Zupełnie nie rozumiem dlaczego wciąż wiele osób tak się zachwyca tym serialem, co was niby tak śmieszy w nowych odcinkach? Świat według Kiepskich był w miarę dobry do 2004~, choć tak naprawdę bardzo zabawnych odcinków było może max. kilkanaście, teraz twórcy ciągną ten serial dalej na siłę właśnie z myślą o takich niewymagających widzach jak niektórzy z was, którzy cieszą japę przed tv jak ktoś powie kurwa.
Co do tych 5 odcinków tej serii, które na razie widziałem, jedynie odcinki Masakra i Zacięta płyta nie były aż tak bardzo słabe co wcale nie oznacza, że były zabawne.. (ani trochę!). Poza tym Andrzej Grabowski nie pasuje już do roli Ferdka, spasł się, wkurza swoich zachowaniem i mową (czasem gada jakby "przez nos"...), ciągle taki naburmuszony chodzi w tych odcinkach, na siłę próbuje być zabawny i jeszcze ta peruka, i różowa koszula eh.... :/
Mnie też nie specjalnie śmieszą... ale licze na jakiś pozadny wiec oglądam od czasu do czasu :P
Panowie z ekipy Świata Według Kiepskich podbili tym serialem całą polske, aktualnie? wydaje mi sie ze Panowie pozapominali po co robili ten serial.. Obecne odcinki nikogo nie śmieszą... coraz czesciej robi sie z tego musical ;( i wstawki melodii i tańców.. zeby tylko zapchac jak najwiecej i zmiescic sie w tych 25/30min... Okropienstwo...szkoda. Naprawde szkoda bo serial był świetny. Ogólnie serial oceniłem na 10/10 bynajmniej nie ze wzgledu na nowe odcinki... odcinki 01-170 były spoko ...aczkolwiek tez nie wszystkie... pozniej im wyzej tym gorzej... Bardzo przykro sie czlowiekowi robi bo ŚWG mogl odejsc w wielkim stylu i zawsze byłby uwielbiany przez widzów.. ale im wiecej nowych odcinkow tym bardziej pierdolą sobie renomę ;/ Stare odcinki z całego serca polecam, nowe stanowczo odradzam... Pozdrawiam
Zgadadzam się, ostatnie odcinki są ani nie śmieszne ani bez przesłania. Jak dla mnie to Świat wg Kiepskich skończył się w 2004 roku jak odszedł z niego Bartek Żukowski który świetnie pasował do roli Waldka.
A te całkiem najnowsze odcinki, kręcone w 2008 roku to DNO DNA!!!
Jakbym miał oceniać ŚwK to za odcinki od roku 1999 do 2004 daje mocne 9, bo odcinki były zajebiste, śmieszne i z morałem, późniejsze serie tak do 2007 roku ocenie na 3, a ostaniej serii daję 1, bo zdownowali ten serial kompletnie, I TERAZ POWINIEN ON SIĘ NAZYWAĆ ŚWIAT WG FERDKA A NIE WG KIEPSKICH, BO JUŻ NAWET MARIOLKA NIE WYSTĘPUJE!!!
Ja uważam, że serial Świat Według Kiepskich, był dobry od odcinka 1 do 298. Dalej to już porażka :(
Nowe odcinki nie są tak dobre jak pierwsze ale i tak są o niebo lepsze niż "M jak miłość"