PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122771
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Pierwsze informacje dotyczące dziewiątego sezonu:

"Finał ósmego sezonu Grey’s Anatomy postawił losy serialowych lekarzy pod dużym znakiem zapytania. Wiadomo już, że więcej nie zobaczymy Lexie. Shonda Rhimes zdradziła jednak, iż nie ma żadnej pewności, że pozostałe ofiary katastrofy przeżyją. Kto w takim razie wróci na pewno?
W wywiadzie dla E! Rhimes zadeklarowała, że tylko Richard, Callie oraz Owen są osobami, które przebywają w szpitalu i wciąż żyją.
Kontrakty podpisane przez obsadę nie gwarantują, że wszyscy przeżyją. To, że wiedzieliśmy wszystkich w finale ósmego sezonu nie oznacza niestety, że spotkamy się z nimi po wakacjach. Także przyjęcie ofert pracy poza Seattle przez Alexa i Jacksona oraz zwolnienie April, dają możliwość rozpoczęcia nowej serii z zupełnie odmienioną ekipą. Przyszły sezon jest dla nas ogromną zagadką.
Jedynym pocieszeniem jest fakt, iż twórcy przygotowali już zarys historii, którą chcą opowiedzieć w pierwszych odcinkach dziewiątego sezonu i być może wkrótce nam go zdradzą."

Co o tym myślicie? Żal mi Lexie, kibicowałam jej i Markowi :(

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

Alex przyją pracę poza Seattle? co się z tym serialem dzieje? kiedyś mnie bawił, a teraz ...
jeśli chodzi o April i Jacksona to już jest dla mnie nowa opsada, nie przepadam za nimi, a już szczególnie za April

ocenił(a) serial na 10
Molinezja1996

Ten serial przeplata wątki śmieszne z dramatycznymi. Nigdy tylko nie bawił. I tak Alex przyjął pracę w innym mieście, oni wszyscy chyba tak zrobili :)

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

Jak Arizona by umarła to Karev zapewne zostanie, bo wtedy zajmie jej miejsce. A co do informacji, to tak jak myślałam, wydaję mi się, że też by nie robili takiego zamieszania, jakby już tamci byli bezpieczni. Wiec myślę, że ktoś jeszcze umrze, ale raczej obstawiam, ze max 1 osoba. Niestety typuję Arizonę, ale mam nadzieję, ze 'pozytywnie' mnie zaskoczą i tego nie zrobią.

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

A ja typuję Marka, pilota albo Arizonę. I wydaje mi się, że Dereck będzie miał problemy z ręką.

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

ja bym chciała by Owen zniknął z serialu raz na zawsze :P

ocenił(a) serial na 8
fnh81

Faktycznie po śmierci pilota wszyscy fani GA się nie pozbierają! :P Najlepiej jakby dali już spokój i tylko budowali napięciem, a finalnie nikt by już nie umarł, ale trochę za dużo szumu wokół tego, więc też obstawiam Sloana albo Arizonę. Tyle, że jego tam niby ratowali jakoś, a Arizona nawet nie powiedziała, że pluła tą krwią itd więc z tego mogą wyjść jakieś jaja. Bardzo mnie ciekawi, jak w ogóle zacznie się 9 sezon...

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

Mam nadzieję, że nie będzie żadnego przeskoku czasowego. A tak odchodząc od ostatnich wydarzeń, to mam nadzieję, że Mer będzie w ciąży :D

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

Strasznie się poryczałam jak Lexie umierała. Strasznie długo trzeba czekać, dla mnie to wieczność.

ocenił(a) serial na 8
fnh81

popieram ;) jak dla mnie Owen może zniknąć ;)

Wercia1501

Mi też się wydaje, że Derek będzie mieć problemy z ręką dlatego tak sobie po cichu kombinuje, że wraz z Meredith zostaną w Seattle. Chciałabym żeby podtrzymali wątek April (o zgrozo, przyzwyczaiłam się już do niej i polubiłam na swój sposób) i Jacksona. A co do Arizony... jakoś mi wszystko jedno czy przeżyje, nie jest moją ulubioną postacią.
A Mark? Mark miał być z Lexie...

ocenił(a) serial na 10
verey

Mark jeszcze może być z Lexie... Ale też nie zapominajmy, że Ci co zostali w szpitalu mogą zginąć, np Owen, Szef może dostać wylewu, itd.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

Pewnie i też o tym myślałam, ale prawdę mówiąc jakby zrobili taką katastrofę, a tu nagle ktoś umiera z tych co niby są bezpieczni to by było bez sensu. A Mark niby jak ma być z Lexie? Ludzie dajcie spokój. Aktorka oficjalnie pożegnała się z serialem, rzekomo chciała odejść, Shonda wypowiadała się na jej temat, więc z postacią Lexie pożegnaliśmy się na stałe ( ewentualne są jedynie jakieś retrospekcje). Chyba, że zrobią powtórkę sprzed ponad 2 tysięcy lat, co prawda ta historia nieźle się sprzedaję do tej pory, ale co poniektórzy mogli by ich posądzić o plagiat...amen.

