Świat według Ludwiczka

Life with Louie
1995 - 1998
8,1 55 tys. ocen
8,1 10 1 55312
8,1 11 krytyków
Świat według Ludwiczka
powrót do forum serialu Świat według Ludwiczka

Nieporozumienie

użytkownik usunięty

Jakiś 8-latek uczący o prawach moralnych? Od uczenia są filmy dokumentalne, encyklopedie, ewentualnie teleturnieje, a nie kreskówki, które mają służyć dla odprężenia i dla rozrywki. Nic dziwnego, że śp. Ora i Andrew Andersonowie nie żyją, a "gwiazda programu" ma depresję. Już sam przekaz dyskwalifikuje tę bajkę, ale po obejrzeniu dochodzą jeszcze inne rzeczy (nie chce mi się i ch wymieniać) np.: dłużyzny w fabule niektóych odcinków.

Powiedz szczerze ile ty masz lat ?! W ogóle kto powiedział że masz oceniać te filmy na zlecenie, jeżeli ktoś się zna na filmach to nie jest wstanie ocenić "Pulp Fiction" i "Forest Gump" na 1 chyba że ich w ogóle nie oglądałeś XD, może jeszcze powiesz, że "Skazani na Shawshank" też ocenisz na 1. Skoro uważasz że o gustach się nie dyskutuje to po co są komentarze na Filmweb'ie... a no tak przecież one są do opisywania pogody jaką mamy na zewnątrz?? Naprawdę nie popisałeś się tym tematem. Na początku napisałeś: "od uczenia są filmy dokumentalne, encyklopedie, ewentualnie teleturnieje" to teraz zadam tobie takie pytanie: jakiemu 5-9 latkowi chce się czytać encyklopedie po za tym w encyklopedii nie znajdziesz praw moralnych, jakiemu 5-9 latkowi chce się oglądać filmy dokumentalne, no tak przecież filmy o powstaniu wszechświata na pewno nauczą 5-9 letnie dziecko wszystkiego o życiu. o teleturniejach pojechałeśśśś... wnioskuje ze miałeś na myśli to że w teleturniejach są podawane różne hasła i w ogóle ( na serio nie wydaje mi się abyś miał więcej niż 10 lat). Teraz powiem tobie czemu bajki są lepsze od filmów dokumentalnych i tego co tam napisałeś. Otóż dziecko ciągnie do kolorowych animacji tak jak ćmę do światła, bo dzieci lubią kolorowe rzeczy i hałasując. Proszę zrozum to bo nie chce mi się więcej pisać

użytkownik usunięty
MrLuckyBlade

Hipokryta!
PS. A mnie nie chce w ogóle pisać, bo do niektórych się mówi jak do ściany...

Proszę cie skończ gadać 3 po 3, błagam, jeżeli komuś coś zarzucasz, to chociaż to jakoś udokumentuj, bo jak każdy będzie tak od nie chcenia mówił do kogoś hipokryta albo coś innego to internet będzie wyglądał jeszcze gorzej niż teraz, o ile to możliwe.

ocenił(a) serial na 10
MrLuckyBlade

W pewnej części popieram zdanie MrLuckyBlade.
Możesz mieć inne zdanie o filmach oczywiście ale też jest granica.
Swoimi ocenami myślę że ją przekroczyłeś i nie można patrzeć na ciebie pozytywnie pod tym względem.

Władca Pierścieni 1 , Spirited Away: W Krainie Bogów 1 (za samo to że dostał oscara to już świadczy o jego klasie) , Pulp Fiction 1 , Forrest Gump 1 , American Beauty 1 ,Szósty Zmysł 1

Shrek Forever 10 , Horton słyszy Ktosia 9 , Rocky i Łoś Superktoś 8 (bardzo lubię Łosia ale jest to i tak film na 3 czy 4 :) )

Kogo ze znających się osobników nie zapytamy .Powie to samo co my :)

użytkownik usunięty
micha145

Nie powie.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Kolejny nienormalny.

użytkownik usunięty
micha145

Nie potrafisz po prostu przyjąć krytyki i szukasz dziury w całym.

ocenił(a) serial na 10

Jeśli krytyka jest uzasadniona i ma podstawy to czemu nie ,ale zawsze staram się być obiektywny.

ocenił(a) serial na 10

ufff bogu dzieki, ze juz ci sie nie chce pisac. widze, ze juz troche zmadrzales i nie chcesz sie coraz bardziej pogrążać.

