PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63897
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Arrow S03E05

ocenił(a) serial na 9

Odcinek w sumie średni, śmiesznie było zobaczyć Felicity w emo-wersji, poza tym nic specjalnie
ciekawego się nie działo. Jednak zakończenie, MIAZGA!
Jak sądzicie Roy ma takie koszmary po prostu czy dlatego, że zabił Sarę?

marchewsz

Nie wiem i nawet już nie próbuje spekulować, tak oni nam mieszają w głowach, że człowiek w końcu sam zapomina jak się nazywa. Chociaż szczerze to wątpię.
Co do odcinka: mi się podobał, przyjemniejszy w tonie niż poprzednie- tak naprawdę miał wszystkiego po trochu: dużo akcji, dramy, humoru i tajemnicy. Mnie jedno trapi jakie prawdziwe intencje ma Merlyn wobec Queenów i czy Thea będzie po stronie Olivera, gdy w końcu dowie się o nocnej działalności brata.
Wszystkie sceny jak dla mnie raczej na plus, trochę mogliśmy złapać oddechu po ostatnich odcinkach, baa i nawet Laurel była łatwiejsza do przetrawienia, chociaż ta jej apodyktyczność i nierozważne wydawanie swoich rozkazów działa mi na nerwy; dobrze, że Quentin w końcu trochę jej wygarnął.

BlueRose_0709

"baa i nawet Laurel była łatwiejsza do przetrawienia, chociaż ta jej apodyktyczność i nierozważne wydawanie swoich rozkazów działa mi na nerwy; dobrze, że Quentin w końcu trochę jej wygarnął."
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że znów - poniekąd - powielane jest rozpisanie postaci ala coś z s2..

" i czy Thea będzie po stronie Olivera, gdy w końcu dowie się o nocnej działalności brata. "
Stawiam na trzy oczywiste wyjścia:
- Thea znów stwierdzi, że brat ją okłamywał, wróg nr 1;
- Thea znów stwierdzi, że brat ją okłamywał ale będzie z niego dumna, nie będzie mowy o wrogu - może nawet przyłączy się do ekipy jako 'Speedy' (chyba nie bez powodu twórcy postanowili ja wyszkolić);
- będzie jedno i drugie: po odkryciu prawdy najpierw teoretycznie wróg z Malcolmem, po czym sojusz z Oliverem aby pokonać.. Malcolma. Wydaje mi się, że będę chcieli w pewnym momencie zrobić wewnętrzny konflikt u Thei z możliwością wyboru przynależności lub opcji 'kto jest prawdziwym wrogiem', to byłoby całkiem dobre, wg mnie : )

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Co do zabicia Sary, w odcinku 6 i 7 ma się pojawić postać Cupid. Babeczka strzelająca z łuku ;)

Ra_s_al_Ghul

@Ra's, jak możesz, już w 2 odcinku pojawił się Komodo xp

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Za dużo trochę tych łuczników,nie uważacie? A tak w temacie,to ja już nie mam żadnej teorii.Sam nie wiem,co myśleć.Albo Roy'owi ktoś miesza w głowie i stąd ten koszmar,albo to skutek mirakuru (ponoć wyleczony), może cofają się powoli skutki działania leku? Nie widzę tak na trzeźwo motywu,dlaczego miałby zabijać akurat Sarę,chociaż na mirakru to i Theę chciał zaciukać,choć w pewnym momencie próbował się kontrolować.No i dziwne też,jak widzieliśmy,że on "gołymi rękami" wpakował jej te trzy strzały,a do tego troszkę pary potrzeba.Sam nie wiem,co o tym wszystkim myśleć.Albo to jest zaczątek większej historii,albo zwyczajna zmyłka.Za dużo na raz niewiadomych.Malcolm,Liga,teraz akcja z Roy'em.Coś się święci.

ocenił(a) serial na 8
matiiii

No ale Komoda to się nie okazał jakiś wymagający przeciwnik ;)

Ra_s_al_Ghul

Wybacz, myślałem, że pisząc o Cupid miałeś na myśli, że to może ona zabiła Sarę (coś jak właśnie zmyłka z Komodo).