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

Chyba nie zrozumiałaś. Chodziło mi o to, że Mark może umrzeć. Shonda zapowiedziała, że nikt nie jest bezpieczny.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

A mi chodziło o to, że nie wierzę w tego typu rzeczy. Tzn nie w to, że Mark może umrzeć :) ale, że jeżeli umrze to w niebie spotka się z Lexie i przy akompaniamencie anielskiego orszaku będą 'żyli' happy ever after :) Jarozumiem, że to jest serial, w który bądź co bądź wplata się trochę fikcji, ale jednak to nie bajka.

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

Ale żeś się tego przyczepiła.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

Bo trochę mnie bawią komentarze w stylu "mam nadzieję, że jednak nie umarła", "może straciła przytomność, a tak na prawdę żyje". To tylko serial, każdy się przywiązuje do swoich ulubionych bohaterów itd, szkoda postaci Lexie Grey, też kibicowałam jej i Markowi, ale wszystko wskazuje na to że razem już nie będą. Zmieniając temat, mam nadzieję, że wypuszczą niebawem kolejne info dotyczące 9 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

A czy ja gdzieś napisałam coś podobnego? Wiem, że aktorka grające Lexie odeszła z serialu, Shonda o tym już dawno pisała na stronach. Chodziło mi tylko, że jakby Mark umarł to wtedy można mówić, że znowu są razem. I nie, nie chodzi mi, żeby pokazać ich w niebie, ale o samo takie stwierdzenie, że są razem. Z reszta Mark sam powiedział, że chce do niej iść, czy coś w tym stylu.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

A ja nie zarzucam, że Ty to na pisałaś :P W innych tematach na tym forum się to pojawiało dlatego się powoli zaczęłam irytować takim gadaniem. Dobra koniec przekonamy się we wrześniu czy ktoś jeszcze umrze czy nie. Z innej beczki czy ktoś natknął się na jakiś wywiad z Jessicą Capshaw albo informacje na jej temat ( jakiekolwiek przecieki), które sugerowałyby, że rozważa opuszczenie serialu?

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

W którymś z tematów ktoś napisał, że rzekomo aktorka nic nie wspominała o tym, że chce odejść, ale wiadomo, że jest w ciąży więc to może wpłynąć na jej decyzję, albo decyzję scenarzystów. Jednak nie mam żadnych konkretów, więc dołączam się do pytania.

ocenił(a) serial na 8
canasta

Jessica capshaw prawdopodobnie zostaje nie dam linka bo nie pamietam gdzie to czytałam może na twitterze za to czytałam ze aktor grający alexa miał już dość i mówił ze chce już odejść ale pamiętajmy o tym co mówiła shondy zanim napisano scenariusz do finałowego odcinka ze niektórzy aktorzy chcą podwyżek i negocjują umowy więc może akurat on dostał takie warunki jakie chciał więc może zostanie. Jeśli chodzi o stara obsadę czyli tych którzy są od początku ci co zostaną znaczy się ze dostali swoje wymarzone podwyżki:) chyler Leigh chyba nie dostała i dlatego odeszła albo gdzie indziej dostała lepsze warunki ponieważ powiedziała ze przerwy od aktorstwa sobie nie robi i będziemy mogli widywany ja w innych projektach.

ocenił(a) serial na 10
Krzysia12

"Chyler Leigh o swoim odejściu z Grey's Anatomy
Po dwóch tygodniach Chyler Leigh zdecydowała się wreszcie przerwać milczenie i wypowiedzieć na temat swojego nieoczekiwanego odejścia z Chirurgów.
Decyzję o tym, że sezon ósmy będzie moim ostatnim podjęłam już na samym początku roku. Wraz z Shondą Rhimes długo myślałyśmy nad tym, jak odpowiednio zakończyć historię Lexie. Praca z tak niesamowitą obsadą była dla mnie wielkim zaszczytem. Na długo zapamiętam te pięć lat. Przy okazji chciałabym gorąco podziękować fanom serialu. Wasza bezgraniczna miłość i wsparcie sprawiły, że ten czas był dla mnie naprawdę magiczny. Nie mogę doczekać się moich kolejnych projektów. Mam nadzieję, że dalej będziecie towarzyszyć mi w podróży."