użytkownik usunięty
googaify

Weź się wynoś.

użytkownik usunięty
Elvis007

Odwalisz się z tym spamem?! Poza tym patrz, co piszą w całym temacie, a potem pisz (Albo najlepiej nie, bo to, co piszesz nie nadaje się do czytania i nie trzyma się w ogóle kupy). On nie jest z 92 rocznika (tylko starszego), po prostu takie cyfry przy nicku i to jest w kilku miejscach wyjaśnione.

ocenił(a) serial na 8

Wow aż tak ci to boli? Ja mam jakoś gdzieś co ty do mnie piszesz, bo skoro Andrzej92 to nie ty... to czemu tak cie wkurza moje zdanie? Niech Andrzej92 mi odpisze. A to że nie umiesz czytać ze zrozumieniem to już inna sprawa. Jeśli jednak tak ci zależy żeby się kłócić to proszę bardzo, ja się na prawdę lubię kłócić z ludźmi więc to co napisałeś do mnie w ogóle mnie nie rusza, chętnie podyskutuję dłużej.

użytkownik usunięty
Elvis007

I tak nie ma co spamować i obrażać rozmówcy.

ocenił(a) serial na 8

Obrażam cię? ^^ bo nie wydaje mi się. Szkoda że nie potrafisz sie pogodzić ze zdaniem kogoś innego niż ty sam i nawet winę zrzucasz na innych. Piszesz do mnie to z czym ty sam masz problem. Myślisz że jak ubierzesz coś w ładne zdania to będziesz wydawał się mądrzejszy? xD No ja nie sądzę

użytkownik usunięty
Elvis007

Widocznie nie wiesz, że obrażasz a to robisz.

ocenił(a) serial na 8

Ja cię obrażam? hahaha a to dobre pff. xD Człowieku spójrz na górę i przeczytaj jeszcze raz i dokładnie. Po drugie, moje P.S skierowane było do Ciebie, ale wiedziałam że obrócisz to przeciwko mnie, to takie proste :) Wszystko co pisze obracasz przeciwko mnie i to jest twój atak. Jak ktoś wyraża swoje zdanie że nie zgadza się z twoim, ty od razu atakujesz cytując jego słowa i upierasz się że to ty masz rację, a później obracasz sprawę tak żeby winowajcą był ten który się z tobą nie zgadza. Wiem że jesteś prowokatorem i czekasz aż ktoś napisze i będziesz mógł pokazać swoją internetowa odwagę by się dowartościować. Powiem ci że mnie to nie przeszkadza że się kłócimy, a nawet mi to się podoba bo ja lubię się kłócić z ludźmi. Tak więc chętnie będę kontynuować tę nasz dyskusję

użytkownik usunięty
Elvis007

Prowokatorami są właśnie odpowiadający na mój temat (I na ten też), między innymi ty.

ocenił(a) serial na 8

Tak, tak haha :D Człowieku ty chyba nie wiesz co mówisz. Doskonale wiesz że to co powyżej napisałam to prawda i odwracasz kota ogonem. Piszesz to po to żebym pierwsza przestała pisać, bo jesteś tak dziecinny że musisz zakończyć rozmowę jako ostatni. No cóż dzieciom się ustępuje więc nie będę się już rozpisywać w swoich wypowiedziach, a może już w ogóle nic nie napisze. Nie umiesz się kłócić jesteś w tym do bani co za dzieci . A tak poza tym to ja wyraziłąm tylko swoje zdanie ale widocznie ty tego nie rozumiesz i postanowiłeś kontynułować ta rozmowe żeby wyszło na twoje

użytkownik usunięty

(Mądrzejszy zakończył)

ocenił(a) serial na 10
Elvis007

przeciez to oczywiste, ze andrzej92 to ten sam trol. jak nudne i smutne musi byc zycie tego dzieciaka, ze komentuje bajke z dwoch kont, zeby wesprzec swoja samoocene... serdecznie wspolczuje

użytkownik usunięty
googaify

Weź takich komentarzy nie pisz. Kolejny psychofan, który nie potrafi się pogodzić z negatywnym komentarzem i odnawia na siłę temat siejąc jakieś teorie... Im szybciej przestaną ludzie odpisywać, tym szybciej będzie spokój. To naprawdę nie jest dobre, jak cały czas ludzie krytykują, obrażają, a co gorsza oskarżają osobę, która już dawno przekreśliła Filmweba ze względu na takie wpisy ludzi.