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Każdy kto używa łuku mógł to zrobić ;)

Ra_s_al_Ghul

Ale byłyby jaja gdyby za morderstwo Sary odpowiadała Cupid, zazdrosna o Olivera, haha xD

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Jaja by były gdyby Cupid miała jaja ;p

Ra_s_al_Ghul

Transwestyta Cupid, haha xD

BlueRose_0709

Mnie od samego początku zastanawia, kim tak naprawdę jest nowy szef QC, jak mu tam... ten od wizji Star City.

Lili89

To Ray Palmer ( gość który w przyszłości będzie atomem(superbohaterem))

dagon1911

O, dzięki :) czyli, że będzie tym dobrym? Dopytuję bo kompletnie nie ogarniam komiksów :/

Lili89

Tak dobrym będzie potrafił zmniejszyć się nawet do rozmiarów atoma ( stąd ta nazwa )

marchewsz

Fajna sekwencja treningowa na początku odcinka. Było do przewidzenia że jak będzie dużo Feliciy będzie też sporo humoru.
Fajnie, że Malcolm się pojawia. Ewidentnie coś kombinuje.
Jakoś nie chcę mi się wierzyć że to Roy zabił Sarę. Scenarzyści podgrzewają atmosferę. Podejrzany był Komodo, potem Malcolm, a teraz Roy.

ocenił(a) serial na 10
greet

Mi się nie wydaje by Roy zabił Sarę. Jaki by miał mieć powód ?

max2244

mirakuru jako wystarczający powód . Po takim cliffhangerze, gdyby się okazało jednak że to Merlyn lub Al Ghul zabił nie byłoby już takie szokujące. A co myślicie o Thei na zlecenie Merlyna?

BlueRose_0709

Wydaje mi się, że Thea na zlecenie Merlyna to za wczesny.. nie, chwila, za mało w zasadzie wiemy, czy w ogóle już kogoś zabiła albo czy była jedynie ograniczona do treningów z ojcem? (przez treningi z ojcem rozumiem to, co zostało nam ukazanie i ew. wariacje)

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Thea odpada,jak pisałem już wcześniej.To jeszcze nie ten etap szkolenia.Malcolm urabia ją powoli,bez zbędnego naciskania.Mogła sobie do tej pory "posparingować" itd. ale zabicie kogoś z zimną krwią,to nie to samo.Thea się zmieniła,ale nie aż tak,chociaż niby kiedyś strzeliła do Malcolma,ale to inna sytuacja,jej emocje i uczucia wobec niego po tym,co stało się z Tommym wzięły górę.Sara niczym jej nie zawiniła.

mario_1981

Racja, przecież Sara nawet chyba pracowała na barze u Thei, nie miałoby to najmniejszego sensu (już właśnie nawet nie wnikając czy Thea zabija czy też nie).

ocenił(a) serial na 8
mario_1981

A myslisz że Thea jest szczera wobec Oliviera? ;) eee nie sądzę :)

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

Szczera nie jest,ale i on nie mówi jej prawdy (i nigdy nie mówił). Przyjął,że Thea nie spotkała Malcolma,choć zauważył pewną zmianę w jej zachowaniu itd. ale nie może tego na razie powiązać.Ona raczej póki co nie zabija,przynajmniej takie miałem wrażenie po scenie,kiedy opuszczała Malcolma,a ze jest lojalna w pewien sposób wobec niego,to inna sprawa.On też szykuje coś grubszego i dopiero wtedy Thea będzie musiała się wykazać,może nawet każe jej zabić brata ujwniając,że jest Arrowem i odpowiada za śmierć matki itd.

