PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112692
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Moim zdaniem te odcinki są wiele słabsze niż stare odcinki . Najlepiej mi się podobał odcinek
184-Tyrtum Pyrtum . Moim zdaniem te nowe odcinki są mało śmieszne i mają słabą fabułę .

ocenił(a) serial na 9
Marcin2433

Takie pierdy wypisywane są tutaj bez końca.

A moim zdaniem stare odcinki to dno, zarówno pod względem reżyserii, scenariusza, jak i gry aktorskiej...

ocenił(a) serial na 10
robokopo

Kolejna beznadziejna uwaga, bo pierdy podobne do twojego też snują się po tym forum na okrągło. Dziwne, że tego nie zauważyłeś.

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

I vice versa.

ocenił(a) serial na 10
robokopo

Jakie vice versa? Jak chcesz się łapać za łacinę używaj jej chociaż z sensem.

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

Wiem, wiem, mówić z sensem = mówić to, co ty. Пошёл вон!

ocenił(a) serial na 10
robokopo

Ho, ho, w nerwach lingwistą się stajesz :)
Szkoda, że "po zagranicznemu" dalej bez sensu.

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

A ty nie rozumiesz, co to znaczy "vice versa"? To ci powiem "i nawzajem". Wyrzucasz mi, że mówię bez sensu. Według mnie to ty mówisz bez sensu. WON!

ocenił(a) serial na 10
robokopo

Jeszcze nóżką tupnij... :)))

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

A ty napisz jeszcze niejeden pełen hipokryzji wpis... Uwiarygodnisz się tym niesłychanie...

ocenił(a) serial na 9
robokopo

A moim zdaniem stare odcinki są lepsze . Były ciekawsze i bardziej wciągające .

ocenił(a) serial na 9
Marcin2433

Jasne, szczególnie te godzinne kretyńskie dyskusje Ferdusia z Waldusiem, w których jeden starał się być bardziej durny od drugiego. Szczególnie ten prostacki humor. Szczególnie ta wartka akcja (w jednym odcinku 4-5 scen). Szczególnie ten scenariusz, te niestworzone historie. Szczególnie ta gra aktorska (Pan Edzio - denny aktor, Mularczyk - jak zwykle dno, dno i jeszcze raz dno - teraz jest tak samo, Halinka - jej gra w starych odcinkach przyprawia o zawrót głowy).

ocenił(a) serial na 8
robokopo

To właśnie teraz Kipiel-Sztuka gra tak sztywno jakby kij połknęła. A dzisiejszy humor nie jest prymitywny? Co chwile seks, erotyka itp.

buisnes

"Kipiel Sztuka gra sztywno" :]]
co dalej ? Michael Jordan był biały ?

ocenił(a) serial na 8
manning

To jest moja opinia i wara ci do tego.

buisnes

to jest forum.
każda opinia może być skomentowana.
jak nie chcesz być kontrowany, to nie pisz na forum, wygłaszaj swoje opinie gdzieś indziej, gdzie
będziesz sam i nikt nie będzie cię stresował.

ocenił(a) serial na 9
buisnes

Nie, Halinka teraz gra dobrze. Teraz jest humor ździebko inteligentniejszy. Stąd wynika jego niezrozumienie pośród co niektórych...

ocenił(a) serial na 8
robokopo

Inteligentny humor z nawiązaniem do rzeczywistości był w latach 2005-2008. Wcześniej to było przede wszystkich śmiechowisko, choć odcinki z morałem też się zdarzały. To co mamy obecnie to pseudofilozoficzna papka. Zgodzę się, że wiele odcinków, ma drugie dno, ale wszystko jest przedstawione w sposób irytujący i nieśmieszny. Ciekawe, że wcześniejsze odcinki takie jak "Menda", "Rachunek sumienia", "Zły Boczek", "Emigranci" zarówno bawiły jak i poruszały ważne kwestie. Dziś mamy tylko to drugie, a niestety do komedii niezbędne jest to pierwsze.
A Halina gra tragicznie, ale w odcinkach z 1999 też wypadała słabo. Jej gra najbardziej podobała mi się mniej więcej w latach 2002-2006

ocenił(a) serial na 10
buisnes

Serial od początku doskonale nawiązywał do rzeczywistości i ludzkich przywar, nie widzieć tego w odcinkach takich jak choćby "Wiara czyni cuda", "Właściciele", czy "Powóz zajechał" (wymieniając tylko 3 pierwsze, które mi przyszły na myśl), to trzeba się naprawdę nielicho "starać". Kipiel-Sztuka też nie grała wtedy źle, dopiero w ostatnich ok. 100 odcinkach stała się drętwa jak kwestie, które musi wypowiadać.
W dodatku nie wiadomo po cholerę na siłę zwieśniaczono jej język (i w ogóle język tego serialu). Takie beznadziejne wrzuty jak "żem se nie przyniosła", "idźże, idźże..." to zupełnie nie ta postać, Halinka to zawsze była kobieta z gminu, ale jednak wysławiająca się dość poprawnie, jej plebejski urok tkwił w zupełnie czymś innym.

ocenił(a) serial na 9
buisnes

Nie pamiętam, jakie dokładnie pojawiły się odcinki w latach 2005-2008. Jeżeli te od 200 do 300, to mogę się z tym jakoś zgodzić. Te od 1 do 100 to dno, od 100 do 200 trója na szynach.

ocenił(a) serial na 8
robokopo

Tak, to te o których mówisz.

ocenił(a) serial na 9
robokopo

Ta wypowiedział sie wielki aktor . Pewnie im zazdrościsz że mogą grać jako aktorzy a ty możesz co najwyżej pomarzyć o byciu aktorem .Tylko krytytykować umiesz , jak jesteś taki świetny to ty tam zagraj .

ocenił(a) serial na 9
Marcin2433

Przepraszam bardzo, ale krytyka to moje prawo. Jeżeli ktoś się pcha, by występować publicznie, to jest oceniany. Ja się nigdzie nie pcham, więc SIĘ NIE LICZY, jak ja gram.

ocenił(a) serial na 10
Marcin2433

Nie ma się czym przejmować. To już takie forum, na którym żaden fan starszych odcinków nie napisze postu, żeby zaraz nie przyleciała jakaś beksa z infantylnymi, krzykliwymi pretensjami w stylu: "Po co to piszesz?! To już było 300 razy!", "Idź stąd!" itp :)))
Że sama wałkuje swoje po raz tysięczny, to już jej nie przeszkadza :)))

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

A po co ty od razu przylatujesz? Jak przylatuje twój przeciwnik, to "przylatuje". Ty nie "przylatujesz', tak? Ty masz jakieś przyrodzone prawo do wypowiadania się i rozstrzygania, co jakie jest? Kim ty jesteś?

Marcin2433

kolego, fajnie że masz takie zdanie, ale czy mógłbyś zrobić ten zaszczyt i nie zakładać nowych topiców po to, żeby napisać
dwa zdania, które równie dobrtze, a nawet lepiej - możesz wpisać w już istniejące wątki ? brzytwa Ockhama, to dobry pomysł,
zastanów się nad nim.