PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31904}

Cień anioła

Dark Angel
2000 - 2002
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 12961
Cień anioła
powrót do forum serialu Cień anioła

W ie ktoś, czy może jest planowane przetłumaczenie książek o "DA" na język polski?? jestem ciekawa co tam, pisze, a z moim angielskim(choć bardzo się staram) "troche" by mi zajeło czasu ich przeczytanie.....:( [to pytanie zadałam również w temacie "książki "DA"", ale nikt mi nie odpowiedział:(]
PROSZE O ODPOWIEDŹ!!

Dante_24

moge ci na maila wysłać - mam skin game i after the dark w pdf-ie

hornet

Jeśli można to ja tez bym prosila by mi przesłać na gutiti@wp.pl
Zgóry dziękuję:D

gutiti

Wielkie Dzięki z Skin Game'a i After the DARK'A.
MA KTOŚ MOŻE BEFOR THE DAWN'A???????????????????????????????????/
jeśli tak to prosze prześlijcie mi go na gutitiwp.pl

gutiti

Książka to nie to samo - nie gra w niej Alba :P
Kto wie, może za jakiś czas Cameron powróci do tematu i zaserwuje nam 3 sezon.

hornet

czy mogę liczyć na takiego maila z książką w pdf-ie? zapewne nikt nie ma przetłumaczone tej kiążki:( a szkoda bo z moim angielskim nie jest dobrze ;/ proszę o maila! byłabym bardzo wdzęczna! ewka8805@wp.pl

hornet

czy mogłabym prosić o przesłanie na email mdembkowska@wp.pl Dzięki

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Dante_24

Proszę:

http://www.4shared.com/file/68632057/7c99f535/Dark_Angel_-_Skin_Game.html

http://www.4shared.com/file/68631788/4e722f82/Dark_Angel_-_After_the_Dark.html

ocenił(a) serial na 10
Dante_24

Proszę:

http://www.4shared.com/file/68632057/7c99f535/Dark_Angel_-_S...

http://www.4shared.com/file/68631788/4e722f82/Dark_Angel_-_A...

agreska7

Po pierwsze musze powiedzieć, że jestem ogromnym fanem Dark Angel i jestem świetny z anielskiego. Więc jeśli ktoś ma którąś z tych książek w formacie tekstowym na kompie, lub wie, gdzie można ją ściągnąć to byłbym wdzięczny za przesłanie jej na mój e-mail: alba14@interia.pl. Obiecuje że jeśli otrzymam tekst postaram się jak najszybciej go przetłumaczyć. Lub ewentualnie moge pomóc komuś z obecnie tłumaczonym tekstem.
Zapał do pracy mam, czekam tylko na tekst.
Z góry dziękuje

TUPAC_4_EVER

Ja ostatnio dostałam 2 i 3 część i moge przesłać
Jeśli uda ci się przetłumaczyć to bardzo prosze by mi przesłać tłumaczenie bo z moim angielskim nie jest najlepiej.

ocenił(a) serial na 10
gutiti

ja też prosiłabym o przesłanie na e-mail darkangel452@interia.pl tych książek. z góry dzięki :)

Etana236

To podeślijcie koledze książki i jak potrafi to niech tłumaczy - ja ze swoim ang wszystkiego nie skapnąłem więc chętnie przeczytałbym po polsku. A jakby ktoś miał before the dawn albo tą książkę z loganem to też bym prosił o odzew to podam maila.

hornet

Widzę, że zainteresowanie tłumaczeniem rośnie. Bardzo się cieszę. A więc... kto chętny do tłumaczenia niech pisze pod alba14@interia.pl lub na GG - 1567682. Jeśli ktoś napisze, z wielką chęcią prześle dwie posiadane przeze mnie książki (Skin Game i After The Dark) i przy okazji podzielimy ją między sobą, tak, by dało sie ją przetłumaczyć. Bo dla jednej osoby to dużo. Nawet jeśli macie już te książki to piszcie (najlepiej na GG) w celu podziału tekstu do tłumaczenia.
Razem damy rade i utrzymamy w Polsce ten serial przy życiu.

TUPAC_4_EVER

Witam ma ktoś może przetłumoczoną książke jak tak to prośba wyślijcie na grzehu6@vp.pl.

grzehu6

ja także chętnie bym dostała tłumaczenie.
Bo jesli mam byc szczera to zaczęłam tłumaczyć ,ąle nie idzie mi to zadobrzei nie zabardzo mam czas , a chetnie bym przeczytała:D

TUPAC_4_EVER

jeśli udało się je przetłumaczyć to bardzo prosze o przesłanie na email mdembkowska@wp.pl Dzięki:)

agreska7

ja też poproszę jeśli jest taka możliwość na maila: kamala90@wp.pl

z góry dziękuje:*:*

kamala90

Też bym chciała poprosić o tę książki. Szukałam chyba już wszędzie i nic. Mój mail to: demika_evi@hotmail.com. Z góry dzięki.