ocenił(a) serial na 4
max2244

ja z ciekawości sprawdziłem czy naprawdę roy mógł zabić sare
1 w pierwszym odcinku na końcu gdy sara umiera słychać puszczenie cięciwy
2 to niemożliwe żeby roy trafił 3 strzałami rzucając je z ręki
a zatem wątpię aby to był on

ocenił(a) serial na 10
jachomir99

Trafiłby gdyby ustąpiły,choćby czasowo,skutki działania leku na mirakuru.Może być tak,że to powraca i zanika i miesza mu to przy okazji w głowie,ale potem jest na powrót normalny i nic nie pamięta.Dziwne to wszystko jest i nie mam zupełnie punktu zaczepienia.Jeśli coś takiego działo by się z Roy'em,to jak reaguje Slade?

ocenił(a) serial na 9
max2244

możliwe że po wyleczenie z mirakuru ma jakieś rozdwojenie jaźni i dlatego jest wiecznie zmęczony i mało sypia ;) albo ktoś mu mąci w głowie

ocenił(a) serial na 8
marchewsz

Odcinek bardzo dobry. Co do wcześniejszej kwestii jako Ivo mógł być ojcem Felicity. W końcu wyjasnili, że nie.
Mi się zdaje, że mamy dwie możliwości. Albo Mirakuru przestało działać i Roy znów zamienia się w bezmózgiego choleryka za dużą siłą, albo ktoś miesza mu w głowie. I na forum amerykańskim jedna osoba może mieć dobre przypuszczenia, co do tego. Czyli mógłby być to ktoś z H.I.V.E. zważywszy, że tam zawsze jest ktoś z umiejętnościami telepatii i mieszania w głowach.

DarkAnghelus

Myślisz, że byłoby to możliwe, gdyby to Wells był ojcem Felicity?

DarkAnghelus

tylko ciekawe czy jak sie okaze ze Roy zabil Sare pod wplywem telepati to czy Laurel bedzie strzelac z cipy zeby go zabic(mam na mysli Roya)

ocenił(a) serial na 8
mania19

haha no z nią wszystko możliwe :P nawet z cycek może :D

bzyczek881126

w koncu boksuje to moze go pobije haha

ocenił(a) serial na 8
mania19

no taak... ona wyskoczy w rękawicach bokserskich i bedzie chciała mu dokopać a Roy zrobi swój słynny "Jump" i pogna gdzie pieprz rośnie :D

ocenił(a) serial na 10
mania19

Tak tak,chyba jak Roy wykona swój popisowy numer z saltem w powietrzu i nadzieje się prosto na jej pięść.

mario_1981

padlam ze smiechu :)

ocenił(a) serial na 8
mario_1981

Nadzieje się na jej sutek ;p

ocenił(a) serial na 8
DarkAnghelus

Możliwe że ktoś miesza mu w głowie hmm ale kto taki? A co do mirakuru to myślę że jednak te antidotum powoduje że mirakuru nie działa. Wydaję mi się że Slade powróci bo będzie teraz jak w komiksach że zrobią z niego super żołnierza w Santa Prisca. Myślę że żona Diggla nie jest z nim do końca szczera i coś razem z Amandą knują. Slade jest bardzo dobrze wyszkolony i teraz dodać mu znowu ponad przeciętnej siły z tym że na stałe to byłoby coś pięknego.

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

To fakt,Amanda to kawal suki,a Lyla nie musi wszystkiego wyśpiewać Johnowi.A Slade jest cenny nawet bez super siły,a jeśli jednak by mu ją "dali" to już nawet lepiej niż dobrze.

ocenił(a) serial na 8
mario_1981

Czekam cholernie na prawdziwą wersje Slade'a, być może teraz właśnie wszystko nabierze kolorów :) i nie będą już kombinować z tą Nolanowską "rzeczywistością" ;) tylko zrobią postaci takie jak w komiksach.

