PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112690
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Według mnie osobno na filmwebie powinny być starsza i nowa seria Świata Według Kiepskich.
Stare miały to coś. Mówi się że przestało dziać się dobrze gdy umarła aktorka grająca babkę
Kiepską. Ale potem nadal jako tako trzymał poziom.
Jest rok 2010, ja po jakimś czasie [bodajże po trzech latach od zobaczenia ostatniego odcinka
(mieliśmy satelitę i całą masę innych kanałów a ja nie chciałem za bardzo oglądać Polsatu)]
obejrzałem po raz pierwszy od tego czasu odcinek Świata Według Kiepskich. "Nowy odcinek,
czyli lepszy" myślałem. Cały odcinek oglądałem zażenowany i zawiedziony.
Próbowałem wręcz zrozumieć żarty, i rozumiem, ale są suche.
Twórcy najwyraźniej myślą że jak ktoś mówi "ten tego yy no ten tego wyrąbie ci coś no coś ten
tego coś"(chodzi mi tu o dziewczynę Waldka) to to najśmieszniejsza rzecz we wszechświecie.

Ha. Ha.Ha.
Dla mnie ten serial się skończył i jest kontynuowany na siłę. Nie jedyny z resztą.

Co do oceny:
10-Stara seria
2-Nowa seria
+Sentyment
I stąd 8 gwiazdek.

ocenił(a) serial na 10

Racja. To już nie Świat wg Kiepskich, tylko popłuczyny po Kiepskich. Jakaś cudaczna telenowelowa wariacja.

to ja mam na odwrót. nie jestem w stanie oglądać odcinków 1-200, ze względu na ich abstrakcyjność. np. wysiadywanie jajek przez kiepskiego, zamienianie wszystkiego co się dotknie w piwo, gadające jaja, albo najbardziej żenująca scena w historii serialu, czyli wypicie przez ferdka zawartości zapchanego kibla (sic!). teraz jest to serial o człowieku, dla człowieka i niech tak pozostanie. mam dość durnych pomysłów na kolejny biznes, już wolę jolasię. scenarzyści obrali właściwy kurs, który daje im gwarancję, że za rok będą mieli robotę.

dla ciebie z tej nowej serii zrozumiałe jest tylko "jak ja ci wyrąbie, to ten tego" ?
naprawdę tylko tyle ? nic a nic poza tym ? żadnych niuansów nie dostrzegłeś ?
aktorstwo ci już nie odpowiada ? swoista melodia [raczej nie słowicza] języka Kiepskich
już ci umknęła ? obserwacje społeczno-kulturowo-życiowe już nie istnieją ? jest tylko
"ten tego, ja ci wyrąbie" ? z ca 25 minut każdego odcinka tylko tyle wyniosłeś ?

już nie nazwę brzydkim słowem, na które zasługujesz, jak nazywa się ocenianie całych segmentów
Kiepskich.

jak można dać 200-250 odcinkom jedną ocenę ? jak można choćby 3 odcinkom dać jedną ocenę ?
to jakaś patologia umysłowa.

użytkownik usunięty
manning

Tylko o tym wspomniałem. Wkurza mnie ta cała Jolasia, a te treści przekazywane dla widza są nieśmieszne i żałosne. Właśnie dzięki takiej abstrakcji Świat Według Kiepskich zdobył oglądalność. Teraz to maszynka do robienia pieniędzy, bo tam jest Ferdek i wszyscy to obejrzą.

ktoś kto chce oceniać rzeczowo nie moze się poddawać "wkurzeniom".
jak wchodzą w to emocje, to ocena.
nie wspomniałbym o tym , gdybyś nie aspirował do wydawania osądów dot. odbioru Kiepskich w
społeczeństwie.