1) Podkład śmiechu
2) Połowa (ta nowsza) serialu, powtarzają się teksty
3) Brak zmiany otoczenia tylko kibel i dom
Podkład śmiechu strasznie mnie wkurza, a nowi twórcy Kiepskich(po odejściu Okiła) nie mają już pomysłu na ten serial. A co do otoczenia to gdyby dołączyli jeszcze coś nie byłoby to już takie wiarygodne np. w nowych sezonach KIepscy są nowocześniejsi i to odbiera im tej prostackiej klasy:) i nie wierzę w to, że Halinka zawsze kładzie się spać umalowana... troszeczkę z tą nowoczesnością przesadzają!
Ad 2. To właśnie uważam za zaletę. Pokazuje się jak ludzie w kółko chcą coś zrobić, a nie mogą i na gadaniu się kończy.
ogólnie "kiepski" ten serial, prostacki da prostych ludzi. Gdy Okił był
reżyserem i cała jego ekipa przy tym pracowała ,było to na prawde
zabawne,do tego znakomita gra Waldusia,zawsze Halinka dawała mu przez łeb
,w ogóle najlepszy z nich był Waldek.
Teraz ciagle tylko sie spotykaja przy toalecie i wymyslają jakies nudne
rzeczy ,każdy odcinek jest taki sam,żadnego zaskoczenia,nawet już piwa
Ferdas nie pije :D
Z dobrego serialu zrobiono syf.
No właśnie Walduś wymiatał. Brakuje mi też Rozalii - babki, kurczę szkoda, że grająca ją aktorka umarła. To był fenomen.
Mimo, że "Kiepscy" trochę latek już mają, myślę, że ich potencjał się jeszcze nie wyczerpał. Dać na stałe nowych aktorów, nową babkę (dobra by była ta Baśka z "I kto tu rządzi?"), nowy pomysł. Trochę by ta zmiana aktorów na początku raziła, ale no kurczę o Waldusiu i o babce słuch serialu zaginął, więc można by umiejętnie "podmienić".
Ja tam uważam że najlepiej byłoby serial już zakończyć,a nie próbować coś zmienić.Stary,fenomenalny ŚWK przestał już istnieć i wątpie by komuś udało się go przywrócić do życia(a już na pewno nie temu Yoce).Nikt nie zastąpi świętej pamięci Krystyny Feldman i Bartosza Żukowskiego.Wogóle z Babką i Waldusiem to była ciekawa historia.Chodzi mi o to,że zanim te postacie zniknęły z serialu na dobre już raz opuściły Swiat Weług Kiepskich.Jednak wówczas ich nieobecność została usprawiedliwiona(Walduś wyjechał do Usa,a babka zamieszkała na jakiś czas z dalekiki krewnymi),następnie wrócili,a potem już na dobre znikneli i tym razem ich brak w serialu nie został usprawiedliwiony.