Dlatego odeszła :)

ocenił(a) serial na 8
Krzysia12

Dzięki za info dotyczące Capshaw :) Zobaczymy jak to będzie i kto zostanie, a kto nie.

ocenił(a) serial na 7
Sabbath_PL

możliwe, że arzona umrze, bo w trakcie końcówki 8 sezonu widać było zawanasowaną ciążę, i może aktorka chce zająć się dzieckiem. tak sobie tylko myślę

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

ważne ,żeby Arizona i Mark przeżyli

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

Ja bym chciała, żeby pustkę po Lexie wypełniła Izzie Stevens. Wtedy Alex mógłby zostać SGH *,* ale to by chyba narobiło zbyt dużego zamieszania no i nie wiadomo, czy Izz by teraz do nich pasowała.

ocenił(a) serial na 9
foxmulder

Zgadzam się, skoro uśmiercili mi Lexie, a wcześniej Alexa, to chociaż niech "oddadzą" Izzie

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

Czytałam ze capshaw powiedziała ze nigdzie się nie wybiera więc jeśli zniknie z serialu to nie ze względu na ciążę-dziecko a shonda raczej jej nie zwolni bo się prywatnie bardzo lubią najwyżej wątek będzie trochę ograniczony Arizony. Naprawdę wydaje mi się mało prawdopodobne po tym całym zamieszaniu z lexi żeby zaryzykowali usmiercaniem kolejnej lubianej postaci. Jeśli ktoś opuści serial to może być to April której odejścia pragną amerykańscy fani chirurgów choć z drugiej strony aktorka jest ulubienica shondy hmm zobaczymy myśle ze w lipcu będziemy już mieli trochę potwierdzonych informacji...

ocenił(a) serial na 10
Krzysia12

nie lubią jej ? nawet o tym nie widziałam. Według mnie April jest fajna postacią ,która wprowadza trochę radości w szpitalu.

ocenił(a) serial na 10
Irys26

To denerwująca postać i równie obojętna dla mnie jak Jackson. Niech oboje odejdą :)

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

o jeny zgadzam się, ja April nie cieprie i była mega zawiedziona kiedy po tym jak ja wylali Derek ja przyjął od nowa :/

tak sobie mysle, że aktorka grająca Addison mogłaby wrócić do GA i wypełnić pustkę sercu Marka
w sumie ona juz nie chce grac w PP, takze ja bym ja chetnie widziała w Seattle :))

ocenił(a) serial na 10
fnh81

Addie to raczej pożegnała się z Seatlle. Ona będzie z Samem albo z tym drugim.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

April giń! nie dziwie się, że fani jej nie lubią. była dla mnie znośna tylko w jednej scenie - kiedy webber ją zwolnił w 6 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
paps

Prawda :D

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

Jeśli chodzi o 9 sezon- myślę,że mogliby zacząć pierwszy odcinek od pogrzebu Lexie. Wiecie, pogrzeb, wszyscy obecni,a podczas pogrzebu każdy z katastrofy przypomina sobie jakieś flash nacki z lasu,akcji ratunkowej itd.
Co Wy na to?

Jesli chodzi o Jessice- urodziła chyba przedwczoraj córeczkę imieniem Poppy,więc myślę,ze z serialu jej nie usuną. A jesli ktoś mi zniszczy mój ulubiony wątek Callie i Arizony to nie ręczę za siebie!!w sensie jeśli chodzi o rozwiązanie ich wątku śmiercią Arizony.
Nie omieszkam jednak wspomnieć,że ciekawie by bylo,jakby do szpitala wpadła jakaś lekarka les i troche by tam namieszała,ale ostatecznie byloby między nimi ok.

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

Naprawdę jestem jedyną osobą, którą ciekawi, co stanie się z Teddy? :o Ma ktoś może jakieś informacje, czy Kim Raver podpisała kontrakt?

ocenił(a) serial na 10
BrokenStrings

ja Teddy wielbiłam! przez jej odejście rozpadła się moje Wielka Czwórka- Teddy,Bailey,Callie i Cristina.
Z tego,co wiem,to pozostawiono jej otwartą furtkę.Miejmy nadzieję,że wróci.

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

Bo od kogo Cristina bedzie sie uczyc?

Versatile_Nat

A ja sobie to wszystko przemyślałam i na pewno nie chcę żadnego przeskoku czasowego. Chciałabym, żeby w pierwszym odcinku znaleźli ich, operowali itd. Tak jak na serial medyczny przystało. A w drugim odcinku pogrzeb Lexie.

