Dawniej były starsze odcinki na Youtube.Chcialem jakiś znaleś a tu nic.Ani jednego,Wiecie może dlaczego?
Polsat upomniał się o prawa autorskie, teraz Kiepskich można oglądać za pomocą Ipla - www.ipla.pl :/ Zauważyłem też, że odcinki Kiepskich są usuwane również z rapidshare :/ Na razie nie korzystam z ipla, ale mam nadzieję, że ze Światem według Bundych nie będzie tak samo :( wolę youtube...
Polecam jeszcze ten filmik http://pl.youtube.com/watch?v=BiuZUUugNtk koleś dobrze gada. Gdyby nie ta głupia ipla, pewnie dalej moglibyśmy oglądać Kiepskich na youtube, nie wiem po co to robili ;/
a ściągnęliście ten program? widzieliście jego odbiór i płynność? nie krytykujcie czegoś, czego nie używaliście, ipla to świetny pomysł, ściągniecie to się przekonacie.
Nie podoba mi się to, że ipla była tworzona tylko z myślą o osobach z szybkim łączem. U mnie na 512 tnie się co chwilę (czasem też obraz się całkowicie rozmazuje, jest zniekształcony :/), choć zdarza się, że nawet z 3-4 minuty oglądam i nic się nie tnie, ale to rzadko... :( Kiedyś napisałem do nich, że filmiki powinny być kompresowane jak na youtube, to odpisali, że w nowej wersji będą i ci z wolniejszym łączem będą mogli oglądać filmiki bez problemów, no zobaczymy, bo jak na razie jestem niezadowolony.
O, o tym nie wiedziałem. Mam dobre łącze, więc nie miałem najmniejszych problemów z tym programem.
racja, ta ipla to bardzo zły pomysł... tylko tam można już teraz oglądać polskie seriale... choć nie za bardzo "można"... większość ma 512, to w miarę szybkie(nie że od razu demon szybkości, czy coś, po prostu normalne) , ale dla tego programu za mało. tnie się, rozmazuje, w niektórych plikach brak zasięgu, do dupy to robota... tylko ochrzanić, tych co to produkowali...
a nowa wersja, to pewnie za rok wyjdzie, znając życie.
nie polecam nikomu z normalną szybkością łącza !
Z tego co się dowiedziałem do ipla dodadzą m.in Daleko od noszy, Telewizyjne biuro śledcze, Szpital na perypetiach, a od listopada zaczynają tworzyć nową wersję programu przeznaczoną również dla osób z łączem ok. 512kbps :D Najbardziej szkoda daleko od noszy, bo pewnie znikną z youtube, ale w ipla będą wszystkie, więc jestem jak najbardziej za :) Co do "Świat według Bundych", ponoć ciężko o pozwolenie, bo to nie polski serial i raczej na razie nie będzie w ipla, to dobrze, bo wtedy zapewne usunęliby z youtube jak Kiepskich :/ Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy, ale tak napisała administratorka, już nie mogę się doczekać nowej wersji ;]
ta nowa wersja powinna być najpóźniej gdzieś pod koniec lutego, więc się przekonamy... ale wątpię, żeby wszystko działało poprawnie, bo takie programy to zazwyczaj siedlisko błędów...
Mi powiedzieli, że powstanie pod koniec stycznia, a potem pewnie napiszą, że w lutym, marcu itd. tak jak wcześniej w każdym miesiącu co innego pisali :/
A ja sie i tak cieszę, że jest ipla, chociaż czasami naprawdę wkurza, jak zacina sie co minutę. Tvn zrobił to samo co polsat ale żadnego takiego programu nie wydał. No chyba że o nim nie wiem...
ipla jest lepsza do oglądania takich filmików niż youtube!!!
1 - nie musisz czekać - płynność 100%
2 - JAKOŚĆ obrazu - miodzio! a nie jakieś kwadraty jak na youtube!
Włatców Móch już też tylko na ipla oglądam. Przecież na youtube to było masakra, jak sie dało na duży ekran to żal oglądać taka dupiasta jakość.
PolecAM zainstalować ipla a nie narzekać!
Mądrze gada? to jakiś niedowartościowany nastolatek z problemami, zachciało mu się bawić w wirtualnego terrorystę, proszę was facet nie podaje żadnych argumentów i to co mówi jest żenujące...
Moim zdaniem ipla to dobry pomysł pokazują tam dużo więcej odcinków kiepskich niż było na you tubie a w dodatku z lepszą jakością. Ja mam prędkość 512 i tylko na początku mi się minimalnie przycina że prawie tego nie odczuwam, a później śmiga aż miło.
Mi się nic nie tnie, po pierwszej sekundzie zawsze raz tylko sekunda "urwana" i tyle, dalej chodzi płynnie. A oglądać "Kiepscy dają czadu" czy "Niewidzialna kanalia" kiedy tylko się chce, to coś świetnego. Dla tych ze słabszymi łączami: zatrzymajcie odcinek i odczekajcie jakiś czas (zróbcie sobie jedzenie or smth), wtedy już powinno być wszystko OK.
Co do ipli, od niedawna dopiero mogę nazwać ją "dobrą". Polecam pobrać wersję testową z http://beta.ipla.pl/ , niestety buforowanie i możliwość wyboru jakości jest na razie tylko w wybranych serialach, m.in Włatcy Móch, Daleko od noszy i Fala zbrodni. Kiepscy jeszcze nie :(
nie tylko na youtube są odcinki poszukaj to będziesz miał pełno tych odcinków
pozdr :-)