PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31904}

Cień anioła

Dark Angel
2000 - 2002
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 12961
Cień anioła
powrót do forum serialu Cień anioła

W ie ktoś, czy może jest planowane przetłumaczenie książek o "DA" na język polski?? jestem ciekawa co tam, pisze, a z moim angielskim(choć bardzo się staram) "troche" by mi zajeło czasu ich przeczytanie.....:( [to pytanie zadałam również w temacie "książki "DA"", ale nikt mi nie odpowiedział:(]
PROSZE O ODPOWIEDŹ!!

agreska7

pisałąm to już w innym temacie, ale napisze i tuta. Nie sądzę, zeby ktoś zajął się tłuamczeniem bądź co bądź nieznanych książek nie widniejących na liście bestsellerów opartych na serialu telewizyjnym. Sama bym chciała, zęby ię tak stało, ale na szczęście będe w stanie przeczytać je po angielsku. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
agreska7

Marne szanse,aby ją przetłumaczyli,jeśli nawet Filmu nie ma w wersji PL

Sky_Angel

dokładnie... chociaż wiesz, w tym kraju rzadko podkłada się dubbing do czegokolwiek porządnie :P

ale co do książek... nierealne... nie tłumaczy się raczej w tym kraju także ksiażek, o których wie tylko ścisła grupa zainteresowanych. :]

agreska7

obecnie powstaly trzy ksiazki kontynuujace serial (napisane przez jednego z tworcow DA - Maxa Allana Collinsa). Ich tytuly to: Skin Game, Before the Dawn i ostatni - After the Dark. ze streszczen wiem, ze na koniec trzeciego tomu sytuacja wyglada tak:
* wirusa juz nie ma
* white nie zyje
* max i logan sa w dalszym ciagu para
* max rezygnuje z dowodzenia grupa mutantow
* dowodzenie przejmuje alec
* i swietnie sobie z tym radzi :)
* max i alec sie przyjaznia; max darzy go duzym zaufaniem
* na koniec ksiazki no.3 max przyznaje, ze alec zaczyna jej sie podobac

na tym sie konczy. jak dowiem sie szczegolow to tu umieszcze ^^

Verauko

nie przeczytałam jak wygląda sytuacja, bo sama czekam na te książki.

no cóż, ale nie każdy ma do nich dostęp i możliwości przeczytania :]

skwir

dorwalas ksiazki? :) to jak dostaniesz i przeczytasz, to daj znac. wyjawisz mi wiecej szczegolow ;) i przy okazji poprawisz jezeli mam jakies bledy w tym "streszczeniu" :P bo napisala mi je pewna fanka DA, ktora miala sposobnosc przeczytac te ksiazki. jakas strona streszczajaca wszystkie 3 czesci bylaby bardziej wiarygodna, ale takiej jeszcze nie znalazlam ;]
pozdrawiam

Verauko

jeśli znasz angielski mozesz sie o nich tu conieco dowiedzieć: http://www.darkangel2019.net/?page=livre&lang=eng [www.darkangel2019.net/?...]

a książki można najprostszym sposobem zamówić przez empik :]
są w ofercie zagranicznej empik.com.

nie ma tylko jednej: 'Eyes Only Dossier' - Logan Cale
nie to ze nie ma wogole ale obecnie w kraju i za granica jest ona niedostępna. :] ale tą jakoś zdobędę. A na razie czekam :P

skwir

eeee tam. to jest o loganie i tak mnie nie interesuje zbytnio. mam tam wsio wno na logana. poza tym ta ksiazka jest innego autora. i o ile sie nie myle to to jest jakis prequel DA, czyz nie? o tym, czym sie logan zajmowal itp?

ocenił(a) serial na 10
Verauko

Witam!! Skoro nie ma przetłumaczonych ksiązek to czemu nie zrobimy tego sami???? Wiec kazdy kto zna troche angielski i ma checi niech sie do mnie zgłosi!!! kamil5452@gmail.com Ja właśnie zaczynam tłumaczyć Skin Game :):) pozdr.