Versatile_Nat

A MYŚLĘ ŻE ONI JUŻ SĄ LEKARZAMI PROWADZĄCYMI po egzaminach i Christina sama pociągnie Kardio jako szef kardio, pewnie Sheperd będzie dochodził do siebie i Neuro weźmie Meredith, Sloan też ciężkie obrażenia więc jackson będzie szefem plastyki, Arizona też ranna więc karev na jej miejsce
i tym sposobem znalazło się miejsce dla wszystkich "głównych " bohaterów nikt z nich nie odejdzie, tak może przelecieć kolejny sezon, może April odejdzie nie zdała egzaminów, Ja jej nie lubiłam na początku ale jest nieco inna niż cała reszta ( nie spała z połową szpitala ;-) ) ja bym chciała żeby Ona została i Jackson też, marzy mi się powrót Izzie i oczywiście Addie!!!

ocenił(a) serial na 10
ankha74

Cristina na pewno nie zostanie szefem kardio, bo dopiero co skończyła rezydenturę, więc o tym nawet nie ma mowy - tak samo jak Mer z neuro, Alex z pediatrii i Avery plastyki. Poza tym Meredith jest chirurgiem OGÓLNYM, więc to byłoby tym bardziej niemożliwe. ŚWIEŻY REZYDENT PO PROSTU NIE MOŻE ZOSTAĆ PROWADZĄCYM, to fizycznie niemożliwe.
Mnie też strasznie ciekawi, co stanie się z April - nigdy jej nie lubiłam, ale to chyba niemożliwe, żeby w takim momencie urwali jej historię, więc raczej będzie miała jeszcze więcej szans by nas podenerwować ;) Nie mam pojęcia, jak oni zamierzają pokazać nam ósmy sezon - Mer, Cristina, Alex i Jackson zmieniają szpital, Teddy została zwolniona, April nie może znaleźć pracy... Będą mieli z tym kupę roboty.

BrokenStrings

a kim sie jest po ukończeniu rezydentuiry w Greys jak nie lekarzem prowadzącym? uświadom, mnie proszę.....może coś przeoczyłam,

ocenił(a) serial na 10
ankha74

O matko, przepraszam, przejęzyczyłam się - chodziło mi o to, że nie mogą zostać szefami poszczególnych oddziałów.

ocenił(a) serial na 10
BrokenStrings

no dobra,to czemu nie nosza tych ciemnoniebieskich stroi tylko nadal jasnoniebieskie skorńw sa prowadzacymi?

ocenił(a) serial na 9
BrokenStrings

W sumie mogą, Callie miała na samym początku 6 sezonu przejąć orto, ale dotychczasowy szef zrezygnował z przejścia na emeryturę. Przynajmniej tak wynika z tego, co mówiła do Webbera. W każdym razie prowadzącymi na pewno będą i w sumie Cristina może przejąć kardio, Jackson plastykę, a Alex oddział pediatryczny, ale Mer na pewno nie przejmie ogólnego, bo przecież są Bailey i Webber. Tak w ogóle, to ktoś wie z jakiej specjalizacji April zdawała te egzaminy? Na początku interesowała się neuro, ale na egzaminach mówiła coś o trzustce, więc może ogólna albo urazowa...? W sumie najlepiej by było wg mnie, żeby wyjechała i już nie wracała.

ocenił(a) serial na 8
Daga_93

Nie jestem pewna, ale wydaję mi się, że April zdawała z urazówki.

ocenił(a) serial na 9
Sabbath_PL

Tak właśnie mi się wydawało, zwłaszcza że Owen powiedział jej, że świetnie by sobie poradziła na urazówce po tych ćwiczeniach certyfikujących z urazówki w 7 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

Ona już nie musi się uczyć od nikogo - tak mi się przynajmniej wydaje. Teraz cała ich "paczka" będzie na poziomie Bailey z pierwszego sezonu. Jeśli się mylę to poprawiajcie :)

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

Tak, April robiła specjalizację na urazówkę. Ale pomińmy nawet cały fakt, że nasi chirurdzy są świeżymi prowadzącymi - Mer i Cristina na pewno nie mogłyby prowadzić całego oddziału, w końcu dopiero wrócą z katastrofy samolotowej. Ostatnio po strzelaninie czekały tygodnie na pozwolenie, żeby w ogóle operować. A Alex i Jackson mają już posady w innych szpitalach, więc zbyt długo tutaj nie zabawią.

BrokenStrings

eee jak zrobią skok czasowy to wszystko jest mozliwe ;-)))

ocenił(a) serial na 10
ankha74

ale co z tymi strojami?czemu nosza jasnoniebieskie,a nie ciemne skoro sa prowadzacymi?