6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113094
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Osobiscie uważam, iz jest to zdecydowanie najlepszy polski serial komediowy, choc przy obecnej obsadzie aktorskiej to juz nie jest to co kiedys :P

Jakie są wasze ulubione motywy związane z serialem, jak i wasze ulubione odcinki??

Jedne z lepszych jak dla mnie:
1. Klątwa Tutenchamona - motyw z Jaruzelskim :P
2. Chłopaki Okej
3. Wal Magistra
4. Kiepscy Dają Czadu - super pioseneczka "Sto lat sto lat ohohoho..." :P

Drabsson

Kiepscy Dają Czadu najlepszy
W Częstochowie organizowany jest Festiwal Piosenki Radosnej Duchem i Ciałem (FPRDiC). Do finału dostaną siej najbardziej muzykalni parafianie z całej Polski. Do konkursu zgłasza się Babka. Ferdek nie chce na to pozwolić, lecz gdy dowiaduje się o nagrodzie w postaci 100 tys. złotych lub 50 tys. litrów wina księdza Jana Henrykowskiego z Gdańska, również się zgłasza wraz z Boczkiem i Paździochem. Założyli kapelę pt. Ari vederci, która grała disco polo, lecz nie podobała się Waldusiowi i Mariolce. Zaproponowali zmianę stylu na rap, nazwę zaś zmienili na Szykago Bols. Spodobało się za to księdzu Kręciowi i zakonnicy Konsolecie, lecz chcieli, aby było więcej czadu. Zmienili więc styl na punk rock, a nazwę zespołu na Kanalia. U Ferdka w pokoju został zorganizowany koncert, na który przyszło dużo fanów.

Drabsson

Ja lubię Sylwestrowy odcinek! Jest bardzo ciekawy i tra ponad 40 minut.

ocenił(a) serial na 8
Drabsson

moje ulubione odcinki (niekoniecznie w kolejności ulubienia):
Kiepska bajka o złotym jajku
Gość w dom - nie ma kołaczy
Złote kierpce
kiepski prezydent
Ferdosik
Gigantus erektus
Doktor śledzik i mister zgredzik
Kosmiczna landrynka
Umcia umcia
świnia w każdym domu
Klątwa Totenchama
Matrioszka
Babka leci w kosmos
i wiele inncyh, ktorych tytułów nie pamiętam.