PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=594595}

Alphas

2011 - 2012
6,7 3,0 tys. ocen
6,7 10 1 2968
Alphas
powrót do forum serialu Alphas

2x03

ocenił(a) serial na 6

świetny odcinek i tak jak liczyłem Kat wniosła do serialu trochę świeżości i humoru "Przydam wam się,jestem zarąbista" xD że Rachel będzie kręciła z Johnem było wiadomo od pierwszej sceny natomiast Gary mnie zdziwił...10 sekund krzyku bo zabili Anne ? trochę dziwne xD Bill pewnie swojej tajemnicy długo nie ukryje jak to było z Hicksem i najgorsze:za odcinek wraca Nina (a tak się dobrze oglądało) ale nie będzie po dobrej stronie mocy...

ocenił(a) serial na 6
kamil665544

debilny FW

rozmowa Lee z Parishem była całkowicie bez sensu a mogli z tego zrobić jakiś ciekawy cliffhanger ;
promo jeszcze nie ma ale jest teaser http://www.alphastv.net/2012/08/teaser-for-alphas-2x04-when-push-comes.html

kamil665544

''świetny odcinek i tak jak liczyłem Kat wniosła do serialu trochę świeżości i humoru'' chyba oglądaliśmy dwa różne seriale ;/ Kat nie wniosła do serialu praktycznie nic , a ten odcinek był chyba najgorszym ( choć i tak fajnym ) ze wszystkich Alphas ... zwłaszcza że nie było Niny ( <3) ;< nie mogę się doczekać następnego ;]

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

jak to nic ,nauczyła Billa jak lepiej panować nad swoją siłą ^^

kamil665544

Ale mimo to nie przypadła mi specjalnie do gustu ;/

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

a jakby w odcinku była Nina to byś ja polubił :D ?

kamil665544

Może xD

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

haha wracając do odcinka to żałuje że nie pokazali jak Ivan pluje kwasem :< i ciekawe czy Kat zapomni o Alphas Team za miesiąc...

kamil665544

To by było nawet zabawne gdyby zapomniała ;D choć tak się zastanawiam czy te informacje nie zostają w podświadomości Kat a wtedy Nina (<3) mogła by jej przypomnieć ...

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

niemożliwe,Kat zapomniała przecież hot doga :D a nina (celowo z małej i bez ' <3') nie ma mocy jak Matt z herosów (gmeranie w pamięci)

kamil665544

jakoś nie mogę do końca ogarnąć czy ich moce mają jakąś granicę ....

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

wszystko ma swoją granicę :D
Cameron Hicks-jego moc nie działa pod wpływem stresu
Nina Theroux-jej moc wymaga kontaktu wzrokowego,nie może wpłynąć na grupę ludzi oraz na osoby o podobnej mocy(*Jonas Englin) i wyjątki (Gary)
Bill Harken-jego moc działa na krótki czas i po użyciu jest bardzo wyczerpany
Rachel Pirzad-kiedy wyostrza jeden zmysł ,inne nie działają
Gary Bell-nie może odczytań fal Nokii oraz zbyt dużo fal na raz może go "przeładować"
Kat-po miesiącu traci pamięć

*Jonas dla przypomnienia potrafił ukazać ludziom 'światło'

kamil665544

Ale Rachel często wzmacnia zapach a jeszcze nigdy nie pokazano nam by była w trakcie tego ślepa ;oo (wybacz że szukam takich luk xD )

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

z tym nie działają to przesadziłem ,kiedy wyostrza jeden zmysł inne są o wiele mniej skuteczne ale potrafi je też całkowicie 'odciąć' :D (ale to już wszyscy wiemy) ta luka to bardziej twórców serialu a nie moja haha :P

kamil665544

:) a wracająć do odcinka i tak cieszę się że Kat nie ma zdolności do adaptowania zdolności Alpha (bo tak wnioskowałem z spojlerów ) ponieważ wtedy akcja była by zbyt prosta ;/

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

oglądasz herosów ? tam była taka jedna Monica i miała taką samą moc jak Kat
http://www.youtube.com/watch?v=T67aZGRU7WA&feature=related trzymała filmiki na ipodzie i w razie czego miała wszystko pod ręką :)

ps czemu mam wrażenie że tylko my to oglądamy ? haha

kamil665544

co jak co ale ta scena zajebista xD kurde teraz jeszcze bardziej utwierdziłeś mnie w przekonaniu że postać Kat jest trochę na siłę .. ostatnio rozmawiałem z moim kolegą i on po obejrzeniu połowy 1 odcinka stwierdził że nina jest brzydka a rachel to ''żydówa''

hmmm już się nie kolegujemy xD

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

nie no niny nie lubię ale brzydka nie jest ;x

kamil665544

no raczej :) ten gościu ma jakieś wypaczone spojrzenie na świat xD

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

każdy ma inny gust xD

kamil665544

cóż w jego przypadku trudno nazwać to gustem ... ;x

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

skoro nie gust to może...upodobania haha =D

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

jeśli po tym trailerze nie znienawidzisz niny to narysuje ci puchar :O
http://www.youtube.com/watch?v=FC72ScUtjlI

kamil665544

Ja też oglądam hehe ;p nie jesteście sami :)

Kat nie tyle co wniosła co zapewne wniesie :) Jej zdolnośc w moim mniemaniu się bardzo grupie przyda, skoro potrafi się nauczy czegoś "natentychmiast". mam nadzieję, że zostanie na stałe.

Orchidea_wroc

kamil zniszczyłeś moje życie -,-

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

ciesze się :D przejrzałeś na oczy :>

kamil665544

super, po prostu super -,- zniszczyli taki fajny serial ;o chyba nawet nie obejrzę tego odcinka

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

a może to jakaś alfa kameleon ,która kopiuje wygląd i moc...a może to altNina z równoległego wszechświatu..No dobra nie łudź się to nina ! :D buahahahaha

kamil665544

chyba zaczynam cię nienawidzić ;D ale zawszę się mówi że nina nie kontroluje do końca swojej mocy może to jej wina ;/ albo może ma rozdwojenie jaźni xD

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

z tym nie kontroluje to chyba chodziło o to że jej nadużywa(na Cameronie,obraz Van Gogh'a)
ninie po prostu odbiło i (jak na razie) nie ma na to wymówki :D

kamil665544

http://www.filmweb.pl/serial/Alphas-2011-594595#poster-11 *angielski napis mi tak powiedział ;D

A może ten gościu w tym klubie ją kontroluje ? xD Moje szukanie wymówki dla Niny mnie przeraża o.O

ocenił(a) serial na 6
DeathOfMe

to Tommy -jej były i nie zapowiada się by był alfą

"While investigating a string of crimes, the team realizes that they are looking for Nina, who had gone *AWOL, and try to stop her before she hurts HERSELF. " oby tylko nie zrobili z niej 'złej' sezonu

*Absent WithOut Leave → nieobecny bez usprawiedliwienia

kamil665544

ogólnie wkurza mnie jak łatwo w serialach robią z tajemniczych kobiet mających własne zdanie zwykłe dzi*ki ( od razu przychodzi mi na myśl Effy ze skins i to co robiła w 3 sezonie ) ;o