, bo ogląda "ŚWK" i ręczę, że on zaraz wyrobi o tobie opinię. Zresztą chętnie mu pokażę twoje wypociny i marne prowokacje na innych forach, a potem napiszę to co on o tobie myśli i jaką ma na twój temat wyrobioną opinię, chociaż znając go powiedziałby coś takiego: "niech se dalej cwaniakuje, ktoś mu w końcu przykurwuje".
Nie zaśmiecaj forum.

ocenił(a) serial na 1
Der_SpeeDer

Może dlatego, że jestem pojebany, dlatego lubię sie kłócić według mnie bardziej dla zabawy niż z powodu jakiejś zawiści.

On jest fanem teko serialu i pewnie nic tego nie zmieni, ja to wykorzystuje pewnie za to znajdę się w piekle, no cóż ale trzeba jakoś zapłacić.

Ale najbardziej to bawi mnie to, że stawisz siebie w tej sytuacji ponad wszystkich, co o ironio powoduje, że zniżyłeś się do naszego poziomu.
Co Ty na to, zaczniesz sie bronic i jeszcze bardziej pogrążać.

ocenił(a) serial na 10
aszgil

...............................dewiant...............................
..............................masohista.............................

ocenił(a) serial na 10
Der_SpeeDer

o, teraz to mnie zadziwiłeś, gratulacje! chyba Al ci coś trochę rozjaśnił! bardzo się z tego cieszę! :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1
Przemek

nie zapomnij o zabezpieczeniu jak masz takie seksualne podejście do życia.

ocenił(a) serial na 3
Przemek

Poziom dyskusji rośnie, normalnie. :)

To temat na temat (:)) Kiepskich, czy współzawodnictwo o tytuł "wulgaryzmu roku"?

ocenił(a) serial na 10
Der_SpeeDer

to temat na temat Kiepskich, oczywiście:)
potrafię być bardziej wulgarny, ale nie będę się narzucał skurwielowi

ocenił(a) serial na 1
Przemek

Ze zdrowiem wszystko w porządku i z rodzinom, bo mnie trochę martwisz?

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 1

Pomarańcz, jak nie odróżniasz już takich rzeczy to zrezygnuj z oglądania filmów, bo szkoda twojego zmarnowanego czasu.

użytkownik usunięty
aszgil

Oj przepraszam że uraziłem panie pomarańcz.
Tak rzeczywiście to jest pomarańcz.

ocenił(a) serial na 8
Baiken_aka_Serpico

,,Świat według kiepskich,, i ,,Świat według Bundy,, są kiepskie.

ocenił(a) serial na 5
tajna009

nas podnieca wchodzenie na forum tego co nie lubimy?

http://www.filmweb.pl/topic/685983/CO++++.html

przeczytaj co memek

ocenił(a) serial na 10
Baiken_aka_Serpico

tylko że w porównaniu do ciebie, nie wyzywam wszystkich od prymitywów itd!!!
bo to, co oglądam, gówno cię interesuje, a ja napisałem, że jej nie cierpię, i dziwi mnie fakt, że jest najseksowniejsza!!!
naucz sie czytać wpierw!!! bo potem sie rzucasz!!!

użytkownik usunięty
tajna009

Kiepska to musiała być noc z tobą w łóżku.

użytkownik usunięty
Baiken_aka_Serpico

Serial nie jest prymitywny bo pokazuje tak jak u Bundy'iego prawdziwą pracującą rodzinę klasy średniej albo jescze niższej. A co ludzie mają oglądać Magdę M. która zarabia kupę kasy i wszyscy będą myśleć że każdy polak tak żyje, niestety.Takich Kiepskich jest dóżo tylko takie debilne seriale rodzinne jak "Rodzina Zastępcza" pokazują jak według nich żyje przeciętna polska rodzina. Sranie w banie i tyle.I ci co oglądają wcale nie muszą być prymitywami bo któś może być też w takiej samej trudnej sytuacji jak oni i może się z nimi utożsamiać. Więc koleś z buźką Freddiego (nie żebym coś miał do twojej muzyki też lubię Queen serio ale to teraz nieważne) jak już masz zamiar kogoś obrażać to najpierw pomyśl. A jak ci się serial nie podoba to poprostu zmień kanał w telewizorze!!!

użytkownik usunięty
Baiken_aka_Serpico

"Prymitywy mnie zjadą".
A dziwisz się jak nazywasz tak fanów serialu bo go poprostu nie lubisz.
Jak nie lubisz to przełącz na inny kanał i olewaj ten serial a nie obrażaj ludzi któży go lubią. Nie w tym rzecz. Taka moja rada
Pozdro!

ocenił(a) serial na 10
Baiken_aka_Serpico

Czyli rozumiem, że lepiej jest oglądać te tasiemce typu M jak miłość, Rodzinka.pl z kukurydzianymi dialogami, które mydlą ludziom rzeczywistość. Kiepscy to przynajmniej serial o życiu, normalnych prostych ludziach, ale co ja się będę.

ocenił(a) serial na 10
Core44

Po co odgrzebywać stare ( w dodatku głupie) wątki sprzed 6 lat?

ocenił(a) serial na 9
Baiken_aka_Serpico

No cóż... Na początku też tak myślałem... Ale potem się przekonałem... Nie przeczę, że jest w tym serialu pewna doza prymitywizmu, ale jednocześnie dzięki niesamowitej grze aktorskiej (np. Kotysa) jest ten prymitywizm łagodzony. A rzekłbym nawet, że i są w nim przebłyski intelektualizmu (znowu Kotys). Film moim zdaniem doskonale, wiernie przedstawia przywary polskich dołów społecznych.