ocenił(a) serial na 8
marchewsz

dla mnie odcinek genialny, z dużą dawką humoru, ale nie obyło się bez minusów :P
na plus:
- zdecydowanie pierwsza sekwencja walki, po prostu cudo, ciekawie każdy rozpoczyna dzień, nawet Felicity :D
- MamaSmoak- genialnie zagrana, zarówno przy scenach komediowych jak i tych dramatycznych, miejmy nadzieję, że pojawi się jeszcze w ty sezonie
- flashbacki ukazujące i zagłębiające się bardziej w sferę uczuciową Felicity
- pierwsze spotkanie TeamArrow i MamySmoak ( ich reakcja i miny nie do opisania )
- cliffhanger na koniec- jednym słowem: What the f***k???? no to pojechali, ale przynajmniej tak jak napisał greet "scenarzyści podgrzewają atmosferę", wątpię aby to Roy zabił Sarę, te jego sny bardziej mają służyć temu żeby sobie przypomniał że pod wpływem Miracuru zabił dwóch policjantów, a koszmary z Sarą tylko są takim katalizatorem, ale z drugiej strony jeżeli lekarstwo na Miracuru zaczyna tracic swoją moc to ciekawe jak tam DEADSTROKE się czuje w swoim SuperMaxie na LianYu :P oj tyle możliwości...:D
- sceny Olicity :D
- Lance - bardzo mądry człowiek, może w końcu wpłynie jakoś na swoją córeczkę i zrobi coś ona ze sobą :P

a na minus oczywiście dla mnie jedna osoba LAUREL i tyle w temacie, chociaż zdecydowanie wolę jej sceny z Wildcatem podczas treningów niz jakby miała się odzywać i działać jako "District Attorney"

sezon 3 zaczął się naprawdę bardzo dobrze, z niecierpliwością czekam na nast odcinek :)

bzyczek881126

"ale z drugiej strony jeżeli lekarstwo na Miracuru zaczyna tracic swoją moc to ciekawe jak tam DEADSTROKE się czuje w swoim SuperMaxie na LianYu :P oj tyle możliwości...:D"
Jeśli rzeczywiście okazałoby się, że chodzi o mirakuru (osobiście w to wątpię), to skoro Roy ma takie schizy to Slade powinien widzieć 1000 razy więcej Shado niż do tej pory xd

ocenił(a) serial na 8
matiiii

no dla mnie wersja że to Roy zabił Sarę wydaje się za prosta tym bardziej że mamy dopiero 6 odc a ta sprawa rozciągnie się na pewno na cały sezon. no Slade z Shado może już tam na schizie rodzinę założyli :P

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

ponoć w 9 odcinku ma się okazać kto zabił Sarę.-więc wątpie żeby to był Roy-pozatym nie widze powodu dla którego miał by ją zabić.

MagdaLena121

W sumie liczę na ten 9 odcinek - gdy byłoby wiadomo pociągnęli by resztę wątku właśnie uwzględniając już sprawcę. Inaczej będzie to zabawa w kotka i myszkę rodem z 'The Blacklist' przez cały sezon.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

też mam nadzieje ze już w 9 odcinku dowiemy się kto zabił Sare bo przeciąganie tego na cały sezon nie wyszło by zbyt dobrze.

ocenił(a) serial na 8
matiiii

A w 9 odcinku nie ma pojawić się Ra's i nie ma to być też crossover z Flashem?

Ra_s_al_Ghul

W temacie o spoilerach i na forum Flasha czytałem tylko, że oba odcinki nr 8 obu seriali będę crossoverem, później wszystko wraca do normy najwidoczniej : )

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

a w 9 odcinku ma sie pojawic ras z tego co pamietam.

ocenił(a) serial na 10
pyrazginerz

szczerze? nic o tym nie czytałam więc nie wiem. są spekulację bo w 9 odcinku ma stoczyć najdłuższą walkę jaka była w Arrow- wiele osób myśle że ta walka będzie właśnie z Ras'em ja natomiast uważam że to by było zbyt proste i walczyć będzie z Malcolmem.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

A co jeśli Arrow i Malcom będą walczyć po tej samej stronie z Ra'sem który będzie chciał zabić Thea? ;p takie tylko przypuszczenia.

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

a myślisz ze już w p odcinku dadzą nam wielką walkę z Ra'sem? bo mi się wydaję ze to jest przeznaczone na drugą połowę 3 sezonu.