Kamil5452

Eyes Only Dossier rzeczyiście jest o Loganie i jest pracy, a raczej o utajnionej pracy Eyes Only :]

Kamil, może i bym pomogła ale od 2 miesięcy czekam na przesyłkę z książkami. jak je dostanę to powiem co i jak, bo z powietze to nawet mistrz by nie przetłumaczył :D

pozdrawiam :]

ocenił(a) serial na 10
skwir

Witam Squrie jeżeli masz dalej ochote przeczytac Skin Game to podaj mail to prześle Ci go zeskanowanego!! Ja właśnie jestem po drugim rozdziale!! :) Sa to nawiazanie jeszcze do ostatnich odcinków serialu :) Opowiadaja one dokładniej ostatni odcinek 'Freak Nation':)

Kamil5452

Dzięki za dobre chęci Kamil, ale wiesz, moje oczy nie zniosłyby elektronicznije ksiązki. A po drugie to dostałam właśńie dzisiaj odpowiedz z Empiku, zę moge już odebrac książki, co oznacza że może jutro będe miałą wszytskie tzry w swoich rękach :D

pozdrawiam jeszcze raz dziękuję za chęci :]

skwir

no to stało się :D jestem szczęśliwą posiadaczką wszystkich trzech książek Maxa Collinsa :D

Wkrótce rozpocznę lekturę, ale najpierw praca później przyjemności :]

ocenił(a) serial na 10
skwir

Polecam Skin Game jestem w połowie i jest całkiem interesująco !!!! Szczerze to nie moge przejść koło ksiazki nie pcrzeczytając choćby jednej stronki :)

Kamil5452

Witam ;] Jesli masz ksiazke zeskanowana to czy moglabym prosic abys dla mnie ja przesłał?? z checia bym przeczytała ;] pozdrawiam ;] aleksaa@onet.eu

ocenił(a) serial na 10
Aleksaa

Nie ma sprawy tylko ze wszysko zajmuje 21 mb :)

Kamil5452

jeśli nie przechodzi przez pocztę polecam miejsca w sieci typu: www.wyślijto.pl czy też: www.beta.yousendit.pl - ładujesz, ludzie ściągają :]

ja sobie właśnie czytam 'Before The DOwn' - jed dobra :D to trzeba przyznać... praktycznie nic się nie pokrywa z wersją ekranową :D

ocenił(a) serial na 7
skwir

Bardzo bym prosila zeby ktos wyslal mi te czesci nawet na poczte po kilka razy, lub jakis innym sposobem ktory zna jesli nie to muj mail miidniight@vp.pl BARDZO PROSZE !

miidniight

no własnie Kamil moze bys zamiescił w necie, np, na serwerze rapidshare.de
i wtedy kazdy by mógł sciagnac. :)

Katie_13

Before the Down jest naprawdę fajna, praktycznie nie ma momentów (pomijając wstęp i samą ucieczkę z Manticore) które nakładałyby się na film... :]

Szkoda tylko, że mam mało czasu na czytanie... studia mnie pochłaniają :]
Jakbym to miała to bym wam w neta wrzuciła, ale niestety nie posiadam, ale jakbym się dowiedziała skąd pobrać to umieszczę odpowiednią notkę :]

ocenił(a) serial na 10
skwir

Witam!! Oto link do skanów Skin Game miłego czytania:):)[url=http://s000.w yslijto.pl/index.php?file_id=0 09438849230834109937057903]Ski nGame.zip[/url]

ocenił(a) serial na 10
Kamil5452

ten powinien zadziałać http://s000.wyslijto.pl/?file_id=009438849230834109937057903 [s000.wyslijto.pl/?file_...]

ocenił(a) serial na 10
Kamil5452

Obecnie czytam 'After the dark' i musze przyznac że jestem całkowicie pochłoniety lekturką!!! Najbardziej ciesze sie z obecnej pozycji w jakiej znalazł się agent White ;)

ocenił(a) serial na 7
Kamil5452

Wiec powiedz to co juz wiesz co przeczytales i zrozumiales glownie to chodzi mi tylko 2 postacie Max i Alec. No jesli jest tam cos jeszcze o Alecu.