ocenił(a) serial na 10
demika_evi

Ja znalazłam linki do książek, ale tylko dwóch i niestety są one po angielsku jak kogoś nie przeraża tłumaczenie ich to podaje linki :
http://www.4shared.com/file/68632057/7c99f535/Dark_Angel_-_Skin_Game.html
http://www.4shared.com/file/68631788/4e722f82/Dark_Angel_-_After_the_Dark.html
Powodzenia w tłumaczeniu :-)

ocenił(a) serial na 10
Etana236

Tutaj http://www.virtualdarkangel.com/VS3//database/archives.htm przeczytałam 8 odcinków 3 serii po polsku. Reszty niestety nie ma. Jeśli udało się komuś przetłumaczyć dalsze losy Max, Logana i reszty to poproszę o podesłanie na maila koniczynka2@autograf.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich fanów tego serialu:)

koniczynka2

Dzięki za książki. Ma może ktoś jeszcze "Before the down" i "The eyes only dossier"? Jakoś nie mam sumienia zaczynać od drugiej części.

koniczynka2

CZy te linki do odcinków są napewno prawdziwe?????????
Bo równie dobrze to mogłyb y byc zwykłe fanfictiony

A tak z innej beczki, czy ktoś jeszcze te odcinki tłumaczy, bo po angielsku jest ich tam 22, apo polsku tylko 8 ????????????????????/

gutiti

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że to tylko twórczość fanów. Jeżeli chcesz się dowiedzieć co było dalej najlepiej przeczytać książki. A jak chcesz to mogę ci przesłać odcinek 10 i 11 po polsku.

ocenił(a) serial na 10
demika_evi

Ewelinko! To ja też poproszę te odcinki po polsku na maila koniczynka2@autograf.pl

ocenił(a) serial na 10
koniczynka2

Dziękuję Ewelinie za przysłanie odcinków (10 i 11) z 3 serii. Po przeczytaniu wydaje mi się, że te 8 odcinków ze strony http://www.virtualdarkangel.com/VS3//database/archives.htm są jak najbardziej prawdziwe, ale oczywiście mogę się mylić. Przeczytajcie sami to się przekonacie. Też jestem zdania, że lepiej jest oglądać film niż czytać ale zmieniłam zdanie. Czytanie wciągnęło mnie prawie tak samo jak oglądanie serialu. Z utęsknieniem czekam na jakąś dobrą duszyczkę, która przetłumaczy dalsze odcinki. Pozdrawiam:)

koniczynka2

Jeszcze nie skończyłam oglądać 2 sezonu więc za bardzo nie wciągałam się w scenariusz, ale mam zamiar zrobić to niedługo. I już zamówiłam "Dark Angel Before the down". A przy okazji to mam zamiar, a przynajmniej dobre chęci do przetłumaczenia scenariusza. Nic nie obiecuje bo nie chcę robić nadziei, ale może się udać.

demika_evi

uśmiecham się o ten 10 i 11 odcinek mdembkowska@wp.pl ,dzięki

agreska7

hej nie wiecie jak sie ciesze ze cos w tym temacie sie wkoncu ruszylo czekalam na to 2 lata :) jesli ktos ma przetlumaczone After the Dark to prosze o przeslanie na poczte agattka86@vp.pl
z góry dziekuje niech wam bozia w dzieciach wynagrodzi :)

Jensen_Ackles_Blog

A masz może przetłumaczone dwie pierwsze części?

ocenił(a) serial na 10
demika_evi

Tutaj jest 8 odcinków 3 serii po polsku (reszta niestety w innych językach) od Ewelinki mam odcinek 10 i 11 i to wszystko. Czekam na następne, może kiedyś ktoś przetłumaczy:)

koniczynka2

hej:) Byłabym wdzięczna gdybyś wysłała mi te odcinki które masz wirtualnego sezonu "DA".... Niestety ja mam tylko do 8 :) z góry dziękuje i pozdrawiam :)))

koniczynka2

to jest mój adres: zelus231@wp.pl :)))) zapewne książek napisanych przez Max AllAn Collins nie masz ????

koniczynka2

bardzo proszę o przesłanie tych 8 odcinków na email mdembkowska@wp.pl Dzięki

agreska7

jka mozesz to te 2 odc. przeslij mi na poczte :)

ocenił(a) serial na 10
Jensen_Ackles_Blog

Wysłałam, miłych wrażeń podczas czytania życzę:)

koniczynka2

Prosze czy mogłabyś mi też przesłac na adres gutiti@wp.pl
Z góry dziekuje:-D

ocenił(a) serial na 10
gutiti

Witam wszystkich serdecznie. Po kilku latach przypomniałam sobie mój ulubiony niegdyś serial. Przykre, ze nie było kontynuacji przynajmniej do 4 serii. Miło widzieć, że ktoś jeszcze pamięta o tym serialu w czasach 90210 czy innych młodzieżowo - amerykańskich (typowo) serialach. Przeczytałam dostępne w języku polskim odcinki serii 3.. Jeśli był to prawdziwy scenariusz to bardzo szkoda, ze nie został nakręcony. Bardzo proszę jeśli jest taka możliwość o przesłanie na mail ( flamel@go2.pl ) 2 dalszych przetłumaczonych odcinków. Będę bardzo wdzięczna. Niesamowicie ciekawi mnie co kryją w sobie książki.. na które z niecierpliwością czekam. W takich sytuacjach zal mi, ze nie uczyłam się języków..Pozdrawiam mazzzter

mazzzter

do Etany236 - te 2 książki które znalazłaś to jest właśnie bezpośrednia kontynuacja serialu Skin Game jest pierwszą częścią dziejącą się zaraz po serialu, After the Dark kolejną, natomiast Before the Dawn z tego co się orientuję dzieje się przed wydarzeniami z serialu, tymczasem Eyes Only Dossier to już w ogóle jakaś odrębne historia

hornet

Także proszę o przesłanie odcinków na cichy_3@wp.pl. Z góry thx.

