Bridgertonowie
powrót do forum 3 sezonu
ocenił(a) serial na 5
Guzikowe_Guziki

Chodzi o Benedicta czy o Francesce? Bo jeśli o tą drugą to nie do końca. John miał kuzyna Michaela, który poznał Francescę w dniu jej ślubu. Zakochał się w niej, ale ukrywał swoje uczucie bo szanował i kochał kuzyna. Po jego śmierci ożenił się z wdową. Ale żadnego trójkąta nie było.

Guzikowe_Guziki

Benedict miał historię niczym z kopciuszka. Piękna młoda dziewoja, którą ojciec ma z nieprawego loża, ale zapisuje jej po swojej śmierci cały majątek. Jak w każdej takiej historii jest też zła macocha, która ukrywa prawdę i majątek przed ową dziewoją. Dziewczyna wymyka się na bal maskowy i poznaje Benedicta. Standardowo zakochują się od pierwszego wejrzenia, ona gubi na schodach rękawiczkę itd. Benedict poznaje tożsamość dziewczyny i jest gotowy popełnić mezalians ( wtedy jeszcze żadne z nich nie wiedziało, że ona jest bogata i ma nazwisko). Bardzo mnie ciekawiła historia Benedicta, bo w serialu nie było nawet przesłanki z kim mógłby się związać tak jak w przypadku Colina i Pen, dlatego uważnie czytałam książkę i nie było tam wzmianki o trójkątach. Netflix chyba za punkt honoru postawił sobie, że w każdej swojej produkcji wplecie wątek LGBT.

Wrzesiu87

Ja jestem ciekawa, czy nie będzie powrotu Cressidy w tym wątku. Może ukryje się za maską, bo jest skompromitowana przed ludźmi z socjety, a kiedy Benedict dowie się prawdy, będzie po ptakach? I wszyscy ludzie przeciw nim przez to, co nawywijała. Myślę, że klasyczną historię Kopciuszka trzeba trochę ubarwić.

gosia92_fw

Jeśli na miejscu Sophie pojawi się Cressida to ja kończę z oglądaniem tego serialu, już wystarczy że Francesca będzie z kobietą. I rozumiem obecna wszędzie poprawność polityczną, ale czy na prawdę trzeba ją wszędzie tak eksponować.