6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113048
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich
The_Fallen

Co ty chcesz od Jolaśki?! Lepsza od tej sztywnej Mariolki i to ją powinni wywalić.

jarek_psikuta

jeden nick ci nie wystarczy ?

manning

Wulgarna postać, nieśmieszna, bohaterka raczej teatru naturalistycznego, z jej postacią wkradł się wulgaryzm do "Kiepskich", dotąd mimo rubaszności niemal nieobecny. Moja ocena dotyczy postaci, nie - dobrej przecież - aktorki odtwarzającej ją.

The_Fallen

jeśli mają trochę rozumu : nigdy jej nie wywalą.
jej energia jest temu serialowi bardzo potrzebna.

manning

masakra...na kogo ja w komentarzach trafiłem

The_Fallen

"masakra", wg profesorów od poprawnej polszczyzny, jedno z najczęsciej nadużywanych [w niewłaściwym
znaczeniu] słów w Polsce.

The_Fallen

Mam nadzieję, że jak najszybciej.

ocenił(a) serial na 10
ewawilk

Wątpliwe. Musieliby zacząć od wywalenia Yoki, a to jest niestety raczej nierealne.

jan_niezbedny0

ty za to wywalasz przed wszystkimi i proszę jak ci dobrze idzie :]]

ocenił(a) serial na 10
manning

A ty przed wszystkimi wypinasz i jeszcze się z tego jak głupi cieszysz.

jan_niezbedny0

żeby się do was schylić, to siłą rzeczy muszą sie wypiąć :]

a ty wywalasz, bo ja się wypinam ?

ocenił(a) serial na 10
manning

He, jakie to aspiracje ma...

Wypinasz, to kopię, ale widzę, że szkoda butów bo to jakiś burek-masochista się w ATM-ie trafił.

jan_niezbedny0

kopiesz tym, co wywalasz i jeszcze na tym buty nosisz ? :]]

użytkownik usunięty
The_Fallen

Byle jej nie było dużo-jak np. w odcinku "Stan wyjątkowy".
Jeśli jest główną postacią to wychodzi katastrofa-jak w odcinku "Warszawa"

The_Fallen

Ja tam lubię tę babkę.

ocenił(a) serial na 9
The_Fallen

Pierwsza do wywalenia to jest Mularczyk - totalne aktorskie dno.

ocenił(a) serial na 9
The_Fallen

Dla mnie to może być byleby było jej mało - w przypadku odcinków z nią w roli głównej wychodzą potworki np "Warszawa".

Walka_dalej_trwa

Jest to bardzo barwna i pozytywna postać! Nigdy nie może odejść z serialu :) Przecież to istna "beka" z dzisiejszych nastolatek - fenomenalna rola, fenomenalny kontrast to reszty Kiepskich!

ocenił(a) serial na 9
krzykros

Tu to się zgadzam - Jolaśka to lustrzane odbicie ok 80% nastolatek w Polsce żyjących imprezami i wizytami w sklepach i u kosmetyczki.

użytkownik usunięty
The_Fallen

obawiam się, że może to niewiele zmienić, bo nie czarujmy się. odcinki przedjolasiowe nie wprawiały w zachwyt, a teraz przynajmniej jest trochę świeżości w serialu, a dwa ostatnie sezony były bardzo dobre. znam osoby z własnego otoczenia, które są rozczarowane jak puszczają odcinek bez Jolasi, więc pewnie jakąś tam część widowni przyciąga jej postać.

użytkownik usunięty

na miejscu reżysera popracowałbym bardziej nad żukowskim, który ostatnio gra gorzej niż fatalnie.

Waldek jest po to, żeby Jolka miała kogo efektownie i ekspresyjnie bluzgać :]
jak dla mnie, w tym momencie obecność Waldka w tym serialu po raz pierwszy jest uzasadniona.

a jego histerie, "napij się kompotu" i "ty mnie tak wkurzasz, że normalnie !", marnej jakości,
lepiej jakby się w ogóle nie odzywał.

użytkownik usunięty
manning

walduś jest nawet znośny w sytuacjach sam na sam z ferdkiem. ja uważam, że to jest od samego początku genialny duet. filozof i głupek. dlatego dziwię się, że scenarzyści nie potrafią, a może nie chcą tego wykorzystać, robiąc z waldka, którego kiedyś kochała cała polska, jąkającego się przygłupa z napadami histerii. w ogóle ciekaw jestem kto wpadł na pomysł, że waldek ma się jąkać. przecież w pierwszych odcinkach mówił normalnie, stanowczo, spokojnie ,a potem im dalej, tym gorzej. jeszcze za czasów khamidowa spartaczono waldusia, a teraz to już szkoda gadać.

Waldek w Kiepskich jest fenomenem genetycznym : zamiast się rozwijać - zwija się.

chyba w pewnym momencie wygrała koncepcja, żeby Waldek zaczął się jąkać, mówić piskliwym głosem jak jakieś
dziecko i robić miny kompletnego idioty. ciekawe, kto to przeforsował ? był tu Sadza niedawno, ale jakoś żaden
lizus nie wpadł na to, żeby go spytać, kto tak spartolił Waldka.

The_Fallen

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Tak dobry serial zje.... przez jedną żałosną, zupełnie nieśmieszną i do tego wulgarną idio... Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby ją zatrudnić?

ocenił(a) serial na 1
The_Fallen

mym zdanie, aktorka świetnie wykreowała postać Jolasi i jest obecnie najciekawszą osobą , która przebija starą obsadę , dzięki temu , ze przynajmniej coś czyni w serialu , zamiast narzekać , klnąć i rzucać poraz enty te same kwestie

hut334

i pod taką opinią, to i ja się chętnie podpiszę :]

ocenił(a) serial na 10
hut334

No właśnie cały czas to robi - powtarza (a ściślej wywrzaskuje) po raz enty te same kwestie, używając przy tym 5 synonimów jednego słowa + nieodłączne "kuźwa".

jan_niezbedny0

Panie, nie obrażaj Pan, dobre?!

krzykros

A pan, pan tu nie mieszka, niech pan idzie na boczek!

ocenił(a) serial na 7
The_Fallen

Mam nadzieję, że jak najszybciej