PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28591
6,3 10 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

3x10

ocenił(a) serial na 6

Dobry półfinał sezonu :)

Will umarł był ratując Simmons i przejął go ten obcy. Coulson i Fitz uciekli. Ward umarł był, został przejęty przez to coś i wrócił czyli spełnił swoją misję. Lash na wolności. Ciekawie zapowiada się 2 część sezonu.

ocenił(a) serial na 10
trab1

A co z tymi Ihumans co Hydra miała?

ocenił(a) serial na 6
paula0fm

Lash

ocenił(a) serial na 10
trab1

No nie mów że Lash wszystkich powybijał?. O.O

użytkownik usunięty
paula0fm

Macie jakieś linki do potwierdzonych stron? Wszędzie wirusy xD

Ja korzystam z alltube ale nie wiem czy są tam wirusy, jak wiesz to daj znać. :D

użytkownik usunięty
Arbuziara_

Też już obejrzałem.

ocenił(a) serial na 8

A ja z "cokeandpopcorn" i również nie wiem, czy są wirusy :D

ocenił(a) serial na 6
paula0fm

wyrżnął ich jak byli zahibernowani.

ocenił(a) serial na 8
paula0fm

Owszem, zabił wszystkich. Ale Warda koniec, on nie żyje, jego ciało jest tylko nosicielem tego Pierwotnego Nieczłowieka. Naprawdę ten sezon to po prostu miażdży poprzednie :) dwa

trab1

Nie Ward umarł, tylko Coulson go zabił- w końcu! :D
Umarł Ward, niech żyje Ward. :D
Choć myślałam, że obcy przejął Coulsona po jego spojrzeniu w końcówce na Fitza. Ale na szczęście nie.
Ciekawi mnie co to było za miasto i cywilizacja.
Tak, Lash nie mógł się oprzeć i wybił wszystkich Inhumansów.

Arbuziara_

P.S. Simmons nie zasługuje nawet na kawałek Fitza. Powinien kopnąć ją w cztery litery i znaleźć sobie kogoś wartościowego. Jak wrócili to rozglądał się za Willem, a jak zobaczyła, że go nie ma, to stwierdziła że i Fitz dobry.

ocenił(a) serial na 7
Arbuziara_

Zupełnie się zgadzam. Ale to że Simmons to taka.... i owaka jest, tylko dodaje pikanterii :) jeszcze się zejdą, i jeszcze Fitz się zorientuje z kim ma do czynienia :)

ocenił(a) serial na 9
duzyszef

Wątpię, on świata poza nią nie widzi... A dobrze by było.

duzyszef

Watpie,zeby Fitz mial z nia byc. Juz dawno by sie zczail jakby nie byl zakochany, ale biedak jest we frendzone i nic chyba na to nie poradzi.

Arbuziara_

Ja na miejscu Fitza bym jej nawet kijem nie tknela

Arbuziara_

Dokładnie to samo pomyślałam. Totalnie go olała jak wszyscy wychodzili. To wyglądało tak, jakby nawet nie przejmowała się tym czy on przeżył czy nie. Zobaczyła, że Willa nie ma to jej się przypomniało, że został jej Fitz który też się nada. Rozumiem, że ona kochała Willa, ale kurde no. Fitz niejednokrotnie poświęcił dla niej własne życie, chciał ściągnąć dla niej swoją konkurencję z innej planety. Poza tym wydaje mi się, że ona może mieć do niego o to pretensje a FitzSimmons zostanie rozdzielone na zawsze. W każdym razie mega się cieszę, że przeżył. Długo czekałam aż się zejdę ale teraz się zastanawiam, czy ona na niego zasługuje.