cichysdz

Ok, ludziska, pomyślałam sobie, że tu napiszę, żeby coś wyjaśnić. Jeśli chodzi o "dokończenie" Dark Angel, to książki Maxa Collinsa zostały zaaprobowane przez Jamesa Camerona, dlatego są uważane za tzw kanon (choć szczerze mówiąc, nie wiem czy słusznie - Collins nawet nie obejrzał serialu i niektóre z jego pomysłów są trochę dziwne. Ale whatever.)

Natomiast tzw "wirtualny trzeci sezon" (choć podobno już jest czwarty..) NIE jest w żadnym wypadku oficjalnym zakończeniem, czy też jak przeczytałam w niektórych powyższych wypowiedziach, scenariuszem. Owszem, jest napisany w takiej formie, ale technicznie jest to tzw. fanfiction, czyli historia napisana przez fanów serialu. Dokładną definicję można znaleźć na Wikipedii.

Co do prawdziwego trzeciego sezonu, który nigdy nie powstał, to czytałam kiedyś na jakiejś anglojęzycznej stronie parę spojlerów. Dotyczyły jedynie tego, że konflikt czasowo się zaostrzył, White przestał współpracować z rządem, a wśród samych transgenicznych zarysował się podział, jeśli chodzi o ich stosunek do zwykłych ludzi. aha, i jeszcze, że Clemente (policjant z ostatniego odcinka) oraz Otto Gotlieb (?)- podwładny White z tej agencji rządowej, mieli stanąć po stronie transgenicznych i szukać informacji o tym całym kulcie. No i to by było tyle. Nie wiem, czy to prawda, bo prawdziwy scenariusz NIGDZIE nie wyciekł, chociażby z tego powodu, że wg słów Camerona, w momencie kiedy zawieszono serial, trzeci sezon był tylko rozplanowany (cyt. "mapped out").

cichysdz

wyslijcie mi ktoś te książki, PL jak ktos przetłumaczył albo po ang i te
odcinki niby 3 serii PL hooligan-90@o2.pl z góry DZIĘKI WIELKIE

ocenił(a) serial na 10
keram1990

Wirtualny 3 sezon masz tutaj:
http://www.virtualdarkangel.com/

A linki do książek wysyłam ci na priw.

exylia

Czy ksiażki masz takze po polsku, bo jesli tak, to ja także bym bardzo prosiła o wysłanie mi na adres gutiti@wp.pl, a jeśli nie to może masz DA Berore the Down, bo po angielsku, to tylko tej częsci mi barkuje, z góry dziekuje.
Patrycja

ocenił(a) serial na 10
agreska7

Bardzo bym prosił o przesłanie linka do książek na pm.

ocenił(a) serial na 9
agreska7

Hej:)
właśnie odświeżałam sobie ten serial i przypadkiem weszłam na te forum i dowiedziałam się o istnieniu tych książek... w jakiej ja nieświadomości żyłam:( jak mogli nie dokończyć serialu:(
jestem strasznie ciekawa dalszych losów Max i Aleca... to co przeczytałam daje mi odpowiedz na niektóre moje pytania, ale chciałabym przeczytać te książki:)
Jeśli mógłby ktoś mi je przesłać na marzeena.p@wp.pl będę bardzo wdzięczna:) chodzi mi o Skin Game i After the dark, oczywiście najlepiej już przetłumaczone, ale jeśli nie macie to chociaż w wersji angielskiej... dzięki z góry:)
pozdrawiam fanów Dark Angel!

p_marzena

Witam. Dołączam się do ogólnej prośby o wszystko co macie po polsku :)

Aż wstyd przyznać, ale dopiero teraz skończyłam sezon 2 i... no właśnie, aż mnie świeżbi, żeby się dowiedzieć co dalej.

Ale plis po polsku, bo mój angielski za kiepski niestety na książki w oryginale.

Slijcie proszę, co tylko macie : barusa@wp.pl

ocenił(a) serial na 10
barusa

Niestety linki mam tylko do książek po angielsku, z tego co wiem, nikt się jeszcze nie pokusił o ich tłumaczenie, a ja na pewno tego nie zrobię, bo nie czuję się w tym pewnie. Wszystkim, którzy prosili, zaraz linki wysyłam :)

ocenił(a) serial na 10
exylia

Krakers, podaj maila, to tobie też wyślę.

exylia

mi jak możesz to też na maila hooligan-90@o2.pl bo nic nie doszlo do mnie :(