użytkownik usunięty

Ja przekreśliłem filmweb przez takich ja kty, chociaż muszę przyznać, że nie jesteś aż tak zły. Nic do ciebie nie dociera ale przynajmniej nie obrażasz ludzi ;P

użytkownik usunięty

Niby co ma docierać? Pyskówki i wyzwiska?! To do reszty szydzących ma dotrzeć informacja, że nikomu niepotrzebne jest odnawianie tego samego tematu w kółko, w kółko i w kółko, zwłaszcza, że ludzie nie potrafią się pogodzić z negatywnym zdaniem. Weź daj innym przykład i przestań mnie obrażać, bo nie ma to żadnego celu. Raz dałem ten temat i nie rozumiem kompletnie, dlaczego cały czas wy to odnawiacie.

użytkownik usunięty
Mr_Krytyk

Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz takich obrzydliwych komentarzy.

ocenił(a) serial na 10

czy ty masz cos z glowa kolego?...

googaify

On po prostu (najwyraźniej) nie wierzy w to, że jeśli coś służy przede wszystkim rozrywce, to może także być źródłem wartościowych przekazów, morałów, itp.

użytkownik usunięty
Mati9319

Nie próbuj nawet niczego tłumaczyć.

Koleś, o co Ci chodzi? :D

użytkownik usunięty
googaify

Prędzej ty, jak jeszcze odnawiasz milion razy odgrzanego kotleta.

Ty gubisz temat rozmowy, czy jak? Jakie znowu odnawianie odgrzanego kotleta? O_o MOTHER OF GOD

EDIT: STOP! STOP! Już załapałem o co chodzi. Nie było sprawy!

ocenił(a) serial na 9

Ludzie, jesteście dziwni.

Andrzeju !!! Co ja mówiłem o rozrabianiu ? NATYCHMIAST przestań !

użytkownik usunięty
crazy_race

Ty jakiś nienormalny jesteś. Nie ma już co do tego absolutnie żadnych wątpliwości. Ostatni wpis: 21 luty, autor: modrzew94. A tu nagle ty wyskakujesz nie wiadomo z czym. Co za paranoja, że administracja Filmwebu od tak sobie na to pozwala... W dodatku w taki sposób broniłeś nawet "W jak wypas", które przecież jest zdecydowanie najgorszą produkcją Disney XD i to nie tylko moim zdaniem, ale zdaniem właściwie każdego, który się o tym wypowiadał. Ocena 2/10 mówi z resztą sama za siebie... W skrócie mówiąc po co ty tu się wypowiadasz to ja nie wiem i nie chcę wiedzieć, po prostu skończ!

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Ty trollujesz tym Dzieciak kontra Kot przy każdej możliwej produkcji, jakbyś nie wiadomo jak to lubił. Po co w ogóle odtwarzasz cały czas ten sam temat?! Tutaj też won, bo mnie nie sprawia przyjemności ciągłe odtwarzanie tematu sprzed 2 lat przez całkowicie pozbawionej wszelkiej tolerancji Filmwebowej dziczy...

hahaha!!! Nie mam pojęcia kto natłukł Ci takich głupot do głowy. Widzisz kreskówki to wzór do naśladowań dla dzieciaków, które przy okazji rozrywki mogą się czegoś nauczyć. Reasumując "inteligentne" kreskówki stymulują rozwój emocjonalny i intelektualny dzieciaka.

użytkownik usunięty
heniek726

Nie ma pojęcia, po co odpowiadasz na temat, w którym już od dawna nie powinno być żadnego odzewu.

hipokryta?

użytkownik usunięty
heniek726

Pytasz, jakbym jak cię już zdążył tak nazwać, a ja mówię, że nie powinieneś odświeżać tematu.

" jakbym jak cię" nie rozumiem. Nie pojąłeś aluzji.

ocenił(a) serial na 10

Świat według Ludwiczka to bajka mojego dzieciństwa, miła dla oka, śmieszna, ale z przesłaniem. Nawet po tylu latach robi się ciepło na sercu i łezka się kręci w oku oglądając stare odcinki i zarazem przykro, że nie ma nowych. Patrząc czasem na bajki. które teraz oglądają dzieci można jedynie załamywać ręce - głupie, nieoryginalne, kupa śmiechu z niczego, brak przesłania, a nawet czasem i masa przemocy. Przydało by się więcej bajek pokroju Ludiego.