PanicStation89

Jemma nie zasluguje na Fitza.

użytkownik usunięty
Arbuziara_

Cywilizacja zapewne zbudowana w jakiś sposób przez naszego Mavetha. Swoją drogą żałuję Warda, był moją ulubioną postacią. Na szczęście Dalton zostanie w serialu-ciekawe na jak długo.

ocenił(a) serial na 8

treść Ale Maveth to nazwa planety a nie tego kogoś:) Ten ktoś nie ma jeszcze swojej nazwy;) I chyba jest wymyślony na potrzeby serialu. Bo kompletnie nie kojarzę takiego kogoś...może dlatego że z Inhumans nie znam prawie nikogo;D

ocenił(a) serial na 9
Arbuziara_

te pewnie jakies miasto inhumansow bo oni mieli wiele takich swoje placowek, no ewentualnie cos kree

ocenił(a) serial na 9
trab1

Will miał w głowie coś co wyglądało jak gąsienica i to wyszło z jego głowy kiedy Coulson z Fitzem wracali. Potem w głowie Warda było widać ten sam kształt.

użytkownik usunięty
michal98_filmweb

W ogóle jak Ward/Maveth wrócił? Przeżył wybuch?

Lash przeżył serię z pistoletu w pierś więc dla takiego potężnego Inhumana to jak splunąć ;)

mg1111

Szkoda, że Fitż nie wpadł na pomysł żeby ciało Warda spalić jak Willa... No, ale wtedy nie byłoby II części sezonu. :D

Arbuziara_

Szkoda, że ogólnie nie domyślili się, żeby po powrocie Coulsona i Fitza zamknąć portal, a nie od razu zwijać żagle. Bo po co? :-p

Mr_Nice90

Portal sam się zamykał - maszyneria Hydry otwierała go tylko na 61 sekund (to w tej sprawie Simmons poprawiała Malicka). Dlatego SHIELD zadbało jedynie o zasypanie wszystkiego pod gruzami zamku.

Caskett12

Zgadzam się, ale dobrze wiedzieli,że oprócz Coulsona i Fitza przez portal może przejść jakiś potężny wróg więc mogliby go zamknąć od razu po przejściu po prostu rozwalając tą całą aparaturę hydry, bo z tego co było widać ta cała kreatura przeszła niepostrzeżenie przed bombardowaniem. Więc ekipa wyszła z pomieszczenia zostawiając otwarty portal.

ocenił(a) serial na 9
mg1111

Trochę dziwne, że Inhumanem jest jakiś robak :P

michal98_filmweb

Wydaje mi się, że bardziej chodzi o "świadomość", pokazali ją w formie glutowego robaka.

(W jednym z odcinków DW był motyw, że szatan zostawił oddzielił umysł od ciała i tym umysłem kogoś opętał i chciał uciec z planety- taki podobny motyw mi się skojarzył.:))

ocenił(a) serial na 8
Arbuziara_

Mi sie zdaje że Pierwotny to nie świadomość, tylko zauważ że jak "wszedł" w Willa to ciało Willa nie miało pół nogi. Czyli w skrócie on sie w ciele nosiciela rozwija, i czeka na zbudowanie własnego, silnego ciała.
I w sumie takim potężnym ciałem jest ciało Lasha - które nasz Pierwotny pewnie i tak jakoś ulepszy :)

Aiden19

Chodzi mi o to, że Inhuman nie jest robakiem, a w ten sposób przenosi swoją świadomość. W ogóle nie wiemy czy Inhuman miał jakieś ciało, a jeśli tak, to co się z nim stało, możemy się tylko domyślać. (Przynajmniej mi o ciele nic nie wiadomo)
Więc ja sobie tłumaczę w ten sposób powyższy- coś stało się z ciałem i Inhuman musiał znaleźć sposób żeby przetrwać, czyli przenieść świadomość, swoje "ja". (Co oczywiście nie wyklucza teorii, że Inhuman buduje swoje własne, lepsze ciało i do tego potrzebuje nosiciela.) Choć nadal uważam, że ten robak to nie jego prawdziwe ciało. Chociaż, to są Agenty, tu wszystko możliwe. :)
A ja myślę, że Lash będzie odgrywał kluczową rolę w II części sezonu i okaże się, że tylko on z siłą i tym swoim parciem na zabijanie Inhumansów będzie w stanie pokonać tego pierwotnego. (I jeeej reszta mu podziękuje, że wcześniej zabił tamtych Inhumansów, bo byliby armią pierwotnego.- Nie no tego się nie spodziewam. :D)

ocenił(a) serial na 8
Arbuziara_

Pierwotny napewno nie zadowoli sie byle byle, Lash to taki miniHulk, ma mocne ciało. Choć to pewnie dla Pierwotnego będzie za mało :)