ocenił(a) serial na 7
miidniight

Sciaglam to ale cos dziwnego bo mam 17, 21, 41, 72, 95, 115, 133, 157, 185 :(

ocenił(a) serial na 10
miidniight

Witam! plik zamieszczony pod tym linkiem http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=009438849230834109937057903&act=&gk=le asing [s000.wyslijto.pl/index....]
zawiera w sobie kolejne 9 rarów w których jest przewaznie po 20 stron!! sprawdzałem i wszystko ściągnęło mi sie w prawidłowy sposób :) i jest to 9 (z 12) rozdziałów Skin Game!! Nie są to skany zrobione przezemnie tylko znależione kiedyś na necie!! Ja osobiście wole forme drukowaną :)

Ps. Alec jak zawsze jest niesubordynowany, łamie zakazy ale wszystko kończy sie dobrze!! To dzieki jego nieposłuszenstwu (i pomocy Joshua)udaje sie złapac Bobbiego! Alec zaczyna zmieniac sie na dobre! Zaczyna czuć odpowiedzialność za pozostałych "freak"

agreska7

hejka dawno tu nie zagladalam i jestem w szoku jak moglam dopusci sie czegos takiego a mianowicie nic nie wiedziec o ksiazkach!!!!!!!!!!dalam ciala!!!!dajcie mi jakies linki czy cus zebym mogla przeczytac 3 ksiazke obojetnie jak ale po tym co piszecie to musze ja wchlonic podzielcie sie moze ty kamil masz cos ??????????daj znac tu albo ja meila www.agattka86@vp.pl CZEKAM ZNIECIERPLIWOSCIA

ocenił(a) serial na 10
Jensen_Ackles_Blog

Ja też niedawno dowiedziałam się o książkach. Jeśli uda mi się je ściągnąć z neta zabieram się do czytania. Szkoda, że nie nakręcili tego w telewizji.

ocenił(a) serial na 7
basiamusial

No to juz zrobiles mi smaka na ta ksiazke, ale mam rozumiec ze jest ona cala po angielsku ( wziol sie ktos moze za przetlumaczenie :( No jesli mozna to poprosila bym na konkretne namiary na te ksiazki gdzie jest Alec, bardzo go lubie co tu kryc :) (chciala bym kupic lub wydrukowac) Wiadomo jest cos ???

ocenił(a) serial na 7
miidniight

A no i czy cos lonczy Aleca z Max ???????

agreska7

no własnie ja bym chciała czegos sie dowiedziec o tej trzeciej ksiazce bo jak widze inni:)bardzo jestem ciekawa co z max i aleciem LUDZISKA DAJCIE ZNAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 9
agreska7

tak btw jakby ktoś posiadał linki skąd można ściągnąć te książki to też bym prosił o podesłanie ich
arscomica@gazeta.pl

arscomica

mogłbym poprosićkogoś o linki na torrencie Dark Angel 1 i 2 sezon ?????
podam gg 3474143 lub mail mattew19@o2.pl
z góry bardzo dziękuje !

ocenił(a) serial na 10
Logan_Cole

squire masz szczescie... niemoz;iwe jest zamowienie before the dawn... przynajmniej tymczasowo... bu

jay_jay

no to musze przyznać, ze miałam szczęście :D ale na pewno będzie jeszcze taka możliwość :D

ocenił(a) serial na 10
skwir

czy ktoś mógłby mi przesłać fragmenty dotyczące relacji miedzy Max, a Aleciem???Była bym bardzo wdzięczna.
A jak ktoś byłby tak dobry to mógłby napisać co się stało z Whitem i ta całą "sektą":)
dagi9@onet.eu

ocenił(a) serial na 7
dagi_2

Ta ja tez poprosze bo chetnie uslyszala bym ze sa razem miidniight@vp.pl

ocenił(a) serial na 10
miidniight

Czy ktos przeczytał już te książki??? A może ktoś przetłumaczył?? Czy zostało wyjaśnione kim w końcu była Max??? Bo w ostatnich odcinkach było coś o tym, że ma uratować ludzkość czy coś takiego.
Może ktoś by streścił tutaj każda z tych książek??? Ale tak porządnie, jeśli można:)Albo chociaż ostatnią.

