Właśnie jestem po emisji pierwszego odcinka nowego sezonu. Co tu dużo gadać -
zapowiada się świetnie! Najbardziej istotną zmianą jest oczywiście przemiana Waltera.
Prawdziwy z niego badass teraz! Wie czego chce i wie jak to osiągnąć. Laptop Gustavo
ukryty w policyjnym magazynie? Żaden problem!
Pierwszy odcinek pokazał także w którą stronę cały sezon prawdopodobnie pójdzie ( po
emisji była także zapowiedz kolejnego odcinka). Walter wraz z ekipą przejmie schedę po
Gustavo i chyba tylko Hank będzie mógł im przeszkodzić. Czuje też, że jak zwykle namiesza
Skyler.
Interesujące są także fragmenty w których Walter ma długie włosy. Wszystko wskazuje na
to, że jest to przyszłość i nasz główny bohater prawdopodobnie się ukrywa bądź szykuje
jakąś większą akcję ( został zdemaskowany?).
Pozostaje czekać tylko na kolejny odcinek! :)
Ta trucizna nie była wykradziona przez grubasa, tylko przez Waltera w momencie, kiedy razem palili papierosy przed pralnią. Reszta się zgadza :)
Ano możliwe,bo pamiętam dawne spekulacje gdzie ludzie pisali że ten gruby kiedy obmacywał Pinkmana zabrał fajke,
Całkowicie nie wiadomo, ale bardziej prawdopodobne jest to, że Walter zabrał truciznę, w końcu to była taka dziwna scena bo Walter nigdy nie palił i nie zamierzał palić papierosów, a tu taka niespodzianka :) jeszcze jest jedna możliwość - podczas ich kłótni w mieszkaniu Jessego.
a i ciekawa teoria z tą sceną, ale dlaczego potem jest scena, w której Gus je obiad z Jessem i on DALEJ ma tą fajkę?
Mi wydaje się, że to wielki ochroniarz Saula to zabrał. Przecież Saul podając Waltowi fajkę w worku mówi, że nadstawiał tyłka i Huell też, bo ma palce jak hot-dogi i mógł spokojnie zgnieść tą fajkę i pozabijać wszystkich w biurze.
A Madrigal? To jest jakiś kartel? I podoba mi się ten pomysł, z miną Hanka, podczas pakowania laptopa. On jest wścibski, nie zawsze przestrzega zasad, mógł go włączyć, i poprzeglądać nagrania, może być i tak.
Madrigal to niemiecka firma będąca właścicielem Los Pollos Hermanos, pralni i bóg wie czego jeszcze. Krótko mówiąc szefowie Gusa.
Np stąd: http://www.youtube.com/watch?v=FIQ2F3T1ydM <- 0:11
Hank węsząc wokół Gusa dogrzebał się do Madrigal i odkrył, że ta firma finansowała jego operacje, sprowadziła sprzęt do pralni itp.
Wątek Madrigal przewija się na anglojęzycznych forach praktycznie od końca czwartego sezonu, sam bym pewnie do tego nie doszedł. Poza tym jako źródło informacji i odświeżacz pamięci polecam http://breakingbad.wikia.com
No właśnie, skąd? Coś pominąłem w odcinkach? Zdawało mi się, że oglądałem pilnie :D.
UP: A, zapomniałem o tym, że Hank do tego dotarł. Dzięki tęż za linka do wiki, na pewno poczytam, jak czegoś zapomnę.
Obczajcie sobie "oficjalną stronę" Madrigal
http://www.madrigalelectromotive.com/
Napisal bym mi ktoś dokładny link do tego odcinku ? Tylko żeby nie potrzeba było programu do torrentów .
Sam znajdź sobie w sieci, a nie prosisz innych, o podawanie linków. Tak ciężko wpisać "breaking bad s05e01 peb", albo coś podobnego? Takich filmów nie ogląda się online, w takiej jakości, to jest skandal. Ten film trzeba oglądać w dobrej jakości, a nie z jakiegoś byle serwisu :P.
Moze bys uprzedzil o spoilerach ! Po za tym jak mozna taki serial ogladac za dnia i nie poczekac az sie zrobi ciemno, wtedy jest lepszy klimacik, dla mnie to nie pojete.
Czlowieku wchodzisz w topic o nazwie '5x01 Live Free or Die" czyli topic, ktorego celem jest debata userow nt. w/w odcinka, spodziewasz sie ze nie bedzie tutaj opisywanych scen z odcinka? :D To chyba logiczne, ze beda tu spoilery, obudź się. Nie ogladales - nie wchodz w takie tematy.
Rozumiem, że Tobie wolno komentować "ile chce i co chce", ale inni maja pisać "Spoilery"? Nie trzeba być mistrzem gotowania methy żeby skojarzyć, że w wątku o 1 odcinku 5 sezonu padną spoilery. Temat oznaczony jest jasno i wyraźnie. Do tego w pierwszych zdaniach żaden spoiler nie pada, więc nie widzisz go jeśli do tego wątku nie wejdziesz. Co więcej, z pierwszych zdań wynika jasno, że założyciel wątku oglądal już pierwszy odcinek. Jeśli reagujesz tylko na słowo "Spoilery" to naprawdę ciężkim jesteś przypadkiem.