Arbuziara_

Podobnie bylo z seria REC.

ocenił(a) serial na 9
Arbuziara_

albo ten pierwotny szuka jakiegos mocnego i silnego nosieciela aby sie w nim ulokowac i tylko lash bedzie tego godny, wiec tarcza bedzie chciala chronic lasha

ocenił(a) serial na 9
Aiden19

jak dla ton pierwotny zmienia ksztalty bo tak latwiej wytlumaczyc, ze w nodze willa nic nie bylo

ocenił(a) serial na 10
Aiden19

Ha, właśnie chwilę temu o tym wspomniałem w innym temacie.Lash będzie albo jego nadzieją, albo jego grobem.Nie bez przyczyny Hydra go wybrała.

ocenił(a) serial na 9
Arbuziara_

Co to DW ?

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Doctor Who :)

ocenił(a) serial na 9

Też mnie zastanawia jak wrócił. W czasie, gdy Coulson i Fitz wracali, to coś dopiero wychodziło z głowy Willa.

Mam jednak pewną teorię. To wyczuwało krew i nagle bardzo szybko znajdowało się obok. Możliwe, że jakoś podążyło za Fitzem na Ziemie, bo krwawił.
Podejrzane już dla mnie było, że Fitz na planecie krwawił i to coś się nie zjawiało. Tak więc nie było dla mnie zaskoczeniem, że Will był tym.

michal98_filmweb

nie znamy dokładnego czasu, w którym "robal" wyszedł z głowy, a w którym C. i F. wrócili na ziemię. Mogło być, że Mac dał znak do odpalenia, gdy wszyscy zdołali uciec. Widać to chociażby w pozycji kapsuły, która nie wyleciała stricte z zamku, tylko obok.

michal98_filmweb

Musialo to byc juz w ciele Willa gdy Fitz krwawił

I tak dla uściślenia: Maveth to nazwa planety, imienia naszego Inhumana nadal nie znamy

użytkownik usunięty
mg1111

Wiem, dlatego używam Maveth jako imienia tego Inhumana, bo po prostu łatwiej się połapać o kogo chodzi.

Teraz, roboczo możemy nazywać go Ward :)

Ech... całe trzy miesiące... oby Agentka Carter nie zawiodła...

ocenił(a) serial na 9
mg1111

maveth to ta planeta a na tego "dziwnego" to raczej pierwszy sie mowi

To Maveth to nazwa planety nie tego czegos. Przynajmniej wg Marvel wiki. Jak dla mnie To cos co wychodzilo, ten robakoglut to tylko jego uklad nerwowy albo cos w tym stylu. Bycmoze po to wlasnie wysylali tych ludzi na smierc, zeby ten koles mial kogo opetac i zeby nie umarl. A ta cywilizacja to moglo byc tak, ze ten inhuman po prostu na poczatku opetywal ich, zabijali jedno cialo, wchodzil w kolejnego itd.

użytkownik usunięty
xar_15

Wiem, ale już tłumaczyłem, że nie dosyć, że Maveth ładnie brzmi, to jeszcze nie znamy imienia tego Inhumana, a Wardem ciężko go nazywać. Do tego Mallick mówił, że przez portal przejdzie tylko "śmierć", czyli...maveth.

ocenił(a) serial na 9

najbezpieczniej mowic pierwszy :P

ocenił(a) serial na 9
xar_15

dokladnie, tez mi sie tak wydaje. pewnie ten pierwszy szuka jakiegos silnego organizmu w ktorym mogl by zamieszkac na stale a pewnie tylko w inhumansach moze mieszkac jakos dluzej. w drugim sezonie ktos tam ze zaswiatow powiedzial, ze monolit jest smiertelny tylko dla nieludzi wiec moze o to z nim chodzi

michal98_filmweb

Przypomniały mi się star gate i tam też rasa obcych w formie robaków przejmowała ciała ludzi.