Osobiscie uważam, iz jest to zdecydowanie najlepszy polski serial komediowy, choc przy obecnej obsadzie aktorskiej to juz nie jest to co kiedys :P
Jakie są wasze ulubione motywy związane z serialem, jak i wasze ulubione odcinki??
Jedne z lepszych jak dla mnie:
1. Klątwa Tutenchamona - motyw z Jaruzelskim :P
2. Chłopaki Okej
3. Wal Magistra
4. Kiepscy Dają Czadu - super pioseneczka "Sto lat sto lat ohohoho..." :P
Kiepscy Dają Czadu najlepszy
W Częstochowie organizowany jest Festiwal Piosenki Radosnej Duchem i Ciałem (FPRDiC). Do finału dostaną siej najbardziej muzykalni parafianie z całej Polski. Do konkursu zgłasza się Babka. Ferdek nie chce na to pozwolić, lecz gdy dowiaduje się o nagrodzie w postaci 100 tys. złotych lub 50 tys. litrów wina księdza Jana Henrykowskiego z Gdańska, również się zgłasza wraz z Boczkiem i Paździochem. Założyli kapelę pt. Ari vederci, która grała disco polo, lecz nie podobała się Waldusiowi i Mariolce. Zaproponowali zmianę stylu na rap, nazwę zaś zmienili na Szykago Bols. Spodobało się za to księdzu Kręciowi i zakonnicy Konsolecie, lecz chcieli, aby było więcej czadu. Zmienili więc styl na punk rock, a nazwę zespołu na Kanalia. U Ferdka w pokoju został zorganizowany koncert, na który przyszło dużo fanów.
moje ulubione odcinki (niekoniecznie w kolejności ulubienia):
Kiepska bajka o złotym jajku
Gość w dom - nie ma kołaczy
Złote kierpce
kiepski prezydent
Ferdosik
Gigantus erektus
Doktor śledzik i mister zgredzik
Kosmiczna landrynka
Umcia umcia
świnia w każdym domu
Klątwa Totenchama
Matrioszka
Babka leci w kosmos
i wiele inncyh, ktorych tytułów nie pamiętam.