Niepisana zasada to jest wlasnie, ze w takch tematach sa spoilery. I nie bedzie mi mowil o byciu bystrym ktos, kto pisze "pujda" ;]
Ja jestem spokojny, to ty sie rzucasz bez powodu. Ja poprostu wytknalem twoja glupote kidy prosiles o spoiler tag w temacie gdzie sie debatuje odcinek. To ty zaczales walic wiazankami z bykami ortograficznymi. "bucu, moge sobie wchodzic i komentowac ile chce i co chce, a ty wyluzuj poslady bo ci zwieracze pujda." Ja nic podobnie prymitywnego do ciebie nie napisalem ;) Peace.
Nie odpisałeś bo narzekać tylko potrafisz, a to ty sie rzuciłeś na mnie mam ci przypomnieć:
"Czlowieku wchodzisz w topic o nazwie '5x01 Live Free or Die" czyli topic, ktorego celem jest debata userow nt. w/w odcinka, spodziewasz sie ze nie bedzie tutaj opisywanych scen z odcinka? :D To chyba logiczne, ze beda tu spoilery, obudź się. Nie ogladales - nie wchodz w takie tematy."
Nie lubię cwaniactwa, a ty od razu się przypie.przyles jak bym nie wiem jaka ci krzywdę wyrządził.
NIe odpisujcie black_bastardowi, po co karmić trolla? Idiota zawsze zostanie idiotą.
Odcinek świetny, zobaczymy czy utrzyma poziom do końca
A czym jest trollowanie jak nie wyzywaniem innych użytkowników i zmuszaniem ich na odpisywanie bezsensowym postom?
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1][2], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.
a teraz mi powiedz jak sie to ma do tego jak pisalem o spoilerach i o tym, ze wole ogladac w nocy ten serial. To na mnie naskoczono zaraz, czyli wszyscy ci , ktorzy zaczeli po mnie jechac, tylko dlatego bo wyrazilem luźno swoje zdanie to wlasnie trolle, a nie ja. Ja tylko sie bronilem. To wy nie 3maliscie sie merytorycznie tematu, tylko jakas nagonke zrobiliscie zupelnie nie zwiazana z trscia tematu. Wdg teorii trollowania, wszyscy ci co na mnie naskoczyli to wlasnie trolle.
Broniłeś się wyzywając innych co spowodowało powstanie spamu na prawie całą stronę.
Najlepsza obrona jest atak, ale to nie ja zaczalem tę nagonke, winą mnie n ie obarczaj, bo ja tego nie zaczalem.
W takim razie jeżeli uważasz, że wina leży po Ich stronie to Ty wycofaj się z dyskusji i nie karm trolli.
Hehe widzę że nie tylko z logicznym myśleniem ale i z ortografią masz problem :D "pujda" LOL
Ty za to masz problemy ze zwojami w mózgu, sugeruje nie walic tylu tanich czachojebow, komorki tez musza sie czasem zregenerowac.
PS: jestem dyslektykiem pajacu, a to nie jest forum ortograficzne, wiec moze merytorycznie podejdz do tematu, ale chyba za duzo od takich jak ty wymagam.
a zamkniesz juz morde?
Bardzo dobry start sezonu, scena z magnesem moze i troche przesadzona ale, zeby od razu porownywac do dextera?
Czy ja wiem, czy przesadzona. W końcu Vince nie umieściłby w serialu tego motywu, gdyby nie był on możliwy naprawdę.
ktos kto ma w swojej nazwie noob nie ma nawet prawa krytykowac inne niki, po za tym sugerowanie sie nikiiem to juz jest mega prymitywne podejscie do kogos, nawet nie wiesz czym sie kierowalem tworzac ten nik.
Noob (zapis w leet speak: n00b) – określenie stosowane w slangu użytkowników komputera i internetu oraz graczy komputerowych (szczególnie gier wieloosobowych). Oznacza osobę reprezentującą sobą cechy negatywne lub zachowującą się w sposób niewłaściwy w rozumieniu społeczności internautów lub graczy komputerowych.
Człowieku idź trollować gdzie indziej, jak masz przez kabel wyzywać innych. Twój problem, jak się nie domyśliłeś spoilera, następnym razem, będziesz ostrożeniejszy.
Kolejny przykład, kolejny dowód. Nie muszę stosować encyklopedycznych określeń, żeby rozpoznać idiotę, który "wyżywa" się, przez kabel. Troll, dzieciak (nie dosłownie, może i dorosły), cham i prostak, co za różnica? Wyzywanie ludzi bez powodu, tylko dlatego że samym się nie myśli, narzucanie czegoś innym, jednocześnie mówiąc że samym się czegoś nie musi. Wyzywanie ludzi od "dzieciaków", pomimo tego, że nawet nie znasz mojego imienia, wieku, pochodzenia. Pokrętna ta twoja logika. Po prostu, typowe zachowanie dla Internetowego chama, inaczej trolla. A jaki gatunek? To już inna sprawa, są trolle trollujące dla zabawy celowo, a są i takie jak ty - które ponoszą emocje, i wkurzają wszystkich na około, sami wiedząc że się mylą, albo i nie wiedząc. Prędzej czy później to zrozumiesz, a jak nie, tym gorzej dla ciebie. Bo marnowanie życia, na pyskówki przez kabel i zarzucanie fałszywych oskarżeń, to nie fajna rzecz.