Oj podobało mi się! Mam niedosyt ;) Mógł być hit ale jest bardzo dobrze. Jak dla mnie za mało Wrocławia w szerszej perspektywie kamery, za dużo zamazania tła. Niemniej aktorzy, scenografia, scenariusz bardzo dobre - oczywiście dla mnie, żeby nikt się nie oburzył ;) Wnętrza Biblioteki Uniwersyteckiej na Szajnochy, w których kiedyś bywałem bardzo klimatyczne. Plac Uniwersytecki z Szermierzem ze swastykami rewelacja :D
Jak to piszą to taki Eberhard Mock Krajewsiego, którego czytałem i można z tego zrobić coś więcej jak się dogadają ;)
Bardzo dziękuję za ten serial jako, że jestem od urodzenia z Wrocławia i było mi przyjemnie rozpoznawać lokacje. Jestem zauroczony i liczę na więcej!!!
Hej, mi też się scenografia bardzo podobała, rozpoznawanie lokalizacji w filmie to była fajna zabawa. Jedyne miejsce którego nie umiałam rozpoznać (bo może to i nie we Wro było kręcone) to UWAGA SPOILER!!!!
S p o i l e r
Gdy młody Holtz płynie na łódce w ciemności na jakby takim kanale aby zaczaić się gdzieś na tyłach jakiegoś industrialnego terenu który wygląda jak jakieś wejście do Transformatora xD czy ktoś wie czy to też było kręcone we Wrocławiu? Nie ma wielu miejsc na wodzie które tak wyglądają. Przychodzi mi jedynie na myśl kawałek rzeki koło Kępy Mieszczańskiej no ale tam same nowe bloki dookoła.
Swoją drogą nieźle się zdziwiłam jednego razu jak jechałam rowerem pod biblioteką na wprost urzędu wojewódzkiego a tam same flagi ze swastykami. Mam nadzieję że będą więcej filmów u nas kręcić i będą wybierać też inne lokalizacje niż głównie plac uniwersytecki.