Aha, jeszcze jedno pytanie, czy wirtualny 3 sezon, przetłumaczony po częsci na język polski pokrywa się z tym co jest w książce???

lw23ster

Nie streszczę ci tego dokładnie, bo sama ich nie czytałam :) ale wiem na pewno, że Zztym całym ratowaniem ludzkości chodziło o to, że Breeding Cult planował wytruć zwykłych ludzi jakąś chorobą (coś podobnego do tego zatrucia jadem węża), a krew Max zawierała przeciwciała. Tylko, że tak naprawde to ostatecznie na nic sie to nie przydało.. Widzisz, ta cała zaraza miała przyjść razem z kometą. Kometa przyleciała zgodnie z planem, ale plaga nie nastapiła. Z pozostałych szczegółow: Kult został zdemaskowany, okazało się, że Max nie ma już wirusa i może być z Loganem. Wprawdzie była troche na niego zła w After the dark, bo okazało się, że był zamieszany w smierć jednego z jej braci, Setha, ale mu to wybaczyła. Aha, no i jeszcze przyznano transgenicznym prawa, Terminal City miało mieć własnego reprezentanta w Radzie Miejskiej Seattle i jest uzgodnione, że Alec będzie kandydował na to stanowisko. No i tak sie mniej więcej kończy
After the dark. A co do tego wirtualnego sezonu, to nie ma on z książkami nic wspólnego, tylko technicznie jest to fanfiction, czyli historie pisane przez fanów. Niektóre zresztą sa naprawde świetne, tyle że po angielsku. ale i tak polecam :)

ocenił(a) serial na 10
shinga

Hej a wiesz może z kim na końcu w książce jest Max? Mam nadzieje,że z Loganem.

paula_angel_2

No przecież napisałam, że mu wybaczyła.. w ksiązce na końcu jest powiedziane, że Max zamierza sie do Logana wprowadzić.. więc to jest chyba odpowiedź na twoje pytanie. Mnie osobiście takie zakończenie niezbyt satysfakcjonuje ( jeśli chodzi o Logana, to w pierwszej serii go lubiłam w grugiej-nie bardzo :/). No ale co kto lubi. Super byłoby sie dorwać do scenariusza tych dwóch kolejnych sezonów, które podobno były już napisane... ech, marzenia ;-)

ocenił(a) serial na 10
shinga

Hej oktaviia dzieki za uściślenie z kim bedzie Max byłam strasznie ciekawa.

ocenił(a) serial na 10
agreska7

Hohoho ... Dawno mnie nie było i właśnie się dowiaduję, że są książki! Kurcze, muszę przeczytać!

ocenił(a) serial na 10
olaaa_kg

Też nie widziałam, że są książki o kontynuacji Dark Angel :)

ocenił(a) serial na 8
effa5

Jak chcecie się dowiedziec co było dalej zapraszam tutaj-sezon 3 i 4
http://www.virtualdarkangel.com/
W formie textowej zeby niebyło :)
Pozdro

ocenił(a) serial na 10
agreska7

Cześć jak ktos posiada to mógłby mi przesłać te książki na email??Najlepiej przetłumaczone ale może też być po angielsku. dominika160@buziaczek.pl

agreska7

Pewnie jej nie przetłumaczą , a z moim anglikiem też nie jest jakos super. Ale zgadząm się z pewną osobą , że w tym kraju niewiele fajnych rzeczy się tłumaczy.Nadal rozpaczam , że nie ma Dark Angel w Polsce.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Is3_

Tak , ale tylko w innym języku . Można je zamówić przez np:Empik

agreska7

Moze ktos jeszcze raz wrzucic te linki. Poprzednie wygasly